Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-09-2006, 07:04 PM   #11
MarkoM
Traffica

Default Re: Carina za 1 CD!? Ma Jel Ovo Moguce???

ma provereno naplacuju carinu za sve preko 30e ... provereno !

platio sam 2 puta.
MarkoM is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2006, 07:12 PM   #12
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by MarkoM
ma provereno naplacuju carinu za sve preko 30e ... provereno !

platio sam 2 puta.
Bas je konfuzija...

Evo ovde bi to trebalo da pise:
http://www.fcs.yu/srpski/putovanja/povlastice.htm

pozdrav

bogi

p.s. Konkretno tacka 4. u gornjem dokumentu:

Quote:
Originally Posted by država

4. POŠTANSKE POŠILjKE

Oslobođeni su od plaćanja uvoznih dažbina domaći i strani državljani na predmete koje prime od fizickih lica iz inostranstva u pošiljkama do ukupne vrednosti od 20 evra, u dinarskoj protivvrednosti.
Vrednost predmeta primljenih iz inostranstva povećava se za iznos stvarno plaćenih troškova prevoza, odnosno poštarine.
Pošiljka čija je ukupna vrednost veća od 20 evra, kao i posiljka koju domaći i strani državljani primaju od pravnih lica iz inostranstva nije obuhvaćena ovom povlasticom.

* O oslobođenju od plaćanja uvoznih dažbina carinski organ stavlja zabelešku na poštansko carinskoj prijavi, odnosno na deklaraciji;

∗ Domaći i strani državljani ne mogu ni u pošiljkama primati robu trgovačkog karaktera;

* Za lek koji se prima u pošiljci potrebno je priložiti kopiju lekarskog recepta koji je izdao domaći ili strani lekar ili drugi dokaz.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2006, 07:17 PM   #13
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
Bas je konfuzija...

pozdrav

bogi
Da, ovde pise sve preko 20 evra. Nemam pojma. Ajde da zanemarimo ovog mog poznanika, ja sam pre 4 meseca poslednji put kao fizicko lice nesto uvezao, bilo je preko 150 evra, ali su mi "progledali" kroz prste...

Zakoni i uredbe se menjaju svakodnevno, brzinom svetlosti, a sve da bi se otelo sto vise para. Ko ce ziv da pohvata sve njihove budalastine!?
perun is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2006, 08:48 PM   #14
MarkoM
Traffica

Quote:
Originally Posted by boggy
Bas je konfuzija...

pozdrav

bogi

p.s. Konkretno tacka 4. u gornjem dokumentu:
hahaha .. da neverujes ... :o meni je totalno suprotno rekla zena ...

ne moze firma da ti salje nesto sto tamo oni plate dza bu a tebi da bude dzabe ... cim neko to tamo plati ti moras da platis carinu ... ?! i ko zna sta jos mi je rekla ... svadjali smo se 20 minuta ... ne mogu ni da se setim svega ...

a najvece fora je sto je sadrzaj paketa bila moja licna muzika ... promotvne kopije ... i pise moje ime i prezime ali ona ne j*b* ...

uzas
Old 22-09-2006, 08:52 PM   #15
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
.....

a najvece fora je sto je sadrzaj paketa bila moja licna muzika ... promotvne kopije ... i pise moje ime i prezime ali ona ne j*b* ...
.....
O tome nesto kaze tacka 8.

Quote:
Originally Posted by država

8. NAUČNICI, KNJIŽEVNICI I UMETNICI NA SOPSTVENA DELA

Članom 192. stav 1. tačka 8. Carinskog zakona data je mogućnost naučnicima, književnicima i umetnicima na oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina na sopstvena dela koja unesu iz inostranstva .
Ova lica dužna su podneti carinarnici pismenu izjavu da su predmeti koje unose njihova stvaralačka dela.
O oslobođenju od plaćanja uvoznih dažbina carinski organ stavlja zabelešku na izjavi.

∗ Kao naučna dela mogu se smatrati razni naučni radovi, izumi prototipovi patentiranih naučnih otkrića, naučna istraživanja ... i slično;

∗ Ova povlastica odnosi se i na likovne umetnike koji svoja dela izrađuju u inostranstvu u većem broju primeraka (na primer grafika otisnuta u inostranstvu i dr);

∗ Izrada reprodukcija radi prodaje u našu zemlju ne može se smatrati unošenjem umetničkog dela u smislu člana 192. stav 1. tačka 8. Carinskog zakona.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2006, 08:54 PM   #16
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ovaj to sto se desava sad je zbog nekermana koji je zloupotrebljavao tu rupu u zakonu koji je prijavljiv'o robu u vrednosti ispod 100e i naravno carinici popizdeli zbog toga ... tako da su odlucili da vinile knjige diskove i sl. i na njih obavezuju carinu elem ukoliko neko nesto kupuje za preskok toga moze se srediti da na deklaraciji pise gift (fora ukoliko vam prijatelj salje diskove/vinile ili cak izdavacka kuca mog'o bi da pisem o tome jedno 5 strana kako su me maltretirali zbog 2 narezana cd-a ! na carini u posti kod glavne zeleznicke stanice) ili da je vec placeno u vrednosti ispod "limita" ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2006, 08:57 PM   #17
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
hahaha .. da neverujes ... :o meni je totalno suprotno rekla zena ...

ne moze firma da ti salje nesto sto tamo oni plate dza bu a tebi da bude dzabe ... cim neko to tamo plati ti moras da platis carinu ... ?! i ko zna sta jos mi je rekla ... svadjali smo se 20 minuta ... ne mogu ni da se setim svega ...

uzas
znaci reci izdavackoj kuci kad ti bude slala te diskove ubuduce da probuse bar kod sa perforatorom ili ti to uradi kad saljes postom ili jednostavno da ne stavljaju bar kod na kopije koje ti salju ili ti saljes jer se tako nece smatrati da je delo za dalju prodaju i nece biti problema ...

Old 28-09-2006, 07:15 AM   #18
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Na kraju se ispostavilo da je ovo besplatna posiljka i nisu mi nista naplatili!

Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2006, 11:25 PM   #19
MarkoM
Traffica

Quote:
Originally Posted by alavukonja
znaci reci izdavackoj kuci kad ti bude slala te diskove ubuduce da probuse bar kod sa perforatorom ili ti to uradi kad saljes postom ili jednostavno da ne stavljaju bar kod na kopije koje ti salju ili ti saljes jer se tako nece smatrati da je delo za dalju prodaju i nece biti problema ...
pazi ovako...nije ona ni pricala meni da cu da prodajem to... kaze zena : hoces da mi kazes da ces ove ploce da slusas kuci sam ... ja rekao pa da ... par primeraka za prijatelje to je normlano ...

i opet nista....imalo je 15 ploca u paketu...vidcete kada vam bude stizalo toliko ploca....nece ih nista interesovati ... samo kesh...
Old 29-09-2006, 09:35 PM   #20
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

pa ne znam sta da ti kazem sem sto sam vec spomenuo neka izbuse bar kodove i da napisu da je gift ... smorovi ...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules