|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||||
Moderator
|
![]()
Zdravo OFF,
Hvala na kritici! Prokomentarisacu neke "pluseve" i "minuse". Quote:
"puc" i "krc" koje nastane od "nepazljivog rukovanja" ce se cuti... Recimo gasite racunar PRE nego sto ugasite pojacalo, ili palite racunar POSTO ste VEC ukljucili pojacalo... to ce da se cuje! Reset ili blokada racunara ce "zvucati" u zavisnosti od ponasanja izlaza vase kartice... Cim se ukljuci, A1802 pocinje da pojacava... i realno, on nema blage veze sta je muzika a sta ne na njegovim ulazima.... Quote:
![]() ![]() Posto mi pravimo pojacalo, mogli bi da ucinimo presedan (ruke su nam odresene)... ALI... ni to preklapanje uopste nije jednostavno niti "necujno" na kraju krajeva... ti kontakti vremenom pocinju da oksidisu usled varnicenja...(A1802 realno moze da "dune" i 10 ampera kad god zatreba u zvucnik) Da je u pitanju bojler ili grejalica... iskreno... bas bi me bilo briga ![]() Ali s obzirom da oksid na kontaktima postaje vremenom znacajan... cucete ga kao prljavstinu u zvuku... vremenom sve goru i goru. Da bi se to koliko - toliko sredilo kako valja, trebalo bi koristiti neko ozbiljnije rele... ne samo energetsko nego i specijalno dizajnirano za preklapanje signala... a to bi lako moglo biti skuplje od samog pojacala... i opet ne bi trajalo beskonacno dugo (ne za struju koju A1802 moze da da), i moralo bi cesto da se menja... Na ovaj nacin smo (i ne samo mi), smanjujuci broj kontakata na MINIMUM u lancu... znaci imate samo XLR i Speakon... postigli da je drasticno smanjena tendencija "starenja" pojacala u smislu pogorsavanja zvucnih karakteristika. Pri tom smo namerno koristili Speakon konektore, specijalno dizajnirane SAMO za zvucnike, a ne binding post terminale (one koje srafite prstima, zubima, noktima ili novcicem), gde kvalitetna konekcija zavisi od svega i svacega, a ponajvise od umesnosti vlasnika... Ovako mozemo mi da isporucimo i kabl sa nekakvom garancijom da ce "umesnost" vlasnika biti bez uticaja na rad i zvuk pojacala i zvucnika. Quote:
Ocekuje se da korisnik IMA neki monitor kontroler makar to bio pot iz USB/FW kartice, sto smo i koristili... to inace vazi i za aktivne monitore, i oni potovi iza sluze samo za podesavanje osetljivosti i "kvarenje" zvuka kod nekih monitora... Na ovaj nacin nismo hteli da uticemo na lanac dodajuci jos jedan (suvisan) gain stepen sa atenuatorom, i time poskupljujuci pojacalo. Ovako zvuk zavisi prakticno samo od korisnika, jer je lanac vrlo cist. Ako neko voli SPL monitor kontroler... cuce ga bas kako zvuci... ako neko voli Mackie Big Knob... cuce i njega... Zato kada ukljucite A1802 i otkacite cannon konektore... nema nikakvog suma na tweeteru, makar stavili uvo na tweeter... nista se ne cuje (barem ja nista nisam cuo,... ok!) ... ali kada bilo sta nakacite na njega... cak i Lynx L22, sum pocinje da se cuje, tiho... ali se cuje kada naslonite uvo na tweeter. Inace pojacalo razvija nominalnu snagu kada je ulazni signal nominalno +4dBu... Quote:
![]() Jos jednom, HVALA NA KRITIKAMA! Ako se jos ko necega seti neka slobodno napise... necu mu nista! ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rcf Monitor 5s | grada27 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 20-08-2007 03:27 PM |
profesionalni near-field monitor, tehnicki zahtevi | boggy | Promocija radova | 64 | 22-05-2006 07:13 PM |