|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Uhhh, uhh... Pretera ga Boggy, ne pricaj takve stvari, molim te. Kako si to zakljucio? Citajuci specifikacije? Ako mislis bukvalno na "kartu", mozda jesu najbolji, ali "najbolji konvertori na svetu" nisu sigurno... Pa, nisu usi merni instrumenti, nego kompresori, zaboravljas!? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]()
Zdravo perune,
Quote:
Lynx definitivno nije najbolja AD/DA konverzija na svetu, ali ako gledamo karte za PCI magistralu... pa PC okruzenje... pa smetnje od svega okolo u kutiji racunara... nista drugo ne mogu da uradim nego da "skinem kapu" Lynx timu... na hrabrosti, iskustvu i znanju... Takodje sam siguran da nije ni smisleno navoditi sada eksterne "rack-mount" AD/DA konvertore koji su bolji od onih na Lynx karti u threadu gde je navedeni budzet 1500EUR (tu nema para ni za jedan "najbolji") ![]() Takodje Lynx TWO serija karti je prilicno star dizajn... od tada su se chipovi za AD/DA razvili poprilicno, mislim da se DAC chip sa karte vise ni ne proizvodi... ali kada se pojavila... nije bilo konkurencije u toj klasi... a koliko znam tako je i danas... ili se varam? .... ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A sustina i nije bila da se momku preporuci nesta skuplje, posto je i ovo preskupo, mereno njegovim budzetom! Srdjan Moby je skoro svoj LYNX prodavao za 400 evra, tako da u slucaju da naleti slicna kombinacija, moze da uzme i Lynx. Da ne idemo u offtopic... To je to. Bruel&Kjaer ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Forum je zbog neImastine prepun diskusija o karticama koje na sebi imaju consumer class multichannel codec cipove sa nebalansiranim I/O za AD/DA... ali sta cemo... iz ove koze se ne moze... bitno je da ima volje i zelje za radom... polako... oprema ionako ne pravi muziku... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Padalo nam je na pamet da uzmemo AURORA 16, ali smo odustali. Uzimamo nesto malo "jache"... Da ne idemo vise u off, preterasmo. Sta god da zatreba ovom decku, neka pita... Sta god mu nije jasno... Neka pita itd... Pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mason
|
![]()
Dozvol'te da se nametnem s' jednu recitaciju...
![]() Lynx nije karta za APSOLUTNOG POCETNIKA!!!! Gde ce da ukljuci midi u Lynx? Jasno... kupice USB midi... i to sa min. 8 prikljucnica ![]() Slusalice? Ehhh... ako mu takva glupost vec treba, pa... ovaj... moze da dokupi Big Knob... mislim... sta je jos 300 i neki eu kad si vec dao 750eu za kartu, dokupio USB Midi, preamp... Apsolutni pocetnici (ako sam ispravno razumeo) kupe neku all in one varijantu (recimo 1820m) za 300 eu i "imaju sve", pa posle kad nauce da rade, ako im se posao uopste dopadne i ide od ruke, onda kupuju dalje... Monitorske kutije ce necemu da sluze ukoliko covek iz nekih razloga odustane od posla, a zvucna karta nece... Za apsolutnog pocetnika je po meni i vise nego dovoljan 1820m, koji kosta oko 300, a ima sve sto coveku treba da nauci da radi... Bez ljutnje... samo moje misljenje... P.S. A da bi ispunio i ovaj svoj zahtev (ne kazem da tako treba raditi): -3. planiram da snimam vokal i gitaru istovremeno,ali ne vise od toga,znaci nemam nameru da smestam ceo bend pa da svi snimamo,nego jedan do dva instrumenta + vokal istovremeno. hmmm... pa nista... kupice neki AD\DA u racku ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 08-09-2006 at 03:15 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Coveku treba funkcionalnost za 1500EUR, kvalitet mu je manje bitan... kao i vecini na ovom Forumu... a "skupe" sprave ionako ne prave muziku nego ljudi... Malkice smo prodiskutovali o nekim drugim alternativama vise zbog toga sto se o tome malo prica... Spam sam pobrisao... pa nastavite ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pa 1500 eu je premalo cak i da uzme 1820m + mic + kutije..., a kamo li Lynx + periferiju + mic + kutije... Da ja pocinjem (ili ti: "eh da sam malo mladji, a da mi je pamet ova..." ![]() Dok covek ovlada svim chime treba da ovlada, izaci ce i novi win, i ASIO XY protokol ![]() Moguce je da ja gresim, kazem onako kako se meni iz mog ugla chini... ako covek pocinje i ima 1500 eu za investiciju (sto je malo)... hmmm... bolje je da uzme nekog Cvetka od kartice za par stotina eu, a da glavnicu ulozi u slusanje...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 08-09-2006 at 03:46 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
neko je spomenuo da je u pitanju samo snimanje. mislio sam da pravim i muziku naravno
![]() interesuje me sta dobijam a sta gubim ako izaberem rode k2 umesto rode nt2a? da li bi mozda korg microcontrol mogao da prodje kao solidan master keyboard ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A ja bih za master keyboard , kupio neku totalno razvaljenu klavijaturu za 100 njak evra ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarske pesme za pocetnika | SumAnuT | Razno | 9 | 05-10-2009 01:26 AM |
Oprema | Arthur | Dragan Ivanović | 3 | 20-10-2006 01:16 PM |
Pomoc za pocetnika -trazi se klavir ... | masa | Audio Software | 22 | 07-05-2005 03:55 PM |