|
Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Vec kad je kod reverba rec, mene interesuje koliko vrsta reverba koristis u jednoj pesmi jer meni se desava da sa vise njih dobijam neko muljanje...I jos me interesuje koliko ga doziras u masteringu, naravno na stvari gde odredjni reveb legne i gde ide?!
|
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Cesto stavljam MONO reverb na instrumente (gtr, konge, sd, itd..) ne mulja ga uopste, svaki instrument lepo sedi u svom prostoru, i zavuce (nekad) kao i samplovi.. onda lepo moze da se sve rasporedi u panoramama i da ne smeta jedno drugom.. Trudim se da se reverb "ne cuje" ima ga, pomaze instrumentu, ali ga necujes.. Ovi pro momci, stavljaju razlicite reverbe na vokal na raznim delovima pesme, ili cak razl eq na razlicitim delovima pesme - da bi "podigli" refren napr...Ima 100 fora, ali treba vremena da se sve nakuca, itd...a nema ga uvek! |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da ne otvaram novi post, interesuje me, bas u vezi mono reverba, sledeca situacija - Ako imam nekoliko mono traka i na svaku bih doda mono reverb u odredjenoj dozi, kako je pravilno da se taj reverb postavi u panorami, posto je mono? Da li lezi u istoj poziciji gde i instrument ili se negde pomera u zvucnoj slici?
|
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
uglavnom ga ostavim u istoj poziciji, ponekad totalno suprotna strana za dobar efekat, ali zavisi sta je u reverbu (mislim koji instrument!) |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vas Izbor predpojacala | pincium | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 27-11-2008 02:17 AM |
Izbor | Solozabal | Audio Software | 11 | 16-02-2004 03:50 PM |