Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-08-2006, 08:42 AM   #21
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: Nekoliko trance pitanja

Znao sam za taj odnos tonova u oktavi, za ovo ostalo nisam.

Trebalo bi probati 1:1,618 ratio na kompresoru, mozda dodje do nekog sklada
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2006, 12:12 PM   #22
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

...sto se duze bavim glazbom, to sam svjesniji da nemam blage veze o nicemu! koji bed!
strasni zmaj is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2006, 12:16 PM   #23
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

mozhda neki VST kompresori uopche nemaju kontrolu za "Ratio" (PSP Mix Bass npr.) ili imaju moguchnost podeshavanja za ratio samo od 1:1 do 2:1 s time da je to podeshavanje precizno sa 3 decimalna mjesta. Npr. onda ratio izgleda otprilike 1,618 : 1 (PSP Mix Trebel npr.).

Hmm... tko zna. Mozhda je sve to bez veze... mozhda sad samo isfuravamo neshto shto nema smisla
Old 08-09-2006, 05:39 PM   #24
Illuminati.exe
Junior Member

Cool Re: Nekoliko trance pitanja

Salut i Dobar Dan Tranceri ...

Dosao sam da citam forume, al sam se ovdje zaustavio i regao.

Kao prvo Mirkoff, evo ti moj MSN, pa slobodno navrati : goldenglobenow@hotmail.com

Dosta je aparata vec navedeno, ali ja nisam cuo ni jedan od prvih 5 neophodnih Trance Aparata, osim naravno Virus koji je zaista Broj 1 !

Hardware Set-Up :
Roland JP8080 : 500 E
Clavia Nord Rack 2 : 500 E
Novation Supernova : 500 E
Virus TI : 2000 E / Virus C : 500 E

Da nespominjem ..

Alessis Andromeda
MiniMoog !
Roland TB 303 koji sve sto stariji postaje sve skuplji

Software Setup :

SUPERWAVES VSTi !!! sto su najmocniji klonovi Roland JP8080 : Superwaves Pro, Superwaves Trance Pro, Superwaves Preformer i Superwaves P8

Nord Rack VSTi
Razliciti klonovi TB 303 : AudioRealism Bassline v1.01/ v1.06 i Version PRO << Sve jedan je poseban.

D16 Phoscyon VSTi, sto je najmocniji TB 303 Emulator do sad >> http://www.d16.pl/index_content.php?sectid=71&menuid=0

Luxonix Raviti (S) i Luxonix Purity VSTi sto je 16 x multytimbral i medju 15 odjeljenja punim raznih preseta , tu ima i Phraze , Arpeggios i Motion odjeljenje. Interni sequencer za arpiranje i phraziranje multytimbralnih grupa preseta. Super Igracka !

Gmedia MiniMonsta VSTi, NI Pro 53 , Arturia MiniMoog i uskoro Prophet V koji su svi na bazi MiniMoog Hardwera.

Vanguard, Novation V-Station , Novation BassStation, z3ta+, Maxx Claster Toxic 1,2,3, Adventus, AtoD Supersaw, Linplug Octopus, Pappen Blue

I na kraju , moj prvi VSTi koji me je u pocetku svega uveo u VSTi svijet, i jos uvjek Champion : KORG Legacy Collection !

Ipored svega .. dosta dosta drugih malih i velikih vst aparata koji mogu da sluze za trance, kao i dosta tih samplova :

Vengence Essential Club Samples Vol. 1 + Vol. 2
Vengence Essential Ultimate Bass i Ultimate FX
Uberschall Techno Trance
i VIPZONE sample kolekcije ! << Daleko Najbolji

ITD .. da nenabrajam , navrati pa cemo vidjet

Peace !

PS : In Trance We Trust !
Illuminati.exe is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2006, 09:28 PM   #25
markoff
Junior Member

Thx very much,dosta stvari prvenstveno shto se tiche hardvera mi je relativno nepoznato,ali videcu da se informishem.Ostacemo u kontaktu ...
Pozz
markoff is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2006, 11:29 AM   #26
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by markoff
Shto se tiche Reasona,redrum mi je onako u secanju ostala najbolja stvar,mada ono kitova shto sam nashao za njega najvishe zvuchi na techno i breakbeat.
Ne morash koristiti njegove kitove i kitove koji su radjeni za njega. On prepoznaje .wav i .aif ekstenzije. Zato ja Redrum koristim uglavnom samo kao step sequencer a koristim svoje samplove. Veoma je jednostavan, stabilan i funkcionalan, i shto kaze tom - najbrze se dodje do neke ideje za beat i sl.
MHz is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2006, 08:42 PM   #27
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by relis
Sto se tice predvidljivosti (ak bas oces), goa trance npr. je u tolikoj mjeri nepredvidljiv da ne znas kad ce se pojavit kakva nova sekvenca kojih si je autor prije u tempu nasnimio mali milion pa ih poslije bira, sto bas nije neka velika mudrost. Istina? Da i je, sta onda ak dobro zvuci... Relax
sorry... nemam volje raspravljat na ovaj nachin. Mozhda nisi primjetio... ali ja komentiram vrlo mali broj tema na forumu. Onaj mali broj tema o koima neshto doista mogu rechi, a vrijedi govoriti (pisati) samo onda kada imash osobno iskustvo s tematikom. Ako do sada i nisi uvidio sada je pravi trenutak da spoznash kako zapravo diskutirash o temi koju vrlo slabo poznajesh. Jebesh povijest psytrance glazbe i gdje je nastala... to su puke okolnosti koje ne govore nishta o esenciji glazbe. No rechi da je goa trance pun preprogramiranih midi sekvenci je u najmanju ruku nespretna izjava.

Da sam par godina mladji sada bi izgubio sat vremena i (po valda stoti put u zhivotu) napisao "odiseju" o midi sekvencama, taktu (frekvenciji) ljudskog uma, 4 pojasa mozhdanih valova (alpha, beta, theta i delta) i kilometarskim objashnjenjem kako se fuzijom psiholoshkih prouchavanja, halucinogenim sredstvima i elektronskim instrumentima dobio goa trance. Zapravo ta glazba je postojala i ranije ali je bila limitirana izvedbom na klasichnim instrumentima koi nisu predvidjeni za stvaranje psihoaktivnih audio perkusora. Kao takva bila je gotovo neslushljiva sve dok se nisu pojavili elektronski instrumenti gotovo neogranichenih moguchnosti. Acid disco je jednostavno posluzhio kao "kostur" na koi su implementirali znanje o utjecaju muzichkih paterna na podsvjest. Sam zvuk i aranzhman su pri tome krajnje sporedna stvar... "celofan" omotan oko esencije.

Euro trance je nastao kao "kopija" goa trance-a kojeg su "prilagodili" euro trzhishtu. Problem je nastao uglavnom zato shto su vechinom kopirali "celofan" potpuno nesvjesni stvarnog sadrzhaja. Rezultat je euro trance sa najjeftinijim durskim dizalicama odsviran na "klasichno" nashtimanim instrumentima i izostanak svake poveznice sa stanjem svijesti koje zovemo trans. Mozhda je najvechi limit sama podjela "klasichne" oktave na 12 jednakih djelova pri chemu zapravo samo prva nota u oktavi ima tochan tuning a sve ostale su ili "flat" ili "sharp". Takva "falsh" muzika ne uspjeva bitnije utjecati na ljudsku psihu, a onaj tko je "stvarao" danashnji standard je to jako dobro znao.

Nadam se da je ovo obrazlozhenje dovoljno da ili: a) prekinemo daljnju raspravu o predvidivosti trens glazbe ili da: b) kliknesh bookmarks -> google -> brainwaves i malo se informirash o tome.

Bez tih informacija nemoguche je voditi diskusiju o goa trance-u i drugoj glazbi koja se radi potpuno ne-glazbenim pristupom i s potpuno ne-glazbenim ciljem. Ako se pitash ima li to uspjeha i da li to doista utjeche na ljude... pa pogledaj koja su glavna obiljezhja psytrance festivala i kulture. Osim povrshne hippie like mode osnovu te kulture chine ekoloshka i etichka osvjeshtenost. Festivali u prirodi bez narushavanja iste, jednostavan zhivot, djeljenje svega s okolinom i ne ubijanje (konzumiranje) zhivotinja. Naravno, i medju takvima ima i olosha i onih koi pokushavaju zaraditi na tudjem talentu, ali niti jedna druga glazbena scena nema ovako jaku kulturu zhivljenja. Mozhda je ovo najbolje zavrshit citatom:
For me when I come to the party and I set up the altar and I sprinkle the Ganga water and say the mantra and make the offering to the cosmic spirit, the whole party becomes the offering, the music becomes the offering, the dance becomes the offering. The cosmic spirit should come to the place and bless all of us! The longer it goes on the more the trance comes and it comes to a point where every song is so perfect in the moment - it's timelessness. So perfect you start to get chills up your spinal column and up your skin and everybody's getting it all at once - it?s like a cosmic orgasm! Then at some point it comes like a bolt of lightning, like a shock of lightening through everybody all at once and that?s when the seed is being planted in everyone?s subconscious that will hopefully grow and flower and make people more aware of themselves, there surroundings, the crossroads of humanity, and the needs of the planet. This is what our Goa party, our holy ritual is all about. And this is what we are trying to achieve with it!

Goa Gil (Liquid Crystal Vision movie)

Ne brkajmo glazbu i ritualnu kulturu. Usporedbom goa trance-a i bilo koje "euro" glazbe radimo upravo to.

Old 10-09-2006, 08:53 PM   #28
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by markoff
Ne svidja mi se gde je otishla tema al ajde...

...ipak treba razgranichiti ono shto radi ekipa Buuren,van Dyk,Corsten, Tiesto , Above&Beyond i ostali od onoga shto rade Hallucinogen,Man With No Name ,Astral, Miranda, Infected Mushroom itd...
ni meni se ne svidja ali jebi ga... velichina chovjeka je u prihvachanju neizbjezhnog i strpljenju

Shto se tiche podjele i odvajanja "krushaka i jabuka" mislim da se ne morash opterechivati. Muzika se djeli samo u dva pravca: dobra muzika i losha muzika. Sve ostale podjele su izmishljene zbog potreba marketinga a sada gotovo formiraju ljudski dozhivljaj glazbe. Primjerice paradoksalne situacije gdje klinac slusha samo jedan bend iz jedne "vrste" glazbe i sve ostalo mu je sranje. Jasno, svaka 3 mjeseca promjeni "bozhanstvo" i vjeruje da zapravo voli slushati glazbu i da u njoj uzhiva. Takav ima potrebu djeliti glazbu na vrste i tipove i pri tome omalovazhavati sve druge vrste i tipove koje trenutno ne slusha. Tako izgleda kraj ceste koja pochinje s podjelama glazbe na zhanrove. Stay off that road. Sve shto te zanima o glazbi ionako je neprevodivo u rjechi i nedjeljivo na zhanrove.
Old 10-09-2006, 09:32 PM   #29
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA
ni meni se ne svidja ali jebi ga... velichina chovjeka je u prihvachanju neizbjezhnog i strpljenju

Shto se tiche podjele i odvajanja "krushaka i jabuka" mislim da se ne morash opterechivati. Muzika se djeli samo u dva pravca: dobra muzika i losha muzika. Sve ostale podjele su izmishljene zbog potreba marketinga a sada gotovo formiraju ljudski dozhivljaj glazbe. Primjerice paradoksalne situacije gdje klinac slusha samo jedan bend iz jedne "vrste" glazbe i sve ostalo mu je sranje. Jasno, svaka 3 mjeseca promjeni "bozhanstvo" i vjeruje da zapravo voli slushati glazbu i da u njoj uzhiva. Takav ima potrebu djeliti glazbu na vrste i tipove i pri tome omalovazhavati sve druge vrste i tipove koje trenutno ne slusha. Tako izgleda kraj ceste koja pochinje s podjelama glazbe na zhanrove. Stay off that road. Sve shto te zanima o glazbi ionako je neprevodivo u rjechi i nedjeljivo na zhanrove.
U ovome postu je sadr?ana ogromna količina pameti... Al zbilja! Tolko se prosvjetljujem. Zato volim ovaj forum!
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2006, 10:57 PM   #30
relis
Senior Member

Quote:
Originally Posted by SHIVA
sorry... nemam volje raspravljat na ovaj nachin. Mozhda nisi primjetio... ali ja komentiram vrlo mali broj tema na forumu. Onaj mali broj tema o koima neshto doista mogu rechi, a vrijedi govoriti (pisati) samo onda kada imash osobno iskustvo s tematikom. Ako do sada i nisi uvidio sada je pravi trenutak da spoznash kako zapravo diskutirash o temi koju vrlo slabo poznajesh. Jebesh povijest psytrance glazbe i gdje je nastala... to su puke okolnosti koje ne govore nishta o esenciji glazbe. No rechi da je goa trance pun preprogramiranih midi sekvenci je u najmanju ruku nespretna izjava.

Da sam par godina mladji sada bi izgubio sat vremena i (po valda stoti put u zhivotu) napisao "odiseju" o ...
SHIVA, ja ti glazbu ne shvacam toliko ozbiljno. Meni je ona sredstvo opustanja. Nadam se da shvacas da je moja izjava o goa trance-u bila cinizam na tvoje direktno podcjenjivanje onog sto slusa 99 posto ljudi. I da si u pravu (a znam da jesi, al...), treba imati tolerancije.
Temu poznajem relativno slabo, priznajem (i sta smo sad?!), ali to nigdje nisam ni tvrdio, zar ne? Neces me dobiti na tu foru...
relis is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)

Posting Rules