Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Old 25-08-2006, 05:42 PM   #21
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Malo Muzike...

Pardon, ja sam "napred" protumacio kao "glasniji"... ako si na to mislio, onda moj gornji post stoji. Ako si mislio na planove, onda ok... to i nije lose, kada se dogodi! Haha, uglavnom vokali u Srbiji odu "pozadi"...
perun is offline  
Old 25-08-2006, 06:51 PM   #22
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun
Pardon, ja sam "napred" protumacio kao "glasniji"... ako si na to mislio, onda moj gornji post stoji.
da, na to sam mislio, takodje ukupna slika ima malo jaci srednji opseg u odnosu na original.
lesha is offline  
Old 25-08-2006, 07:20 PM   #23
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha
da, na to sam mislio, takodje ukupna slika ima malo jaci srednji opseg u odnosu na original.
Pa, ne pricamo o originalu, pricamo o drugoj verziji... OBRADI! O drugom pevacu, drugom aranzmanu, drugom "svemu", tako da... Ne moze i ne treba niti da bude isto, niti da se poredi...

Uostalom, ni Vracheva verzija nije original. Sem sto, naravno, sadrzi vecinu elemenata iz originala!

Poz!
perun is offline  
Old 25-08-2006, 09:02 PM   #24
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Da,super je po meni i mix kebine pesme i mix ove rnb Vracheve stvari...S tim sto mi se cini da je Vrachev mix bolji u predelu bass-a od Kebinog...Ali i Kebin mix je vrh...Ja kad sam cuo tu pesmu na tv-u,reko sam "Keba poceo da sljaka r'n'b",i bas mi se svidela stvar...pozdrav
Jan is offline  
Old 25-08-2006, 09:17 PM   #25
perun
Pro Member

perun's Avatar

Ma, obe su, realno, sranje!!! Sta kazes Vrach???

Hvala Jan, a za bass da ti dam odgovor odmah... Nije isti tonalitet, tako da se u originalu to podrucje mozda i bolje "poklopilo"... Zanimljivo, ali tonalitet je jedan od osnovnih, ako ne i najbitniji preduslov za DOBROZVUCHECU pesmu! Naravno, pored dobro spakovanog aranzmana... Haha, i svega ostalog!
perun is offline  
Old 25-08-2006, 10:06 PM   #26
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[quote=perun]Ma, obe su, realno, sranje!!! Sta kazes Vrach???

Sranje - u kom pogledu? Raghav-ov mix je napakovan lepo i udara lepo...Kad sam ga pustio prosle godine u Zana studiju na velikim Genelecima, odma' su trazili da iskopiraju pesmu!
I svi u V2 Records su bili prezadovoljni....platili su lepo (ono jes da su me smorili malo..)
A pesma, ko pesma...konfekcija cista. Nema nikakvu vrednost, ako si to mislio...?
Ali, na racun nje cu mozda da produciram par stvari za novi album, jer ovaj mix bolje radi od originala sa njegovog albuma....
Sranje ne sranje, samo da donese jos posla - ne bunim se!
DaBear is offline  
Old 25-08-2006, 10:10 PM   #27
perun
Pro Member

perun's Avatar

[quote=DaBear]
Quote:

Sranje - u kom pogledu? Raghav-ov mix je napakovan lepo i udara lepo...Kad sam ga pustio prosle godine u Zana studiju na velikim Genelecima, odma' su trazili da iskopiraju pesmu!
I svi u V2 Records su bili prezadovoljni....platili su lepo (ono jes da su me smorili malo..)

Uhhhh, bre, VRAAAACHHH... Al' si bukvalista, jebo te... Satrli te ti Anglosaksonci! Opusti se... zajebancija!

A Zanine Genelece i slusanje necu da komentarisem... Never mind...
perun is offline  
Old 25-08-2006, 10:54 PM   #28
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:

Hvala Jan, a za bass da ti dam odgovor odmah... Nije isti tonalitet, tako da se u originalu to podrucje mozda i bolje "poklopilo"... Zanimljivo, ali tonalitet je jedan od osnovnih, ako ne i najbitniji preduslov za DOBROZVUCHECU pesmu! Naravno, pored dobro spakovanog aranzmana... Haha, i svega ostalog!
Hmmm...nisam mislio na bass liniju po pitanju tonaliteta i boje i to,mislio sam na odabir udaraca i svega toga,"masnija" mi je Vracheva verzija i to...nego je jednostavno ova strana verzija malo vise po mom ukusu i to...
Jan is offline  
Old 25-08-2006, 11:03 PM   #29
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan
Hmmm...nisam mislio na bass liniju po pitanju tonaliteta i boje i to,mislio sam na odabir udaraca i svega toga,"masnija" mi je Vracheva verzija i to...nego je jednostavno ova strana verzija malo vise po mom ukusu i to...

Ma, Kebina verzija je baladica, bre... meko, fino, sa malo auspuh-vokala! Slusaj je i tretiraj ko Dzejove balade iz 90-tih, a ne kao 50 Centa! Hahaha...
perun is offline  
Old 25-08-2006, 11:08 PM   #30
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[quote=perun][quote=DaBear]

ma ja sam opusten sve vreme....Mogu ti reci da oni Geneleci u zidu kod Zane zvuce dobro...Tannoy-i (oni elipsasti) i oni treci - nemaju veze , ali Genelec sve sto sam pustio (pun CD) zvuci dobro...
Isto..svi kukaju, lose slusanje u Pinku na Dedinju....soba ime super slusanje. Svi moji miksevi zvuce isto kao kod mene (samo sa malo vecim bas opsegom - jer su njihovi Dynaudio duplo veci od mojih!) ali mega je zvuk....nego ljudi se nisu navikli...
Kod Vlade i kod Zeljka nisam stig'o nista da pustim...sledeci put kad dodjem...

Bio sam u jos par studija, ali to nema veze sa zivotom...

vozdra..samo cool...he.
DaBear is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules