Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-07-2006, 10:00 PM   #1
radsoul
Member

Default m-audio delta 1010 multi monitoring

U pitanju je multi monitoring prilikom snimanja!
Ponovo pitanje koje se mozda vec vrtelo, ali bez nekog velikog razjasnjenja!
Kako da signal npr. sa ulaza 1 posaljem na vise izlaza a da se cuje na tim izlazima i Wave output, tj. hocu da imam 2 monitoringa (da cuje pevac sebe i pratnju na slusalicama i ja to isto na monitorima, a da se to ne radi softverski procesovano, tj. da li moze ovo da se uradi hardverski bez potrebe za podesavanjem latencije u sekvencerima).
Jedino resenje koje mi za sada pada na pamet a da zaobidjem softver je da iz izlaza 1/2 posaljem signal na monitore islusalice pomocu nekog prepravljenog kabla!)
Pozdrav svima!
radsoul is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2006, 04:25 PM   #2
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Default Re: m-audio delta 1010 multi monitoring

Zapravo jedino sto mozes je da signal posaljes u mixer pa iz njega na monitore i slusalice ili da napravis (ili kupis) racvasti kabl pa da jedan signal salljes za sluske a drugi za monitore sto ima smisla samo ako su ti aktivni monitori tj da ne bi slusanje slao kroz neki mix-er od 10e. Ne zaboravi da izmedju slusalica i kartice moras imati neko pojacalo, mixer ili sta vec.

Mozes i software-ski u nuendu da napravis dva stereo out-a pa da sve posaljes duplo tj da sa izlaza 1 i 2 posaljes na monitore a 3 i 4 za slusalice sto i nije lose jel nista ne gubis a mozes da podesavas odvojeno jacinu koja je potrebna za slusanje. Takodje tako mozes da izbacis neke elemente iz slusanja sto tvog sto onog ko je na slusalicama tj ne morate da slusate sve isto
ridge is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2006, 06:03 PM   #3
radsoul
Member

Default Re: m-audio delta 1010 multi monitoring

Hvala, tako sam nesto i planirao da uradim sa dodatnim kablom i preampom za slusalice!
Mislim da je to najjednostavnije resenje ,a da se ne tereti procesor!
radsoul is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules