|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#231 | |
Psiho
|
![]() Quote:
I da... surfao bi bez straha od virusa i bez petljanja sa antivirusnim programima. I to je neshto [IMG]images/rublack/icons/icon11.gif[/IMG]
![]() |
![]() |
#232 | |
Mason
|
![]() Quote:
Scope 3.1 je pravio probleme sa HT-om i bolje je radio kada se HT iskljuci. Kod Scope 4.0 (4.5) HT ne smeta, ali i ne koristi... Sto se CPU opterecenja tice, kod zahtevnih plug-ova obicno igra procesorska snaga, dok kod velikih VST-a, obicno igra RAM memorija...
![]() |
![]() |
#233 | |
Mason
|
![]() Quote:
Jedini put kada sam postradao sa virusom, sam sam bio kriv... bilo je to 1999.-2000. i bio je to itekako maligni win95cih. Ali, tada sam pravio kolekciju virusa, skupljao ih po net-u i rezao na CD, posmatrao, gledao, cackao i divio im se ![]() ![]() Posle sam ga pochistio, a neke aplikacije koje je stigao da osteti sam reinstalirao... Uglavnom, danas se posta obicno scanira jos kod provajdera, antivirusni software prati razvoj virusa i redovno se update-uje... Uz malo opreze, bezbedan si od virusa... Narocito je vazno da AV monitoring ukljucujes kada posecujes sumnjive sajtove... NPR. na zvanicnem Porsche-ovom sajtu sigurno neces naci virus, ali po kojekakvim internet rupama hoces. AV monitoring te uspesno stiti po takvim mestima, a sto se spyware-a tice, dovoljno je da ne koristis IE, vec Mozilla Firefox, Operu, ili tako nesto..., a imas danas i obilje anti-spyware programa... Mali oprez i poznavanje problematike viruse cini krajnje bezopasnim...
![]() |
![]() |
#234 |
Administrator
|
![]() Shiva, prebacio sam tvoj post ovdje, napravivsi od njega novu temu. Nadam se da ces rjesiti problem
![]() http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14791 |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Member
|
![]()
Evo danas odradjen upgrade na:
mb ASUS P5LD2, DDR2, fsb 1066/800/533, intel 945P... kingston DDR2 1GB, 5400 (jedan modul, pa za mesec dana jos jedan isti za u dual channel) Intel Pentium D 915+, dual core, 2.8GHz grafika Sapphire Radeon x550, pci express
![]() |
#236 |
Junior Member
|
![]()
AMD Athlon Brton 2500+
512MB DDR mb Asus A7N8X Graficka Ati Radeon 9600Pro HDD 80GB WD HDD 40GB Maxtor uskoro update |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
MAC G5 1.8 Ghz 160gb-HD Ge-force 5200 1.5gb ram, 23'' monitor... Kada kupite mac sve je lep sve radi besprekorno .....onda odjednom zvuk nece da radi???? Sta pa zar nije mac besprekoran....no nekako se to sredi onda idemo dalje....brisem cd a ono ubaguje se i nece da reaguje a greske na ekranu samo izlecu.... ok (MAC OSX je upitanju) dobro sta je tu je mozda nevalja cd... posle malo vremena ukljucim ga a ono ms-dos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kao sto vidite iz mog iskustva MAC je samo lepo upakovan PC sa kao nekom licencom.... jedino sto ga vadi je malo napredniji operativni sistem(malo vise sminkan) koji naravno jede procesor... Dok moj PC koji je inace slaba i stara masina jos nekako radi ali naravno dere MAC u 3d aplikacijama u vecini slucajeva .... Athlon 1.4Ghz , 512ram , ati radeon 9550,Matrox 40Gb.... PS: Naravno novi mac sa intelovim procesorom su vec provaljeni pa su im nasli 20 propusnih rupa...tek ce sad biti lepo surfovati sa MAC-om....kad hakeri navale.... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Junior Member
|
![]()
MB Asus A8N
AMD X2 3800+ dual core DDR400 2*1GB HDD 2*250 audio 2*250 semplove 1*160 Sistem graficka Ati x300 pci express [ samo da ima slike ...kakve takve...] Motu 2408mkII Tascam DM24 Prije sam koristio Intel sa Rambus memorijom [kao motu bi trebao bolje raditi snjim ![]() AMD [IMG]images/icons/icon13.gif[/IMG][IMG]images/icons/icon10.gif[/IMG] ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
" car je go ...... " hvala bogu da je to neko rekao ( jer bih ja bio pogresno shvacen .... for sure ) ali imam slicnih iskustava.... a boga mi cesto padaju , pa onda u sred posla nesto racunaju .... hvala lepo ...... ![]() POzdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nikad necu da zoboravim prve testove sa Athlona na kome je bio Paris koji gura 96 waves plug-inova, u to veme bila je aktuelna G-3 koja je bila 2-3 x skuplja a na njoj sam gurao "fantasticnih" 10-18 iste firme.Ok...znaci G4 = must have, i to dual cpu za nista manje nego tadasnjih 4000-5000 dm. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Sta vi kazete za ovu konfiguraciju??? | stacato | Computer Hardware | 48 | 14-02-2009 10:43 PM |