Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2006, 06:29 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Nekoliko trance pitanja

Vreme "Melodic Trance-a" je proslo (bar u Engleskoj, a mislim i da u Evropi nesto ne pali vise)..baci se bolje na minimal Electro, techno...to je sad ONO!
Imam druga koji je bio veci Trance DJ ovde u UK, sad kaze nema scene uopste!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2006, 12:22 PM   #2
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by strasni zmaj
...sto se duze bavim glazbom, to sam svjesniji da nemam blage veze o nicemu! koji bed!
"Shto vishe otkrivam sve mi je jasnije da zapravo nishta ne znam"
Albert Einstein

U zhivotu je najbitnije spoznati! Spoznaja je prvi korak prema svakom cilju. Ako ti je glazba omoguchila da spoznash... pa to uopche nie bed Budi zahvalan svemu shto ti je pomoglo da spoznash svoje granice jer mnogi nikada to ne spoznaju, a bez spoznaje definitivno nema sreche. Svjestan svoih limita momentalno ih pochinjesh shiriti i kolichina znanja se exponencijalno shiri. S druge strane... uvjeren da znash sve shto trebash znati zapravo se trudish ne nauchiti nishta!

ps: jel' ovo upravo zasijano "trance" sjeme na forumu ili ja samo reflektiram svoje zhelje?
Old 31-08-2006, 12:36 PM   #3
markoff
Junior Member

Ima chuvena Dekartova : "Zavrshio sam fakultet da bi saznao kolika sam neznalica"
markoff is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2006, 05:01 PM   #4
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Josh mi je drazhi podatak da je mladi Rene Descartes svoje "otkriche" zapravo opisao kao svjedochanstvo. Kako je sam zapisao u snu je vidio andjela koi mu je rekao: "prirodu chesh shvatiti pomochu mjerenja i brojeva" (Conquest of the nature is done by measurement and numbers). Oni koi su mu predavali na fakultetu su kasnije tvrdili da je njegovo otkriche proizashlo iz obrazovanja, ali chinjenica je da se radi o viziji i svjedochanstvu, i nema nikakve veze sa obrazovanjem. Naravno to su vjeshto ispustili u svim knjigama koje pishu o zachetniku modernih znanosti.

I za kraj: "Education is a wonderful thing, provided you always remember that nothing worth knowing can ever be taught"
Oscar Wilde
Old 31-08-2006, 09:00 PM   #5
markoff
Junior Member

Quote:
Originally Posted by strasni zmaj
...sto se duze bavim glazbom, to sam svjesniji da nemam blage veze o nicemu! koji bed!
"Po svom graditeljskom geniju chovek daleko nadmasuje pcelu.Pcela gradi od voska,chovek pak od daleko lomnije gradje pojmova,koje tek mora da isfabrikuje iz sebe.Zbog toga je on chak vishe nego za divljenje,al ne zbog njegovog nagona za istinom,no za chistim saznanjem! " (Fridrih Niche, Knjiga o filozofu)

Da ne kaze SHIVA da on samo voli filozofiju!!!
Old 01-09-2006, 07:03 PM   #6
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

"Najchudniji od svih gostiju upravo kuca na vrata" rekao je Nitetzche... "i doista, pochetkom 20-og stoljecha popili smo po jedno piche i legli u krevet s nihilizmom. No sada je pred vratima josh chudniji gost!" Terence McKena

ps: filozofija je dugo bila tek sredstvo za ismijavanje i posprdan naziv za one koima Golf i petokrake felge nisu bili dovoljni. Vrijeme je da vratimo malo sjaja toj disciplini koja je istisnuta tehnoloshkim "napretkom"
Old 08-09-2006, 11:21 PM   #7
alen
VIP Member

alen's Avatar

...cisto da kazem,moj najjaci thread do sada,od kako postoji forum...
@SHIVA Mislim da ce konacno to desava....Dobro 'si bate to opazio (:
Zaceto je seme.Zaceto je seme fucking trance muzike na ovom forumu.Od kako
sam ja na forumu ozbiljnije se nije pricalo o techno muzici,trance muzici,stagod.
.Jednostano osecam sve vise trance energije u vazduhu ovog foruma i drago mi je zbog tog.

Last edited by alen; 08-09-2006 at 11:48 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2006, 12:21 PM   #8
markoff
Junior Member

Pozz,evo gledam Alenov avatar i ne moze da me ne prodje secanje kad sam kupio cd sa remek delom trance muzike u izvodjenju tata mata trens muzike Astral Projection-a(dobro na albumu su radili i Aban Don i SFX)ali Avi i Lior su glavni.U vezi sa tim interesuje me da li neko zna shta pomenuti duo koristi od opreme,konkretno kad vec Illuminati.exe pomenu hardver koje hardverske sintove koriste,davno sam prestao da ih pratim,pogledao sam na njihovom sajtu dolaze u Beograd 23.decembra,ima da bude dobra zurka...
Old 09-09-2006, 01:14 PM   #9
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Neam pojma shta koristi Astral Projection... Opchenito ne pratim rubriku "tko shta ima" i smatram da je saikedelic trance na hardverskoj opremi otprilike isto shto i Ivo Robich uz 303-cu i sekvencer

Nie hardver losh... dapache. Ali nie niti uvjet. Opterechivanje sa opremom je samo isprika koju si izmislimo da bismo opravdali zashto nekome stvari zvuche bolje nego nama nashe. Razlog nie hardver... radi se o ulozhenom trudu i vremenu.

@ alen: drago mi je da djelimo mishljenje. Nadam se da che i ostali prepoznati potrebu za jednom zdravom "zajednicom" koja che raditi na razmjeni tehnika, informacija i mishljenja radije nego se baviti preseravanjima i prepucavanjima. Moderna el. glazba je nastala rushenjem konvencionalnih "granica" glazbe. Ne znam kako iz tih temelja ponovo nastaju neki okviri i pisana pravila o tome kako se radi "ovo ili ono", koi je hardver dobar a koi losh itd. Chitav koncept ovog pravca je inovativnost i kompleksost, a to se ne postizhe "prepisivanjem" tudjih recepata.
Old 09-09-2006, 02:05 PM   #10
milos
Pro Member

milos's Avatar

Kakav trance slusate,nesto uplifting tipa Tiesto,Buuren,ili ...?
milos is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests)

Posting Rules