|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Ovako. Trebao bih uskoro kupovati neki aran?er, za čisto tezgaro?ke potrebe (svadbe, banketi...), Znači ni?ta ozbiljno, ni?ta studio itd. Tra?im savjet koju ma?inu bih mogao da uzmem, a da dobro odradjuje posao za te prilike, i naravno da nije mnogo skupa.
(najradije bih, da imam para, uzeo Tyros2, pa nemojte da mi dajete takve savjete, da se ne patim) ![]() Ja sam namjeravao da uzmem nekog Rolanda G-800, ili pak Korg i-30 (ili i-40) ali mo?da za mene postoji neka bolja solucija, ja pojma nemam jer se sa aran?erima nisam do sada bakćao. Zanima me ma?ina koja sad nije mnogo skupa a da na njoj mo?e da se napakuje dobra ritam sekcija... ne?to sa kvalitetnim semplovima i da odgovara za ovu muziku koja se vrti na svadbama. Meni su se recimo svidjele darbuke od g-800 (ovdje ide dosta orijentala) ali me jedan kolega ubjedjivao da mi je bolje da uzmem neku korgovu i-seriju (i-30, 40, 50). Navodno, tu seriju najvi?e koriste čak i malo ozbiljniji tezgaro?i (naveden mi je primjer Braće Matić) i navodno ta serija daje dobre rezultate. Ili da ipak kupim PA-80, ukoliko j razlika u cijeni manja od kvaliteta koji se sa tim izborom tim dobija. hvala svima koji se jave. |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Od aranžera koji su trenutno aktuelni su najpopularniji Vlado Georgijev i Željko Joksimović.
Doduse nisam siguran dali su na prodaju! |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Korg PA serija (mislim da je dovoljno PA 50), Yamaha PSR 1500, PSR 3000,...
Ili da kupis od mene Roland G600... ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja ti is50-40-35 nikako ne bih preporucio, pa ni I30 jer su, zvucno, prilicno siromasni. Najbolje da nam kazes gornju granicu koju si spreman izdvojiti. PA50 (meni licno se ne svidja cela PA serija) ce ti super zavrsiti posao, ali ja bih pre uzeo Roland EM2000 u toj klasi cene (mozda je malo i skuplji). Yamaha je uvek zanimljiva opcija, nisam puno probao te PSR1000-1100-1500-2000-3000...... ali bi to trebalo da ti lepo zavrsava posao. Npr psr2000 bude oko 600-700e, 1100 nov oko 750e........
#5 |
Pro Member
|
![]()
Jesi cuo ti za YU MIDI ? Idi bre tamo, sta smaras ljude!
Last edited by LACKY; 07-08-2006 at 02:09 AM. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kako mozes ovo da trpis? Idi bre negde drugo, ili dolazi ovde kao gost, prati sta se desava i ne talasaj! Last edited by LACKY; 07-08-2006 at 02:52 AM. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Ljudi hvala što ste se javili.
Off, imao sam soluciju za Sašin G 600, ali mi se žurilo (sorry sale!) pa ću te poslušati u vezi PSR-1100 i pazariću ga kod Ivana za 500 evra, pošto nemam više para za bolji aranžer. EDIT: Kad sa njim zaradim "mlogo" novaca, kupiću si vlada i željka. ![]() Last edited by Talino; 08-08-2006 at 06:01 AM. |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pa80 od navedenih ti je najbolja solucija, zatim i30. Od Rolanda zaboravi sve sto je ispod G1000. Yamaha PSR3000 je sasvim OK.
Ipak mislim da od svih navedenih je PA80 plafon, nabavi i karticu od 16 MB, te mozesh ubaciti semplove bubnja, basa i gitare, mnogo bolje to zvuchi od svih navedenih klavijatura!!!
#9 |
Banned
|
![]()
Hvala Ćevap, no danas mi već stiže PSR1100. Imaš li dobrih stilova za njega da mi posluži dok nešto sam ne napravim po svom meraku? Pošalji na talino@gmail.com
poz. |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Ako ti trebaju stylovi za PSR idi na yu-midi i tamo imas brdo toga za skinuti, inace dobro dosao u svijet PSR.
Pozdrav!! ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pomoć pa 80 | hawk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 10-07-2006 03:14 PM |
Dilema oko kupovine nove opreme... | DEMONIO | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 13-06-2006 07:33 PM |
Velika Pomoc Ljudima Oko Kupovine!!! | peraZdera | Predlozi i sugestije | 11 | 12-07-2005 04:45 PM |