|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Ipak, sto kaze Vrach, sve zavisi od toga koliko je onaj ?lopov? zaradio para od kradje. 1998. sam tuzio Radio Kosavu (tada je jos bila vlasnistvo Marije Milosevic) jer je izdala CD na kome je bila i obrada moje pesme ?Daj mi snagu kosave? iz 1986. Obradio je izvesni Dream Team (mozda ima nekoga iz Dream Teama i na forumu), a izdavac nije potpisao autora na CD-u. Verovatno se ne bih baktao tim pravnim stvarima, nego mi tada bio gusht da smaram Slobinu cerku ![]() ![]() Sta hocu da kazem ? ako ukradena pesma razbije (citaj: zaradi pare), imaces finansijske vajde od sudjenja. Ali seti se ijedne domace pesme koja je zaista zaradila pare u poslednjih 15-tak godina. Ne racunaj Colica, cak ni Bregovic vise ne krade od autora, krade samo od ?narodnog blaga? (Sheva-Kalashnikov, Caje Sukarije, trt-mrt) otkada je izgubio medjunarodni spor oko onog hita sa I. Popom za Arizona Dream... Najvise sto mozes da uradis je da sacuvas svoje ime (prezime) u zagradi iza naslova pesme, ako je to bas toliko vazno. A kinta se ionako ne uzima na tirazima nego na sporednim kolosecima (authoritative statement). Komplikovana tema, mozda je zasluzila novi thread? Zasto zastititi svoju kompoziciju? ZasTiTiTi? ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Napisite svoju zvucnu.... | korenjak | Computer Hardware | 238 | 18-09-2017 01:04 PM |
Pokazi svoju konfiguraciju | dr.Ru | Computer Hardware | 493 | 31-01-2014 06:43 PM |
Kako da prodam svoju muziku??? | loadedmutha | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 13-03-2008 07:51 PM |
Kako je AvaX izdao svoju veru i naciju :-) | idekius | Razno | 30 | 20-06-2005 08:48 AM |