|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
Dusanova prica je najkompleksnija i verovatno najvise stoji od svih ovde recenih. On je usao u konkretne detalje koje niko od nas nije izneo kao argument. Mislim takodje i da je njegovo resenje
"problema" najadekvatnije (ono sa hibrid zicama) jer je za sam ritam jako bitan spanung zica, a za soliranje da zica nije pretvrda. Za osnovu svakog dobrog tona na bilo kom zicanom instrumentu je najbitnija (osim samog instrumenta) adekvatna visina zice. Ja sam na svim mojim instrumentima uvek drzao zice najvise moguce, a da stima upravo iz tog razloga.
![]() |
#32 |
Mason
|
![]()
Neznam kako to ide kod gitara, ali, kod bas gitara izbor zica zavisi i od kvaliteta i konstrikcije vrata...
Stavi 0.45, ili (ne daj boze) 0.50 na neku neznjikavu gitaru i vise neces biti bassista, vec Robin Hud... mislim, dobices luk za ispaljivanje strela, umesto gitare... Najveci moj biser sa izborom zica je bio kada sam uzeo RotoSound Billy Sheehan komplet ![]() ![]() Do nedavno sam koristio 0.45-105... sad sam malo smanjio trip i prestao da umisljam, pa presao na 0.40-100 i sasvim sam zadovoljan, gitara je meksa, a vrat ne trpi veliko opterecenje... Ma da... one pauchine sto vi stavljate na onim maleckim i bedastim gitaricama za devojchice... he... to tesko da se moze nazvati zicama ![]() Predjite na Bass (instrument za pravog muskarca ![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Ziveo "basadzija" Deki!!!! ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#34 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() P: Shta se dobija debljim zicama? O: Burdu?! pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
"Ja sam Burdus bez oca i majke, sudbina me odvoji od Rajke..."
![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Cek, a mi sto sviramo i bas i gitaru?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
.010-.052, funkcionise na Stratu, mozda bi bilo "pre-boomy" za humbuckere i mnooogo gaina. Opet, ljudi koji sviraju "clean" kao jazzeri normalno trose trinestice sa "wound G", ali retko sviraju bending, gitare su im najcesce sa Gibsonovom skalom (cca 628 mm) i sviraju (relativno) tiho. Tada cujes razliku, rekao bih. Tona prosto ima vise, isto tako i basa, mozda ima male razlike pri sustainu.
Pre nego se neko naljuti! Ovo je delom "opste mesto" a delom i licno iskustvo, ali nije nuzno istinito za svaku situaciju. Kada sam svirao sa devetkama na cleanu, po mom je osecaju to bilo kao "mjau?", dok je sada blize "vau vau!" ![]()
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shta posedujete od vijura? [fotke] | MHz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 583 | 16-12-2018 11:38 AM |
Shta koristite na bubnju? | shashko | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 07-03-2009 02:58 PM |
Shta da radim? sx problem | HeatMan | Audio Software | 13 | 16-10-2007 12:32 AM |
Shta sa tercom ili kvintom????? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 6 | 08-09-2006 11:53 AM |