|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
evo ja poceo polako da se interesujem za muziku uopste. posto sam ogranicen sa novcem (do 1500e) raspitivao sam se tako na forumima sta bi bilo dobro kupiti za taj novac ukljucujuci to da sam totalni pocetnik.
m-audio fact pro alesis m1 rode nt2a audio technica athm40fs korg triton (ili korg microcontrol) yamaha mg10/2 bilo bi lepo ako bi neko mogao da napravi neku korekciju,tj. da mi preporuci nesto drugo ako ima potrebe naravno. ovo sve ukupno ne bi trebalo da prelazi 1500e i rekli su mi da je ovo solidna oprema za pocetnika... hvala puno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
razlicita muzika - razlicita oprema.
Moras nam reci za pocetak: 1. koja vrsta muzike 2. digitalni rad ili bi snimao i analogne izvore (mikrofon)...? 3. Da li ti je bitan broj analognih kanala? (planiras da snimas vokal i gitaru ISTOVREMENO, ili ne?) 4. posebna soba ili dnevna? Odgovori, kako bi ljudi mogli da pomognu. Poz i dobrodosao na Forum!
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
bolje vas nasao
![]() 1. sto se tice vrste muzike,hip hop,r'n'b',pop....nista van toga 2. digitalni rad ili bi snimao i analogne izvore (mikrofon)...---- i analogne izvore naravno ![]() 3. planiram da snimam vokal i gitaru istovremeno,ali ne vise od toga,znaci nemam nameru da smestam ceo bend pa da svi snimamo,nego jedan do dva instrumenta + vokal istovremeno. 4.posebna soba (nista nije izolovano,to tek nameravam da uradim kada skupim neke ideje i fore sa onog dela foruma o izolovanju prostorije) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Posto vecinu stvari mozes da radis na samom DAW-u, racunajuci i mixdown, toplo bih ti preporucio da vecinu para spucas na monitoring! Naravno, solidnu kartu/platformu iz koje ce "izlaziti" veran zvuk... Mada, za te novce ces tesko nesto ozbiljno pazariti.
Razmisljaj u ovom smeru za pocetak- ima toliko soft-synthova, da stvarno nema neke preterane potrebe da trosis vrlo ogranicen budzet na module. Treba ti solidan master keybord, nista vise za sam start! Dobri monitori i solidno sredjena prostorija znacice ti vise nego bili koji sekvencer, synth... I opet- KARTA! Pojuri Lynx, najslabiji model... Bolji je od mnogih "budget" najboljih! Polako, nisam ti nista preporucio, sumnjam da cu, ali ti samo ukazujem sta da smatras PRIORITETOM! Uostalom, nije da ti nista nisam rekao... Pozdrav i dobrodosao! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
uf,al si ga napricao kao zagonetku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Samo sam ti rekao o cemu da razmisljas. Odluka ce ionako biti tvoja, zar ne? Prodzaraj malo net, nadji LYNX karte, gledaj ONE ili TWO model, iskalkulisi sta ti se isplati, tj. uklapa u budzet... Prodzaraj malo forum, nadji price o monitorima... Potrudi se malo. Za hip hop ti treba malo veca kutija, gde ces imati kol'ko tol'ko bolju preglednost basa... Ili opet, posto nemas love, kupi par dobrih sluski pored manjih monitora! Mikrofone ispod 1000 evra, licno ne smatram mikrofonima, iako ih ima solidnih za manje para. Potrazi neku finu Oktavu... I opet, procackaj forum ne bi li nasao neki solidan preamp. Zaista nemam mnogo iskustva sa low budget varijantama,a li pokusavam sve vreme da ti ukazem na sta da obratis paznju! Ok? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
slazem se sa cika Perunom .....lynx stvarno jako dobro zvuci ....
Mikrofoni .... Roda K2 ....za 550 e ..... jako lepo zvuci , to ti sigurno nece biti slaba karika nije los ni nt2a .... drugar ga je kupio .... vrlo lepo Ali .... monitori , monitori , monitori i soba .... to je ono gde bi trebalo da ulozis i da se sa time pozabavis najvise ...... Procackaj po forumu , mnogo se toga vec napisalo ........ A ti cika Perune .... gadjaj me nekim focusriteom ili avalonom , nigde da ih nadjem za povoljnu cenu ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa... ne trazis kako treba! Baci mi info kolko para imas na PM, pa cemo videti. I, naravno, sta ti tacno treba! Ajd. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]()
Zdravo stefdza90, dobrodosao na Forum.
Quote:
Lynx karta se malo teze nabavlja i moraces da je narucis preko nekoga (barem je do sada tako bilo). Kada smo je kupovali kostala je oko 750EUR. Ima od svega (digitalno, analogno, ulazi i izlazi) po dva vrhunska kanala, i vazno je da znas da nema MIDI interfejs! pozdrav bogi p.s. S obzirom na budzet koji navodis.... mislim da se ne uklapa sasvim i da ti je preskupa.... ali definitivno je jedna od najboljih karti na svetu po pitanju AD i DA konverzije, ako ne i najbolja, i malo je slabije rasprostranjena na ovim prostorima (najvise zbog cene i relativne nedostupnosti)
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarske pesme za pocetnika | SumAnuT | Razno | 9 | 05-10-2009 01:26 AM |
Oprema | Arthur | Dragan Ivanović | 3 | 20-10-2006 01:16 PM |
Pomoc za pocetnika -trazi se klavir ... | masa | Audio Software | 22 | 07-05-2005 03:55 PM |