Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-08-2006, 11:00 AM   #11
relis
Senior Member

Default Re: DSI Evolver, koristan info

Ma da...ne isplati se zajeftinije uredjaje kombinirat. U ducan i kupi!
Npr. evolver u klangfarbe-u u Becu dodje 444 eura i sad, ak imas muda da ga svercas i prodje, super. A trazit od nekog uslugu, nije vrijedno za 500 kuna. A i gorivo kosta, i vrijeme...
relis is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2006, 04:07 PM   #12
Don Solaris
Pro Member

Mislim da je benza do Beča i natrag oko 500 kn. Tu je još vinjeta i skupi se blizu 100 EUR. Tako da vani nije uvijek bolje. Ja sam kupio Telecaster gitaru i bilo je točno 100 kn skuplje nego da sam uzeo od Thomanna + poštarina + PDV + carinska taksa i trošak. Pa normalno da ću uzeti kod nas. To je inače onaj dućan u Vlaškoj pored Importane galerije - koliko znam Franjo (što ima Roland zastupništvo) je vlasnik.

Ehhh...sada sam se sjetio ranih 90-tih i Franje. Šta se sve kod njega moglo nabaviti, bez poreza, carine. Ok bilo je nekih koji nisu bili zadovoljni s njegovom poslovanjem (nedostatkom komponenata, djelova i sl.). Ali eto, ja imam skroz suprotno iskustvo. Meni je 1995-te recimo napravio jednu super stvar. Spustio mi je cijenu Rolandovog syntha XP-50 sa 3000 na 2500 DEM, ne trepnuvši očima, jer je skužio vidio da je klinac lud za tim uređajem, a nema love. Tu lovu sam valjda 2-3 godine štedio. Pet minuta kasnije ulazi neki drugi lik, i Franjo mu hladnokrvno odgovara 3000 DEM za taj isti uređaj.

Inače za tih 2500 maraka mogao sam bez problema kupiti Jupiter 8 (mislim da je bio oko 1600 DEM), Juno 106 (oko 200-300 DEM), TR-808... ali jebiga tko bi znao da će cijene tako podivljati. Zapravo ja tada nisam niti znao cjeniti analognu opremu. Meni je frendov JV-90 bio svemirski brod. Ja sam pao na dupe kada sam to prvi puta čuo i vidio.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2006, 09:09 AM   #13
shipwright
Member

Stigao je Evo!

I nemam rijeci. Prekrasna mala sprava, ne sjecam se kad sam se zadnji put toliko zabavljao sa instrumentom.
Prvi dojmovi - zvuk je mrak, i analogni i digitalni dio, i lako je iz njega izvuci neke old school baseve / leadove, ali ima neki svoj karakter koji prirodno izlazi na povrsinu (i koji me nekako podsjeca na Boards of Canada koji pokusavaju kopirati Depeche Mode na Absynthu), mogucnosti su nevjerojatne, editing je laksi nego sto se na prvi pogled cini, ma kupite si to odmah

Postam neke mp3-jeve cim nadjem vremena da ih snimim.

Ozbiljno razmisljam da prodam sve sto imam (ukljucivsi dusu - malo rabljena, nekoliko vlasnika), i da kupim polyevolvera. Prokleti GAS.
shipwright is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2006, 01:10 PM   #14
Don Solaris
Pro Member

Wink

Drago mi je da si zadovoljan spravom!! Ma znaš šta, ja sam se jednom zakleo da nikada neću kupovati mono synthove, ali Evolver može biti izuzetak. Za neki mono bassline, koji pere u nekom skroz svojem svemiru, totalno drugačije od svih onih SH-101 sličnih spravica (a on može i to).

Koliko se sjećam originalni model trebao zvati Noise. Pa odmah da te pitam, jesi radio štogod samo sa noise, feedback i delay linijom? (Tako je zapravo i nastao taj synth.) Tu se mogu svakakve lude stvari raditi. Taj dio syntha mene najviše i zanima, obzirom da nisam neki ljubitelj wavetable sinteze, a analogne demoe od Evolvera sam ionako sve poskidao.

Eh da, i ta sprava može totalno bolesne stvari raditi kao procesor zvuka. Tu se isto čovjek može puno igrati. Ajde stavi demoe, da ih čujemo. Ja tražim neki polovni model na američkom ebayu - obzirom da je u evropi rijedak, a ono kod nas smo već raspravili. :-)

Last edited by Don Solaris; 14-09-2006 at 01:16 PM.
Old 14-09-2006, 03:06 PM   #15
shipwright
Member

Quote:
Originally Posted by Don Solaris
Pa odmah da te pitam, jesi radio ?togod samo sa noise, feedback i delay linijom?

O da, i to: posaljes malo noisea sa kratkim envelopeom u tuneable delay (samo da ga pokrene), sa feedbackom do kraja, i assignas keytracking na frekvenciju delaya - nevjerojatno zvuci. Totalna Karpluss - Strong sinteza, zvuci kao physical modelling s mudima. Ili: tri spora LFO-a assignas na tri delay tap time-a. Cudo svemirsko.

A sto se tice cinjenice da je Evo monosint, jako sam se cesto zatekao u situaciji da totalno zaboravim da je mono. Ma super je.
Old 15-09-2006, 08:25 AM   #16
Don Solaris
Pro Member

Uhh....nisi ovo smio napisati. Sada i ja hoću jednog.

Inače ponadao sam se da će cijene pasti nakon što izađe MEK, ali za sada se Evolver drži. Ali eto, počinjem lagano pratiti, pa ćemo vidjeti šta bude. Planirao sam sada kupiti Kawai K-5000S, tj. možda ga i uzmem prije Evolvera, ali Evlover definitivno ide na popis dolje.

No prvo se moram oporaviti, imao sam jedan problem na kojem sam izgubio 140 EUR. Vjetar mi je zalupio vrata auta dok sam unutra stavljao klavijaturu s koferom. Dosta su teški pa sam si morao pomoći objema rukama i ključeve instinktivno odložio na prednje sjedalo. Ja sa odmaknem da ispravim leđa, a vrata lagano klik! Serviser došao za pola sata i otvorio to za 3 i pol sekunde.
Old 15-09-2006, 12:01 PM   #17
shipwright
Member

Sori!

Postat cu poslije vikenda par mp3-jeva gdje koristim samo delay, noise ili filter selfoscilation i takve zanimljive stvari, bez oscilatora.... pa ti vidi.
Old 03-10-2006, 11:17 AM   #18
Don Solaris
Pro Member

Hi,

Jel ima ?ta? Ma znam ?ta je. Toliko je dobra sprava da si zaboravio na nas ostale (jadnike) koji stojimo vani na ki?i i čekamo da čujemo ?togod.

Skinuo sam si sve one demoe sa DS stranica. Ma opako dobro.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules