|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Na pamet sam kupio i jedne i druge slusalice,samo na osnovu review-a i komentara na raznim forumima...Ujedno to su najskuplje slusalice na kojima sam ikada imao prilike da slusam,tako da ne mogu da ih poredim sa nekim modelima iz vise klase,niti smatram sebe strucnjaka u ovoj oblasti... Ali ono sto mogu je da ih uporedim i dam laicki sud o jednim i drugim.
-Cena i jednih i drugih je oko 140-150 evra. -Obe su zatvorene,s tim sto su Beyerdynamic ubedljivo zatvorenije od Sennheiser-a.Kada stavim Sennheiser jos mogu da cujem cooler od kompjutera,dok sa Beyer-om nema sanse! Beyer je i komforniji i bolje prijanja oko usiju i skoro da se vakum stvara. -Prve sam testirao HD 265 i prvi utisak je bio da super zvuce,taman onako kako sam ocekivao. Posle manje od minut sam isprobao i DT770 i razlika je bila ogromna.Pomislio sam pa jesu ovi normalni? Zasto su nabudzili ovako visoke? Prijatelj koji je bio sa mnom (isto producent) ih je takodje probao i "tesio" me ![]() Dakle.generalno Sennheiser daje uvelicanu sliku low i mid frekvencija a Beyer uvelicanu sliku u visokim frekvencijama,pa sve manju ka nizim. ..............................Sennheiser HD 265............Beyerdynamic DT770 pro freq.response...........10 Hz -30 kHZ (-3dB).............5 Hz -35 kHz............. ...............................6 Hz -35 kHz (-10dB)............................................. impedance................150 Ohm..............................250 Ohm.................. SPL...........................99 dB..................................96 dB....................... Sennheiser su po mom misljenju pogodnije za duzi vremenski rad:komponovanje,aranziranje,snimanje vokala,... Dok su Beyerdynamic neprikosnovene za uocavanje detalja u miksu,stereo imaging,... Npr. slusajuci Schiller & Heppner - "I feel You" sa Beyer-om cuo sam neke sitnice,koje sa Sennheiser-om nije moguce.Na vokalu sam u stanju da cujem jasno u pojedinim momentima i preko 50 uzastopnih brzih delay-a totalno jasno,kao i njihovu 3d poziciju.Cini mi se da bih mogao da ih uhvatim rukom! Bez problema bih mogao da rekonstruisem sve efekte koriscene u pesmi,jer je toliko sve jasno! Beyer jednostavno te tera da cujes takve detalje.3d vizualizacija je fenomenalna ! Zakljucak: Kada bih mogao da biram,da umesto trenutne kombinacije imam 2*Sennheiser ili 2*Beyer opet bih izabrao kao i sada 1*Beyer i 1*Sennheiser.Jednostavno bolje je moci istu stvar posmatrati iz vise uglova.Sennheiser su mi default slusalice a Beyer za specijalizovanu kriticku upotrebu. Videcu jos u radu na snimanju vokala kako ce da se pokazu i jedne i druge,zbog cega sam ih prvenstveno i uzeo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kakav je sad utisak posle godinu ipo rada?
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ne mogu sada da citam sta sam napisao pre godinu i po dana,kada su bili svezi utisci... (iako se secam nekih segmenata
![]() DT770 su jako dobri.Pre 2 meseca sam uradio neki mix (samo jacine i eq) na njima (jer sam kasno uvece dobio inspiraciju,a da ne smaram komsije).Sutra kada sam pustio mix na Dynaudio BM6a,sve je bilo ok... samo malo neke korekcije. Dakle DT770 su mi favoriti. Sennheiser isto koristim,jer je bolje cuti mix na sto vise razlicitih izvora. Takodje volim da ih slusam kao monitore...razdvojim levu i desnu slusalicu i stavim ih ispred na sto na pola metra od mene i slusam kao mini monitore. Ne znam zasto,ali svi koji su pevali kod mene izaberu Sennheiser za slusanje. Kao bolje se cuju dok pevaju!? (iako podesim da je ista subjektivna jacina) Velika je razlika izmedju ovih dvoje slusalica! Sacometrijski receno (moj subjektivan utisak): DT770:HD265=Dynaudio BM6a:Yamaha NS10 sto u prevodu znaci DT770 imaju malo uvucene srednje,a Sennheiser istaknute. HD265 su dosta prijatnije za duzi vremenski rad. Eto to su neki utisci koji su mi prvi pali na pamet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Slazem se sa utiskom u potpunosti. Ja koristim Beyerdynamic DT770 pro i DT250 i jako sam zadovoljan, a za vokale DT150.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
A sta bi sa Sony MDR-7506, to niko ne spominje a 90% ljudi
u Americi ih koristi po studijima , imam i ja takodje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
rade. Dobija se odlican bas sa njima i bas ne lazu sto se tice slusanja, sve izlazi iz njih. Dosta inzenjera se kune u njih ali opet nisam imao te druge slusalice, samo sam par puta slusao na njima i nisu mi se bas nesto dopale. Sada zavisi ko sta voli, mozda Vrac moze bolje da kaze o tome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Pa ovaj Sony nije previse skup, ali kad vidim onaj spiralni kabl........
![]()
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sto ti smeta spiralni? pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sennheiser CX 95 ili Beyerdynamic DT 60 Pro | discofilman | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 21-04-2009 07:35 PM |