Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Old 28-08-2006, 11:49 PM   #1
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default pitanjce ... u vezi masteringa ... nije smor ... mame mi :]

e videx u nekom od tvojih topic-a da si radio vinil mastering pa logicki sledi koliko se razlikuje od klasicnog cd masteringa ? jel se seku odredjene frekvencije tipa sve ispod 40h i nesto ispod 20khz ?
alavuk is offline  
Old 29-08-2006, 11:55 AM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: pitanjce ... u vezi masteringa ... nije smor ... mame mi :]

Quote:
Originally Posted by alavukonja
e videx u nekom od tvojih topic-a da si radio vinil mastering pa logicki sledi koliko se razlikuje od klasicnog cd masteringa ? jel se seku odredjene frekvencije tipa sve ispod 40h i nesto ispod 20khz ?

Malo sam poredio sa nekim masteringom sto su mi radili u Heathmansu, pa sam probao to da iskopiram...ne znam sta sam sekao i dodavao..znam samo da su u Heathmansu stavljali malo vise visokih, jer se vinil "lize" od pustanja..i bass je zajeban jer moze da ispadne igla ako je jak. Ovo sto sam ja radio je bio neki novi jazz, nista divljacki...

U Heathmansu, tip nadje 2-3 problematicna mesta (peakovi, itd..) , uradi ih (eq, compress-nabudzi kako bi ja hteo) onda tih 30 sec izreze na dub-plate i ODMAH stavi na gramofon (Technics 1200mkII) da vidi kako se igla ponasa!!

Opanji PMC monitore (koji su od poda do plafona!) i ako je sve ok, onda reze..! tako se to radi!!!
DaBear is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules