|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
a koje je pojacalo bilo u pitanju?
i u kakvom stanju? nemoj mi sad reci da je bila zujalica jcm900 slx sa 5 godina starim lampama... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Mason
|
![]() Quote:
A POD vec "sve ima" i neko je to lepo i pametno odradio... Metodom snimanja pojachala ti zaista pravis farbu, u pravom smislu, a POD ti da nesto sto je znatno blize cilju... Podvlachim da je po meni pojacalo bolje resenje, ali ne u svakoj situaciji i u svim uslovima...
![]() |
![]() |
#13 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Za live sviranje, ipak dajem prednost pojačalu i pedalama/preamp-u, osim ako nije neka "svi u razglas" tezga varijanta. Reck ti ne bi značio ni?ta specijalno, to je ista sprava samo sa dodatnim in out opcijama. Ako ti je najva?nija ?iva svirka, mo?da ti i ne treba POD već neko pojačalo nalik onim malim Randall-ima sa 2x12, to nije lo?e za D? D? iako je tranzistorski izlazni stepen. Quote:
Inače ono ?to definitivno nedostaje pod-u je to neko meso... Mislim da nije lo? kao neka kombinacija i kad se nema drugo (nema svako kući mesa boogie) pa mo?e biti bolje snimiti POD-a nego nekog matorog marshall-a, ali nema gustinu u matrici, ma ?ta mu radio, a probao sam sva?ta. Takođe bolje radi sa nekim ovako impulsima umesto njegovih emulacija kutija, interesantno.
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E to je ono sto sam i ja iskusio ..... radis na njemu a sve gore i gore .... ne dao ti bog da na nekoj distorziji dignes visoke ..... uzas ...... nego Dule ...... Pod xt ili Sansamp ? Posto sam probao onaj rack Marshall u odnosu na pojacalo pri snimanju i shvatio da je obicno smece ...... ali bilo bi lepo cuti da malo ukratko uporedis te sprave ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
kada farbas snimku ozvucenog pojacala, opcenito dobro podnose eq-ing...ali snimke sa podova i slicnih simulatora....meni za cas proprde! a i ovo sta max kaze, ne dao bog da dignes malo visoke...odmah izleti onaj "frz" ilitiga zujanje koje ja ne podnosim na gitarama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
slazem se za meso... nema on te nerazumno nabudzene basseve koje uvek dobijes 57icom off-cone.. sto se visokih tice, nisam zasada imao nikakvu zelju da ih dizem, jer su mi nekako taman ok smireni, kao suprotnost malopre pomenutoj 57ici na pojacalu.. a sto se ovih sa vets-a tice, to ne znam, moguce da je bio neki matori. Nije u tome problem, meni kod tog istog snimka sa mikfrofona najvise smeta taj neki kupatilo trip, cuje se prostorija dosta i cini sve nekako jeftinijim.. na L6 ako i pustis room simulaciju (sto ja ne radim!) cesto zazvuci veoma pristojno.. taj trip sa sobama se i meni u mojim snimcima zivih kutija javlja, bez obziran na blizinu mikrofona.. jedino nisam snimao u nekim preterano skupim sobama pa mislim da bi to bolje funkcionisalo..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Od opreme za sada imam samo to bedno pojachalce, Digitech XMM i Boss DD-3 delay i Jebanez RG370, kojeg cu se veoma brzo otarasiti. ![]() Iz ovog setup-a mogu da izvuchem 3-4 dobra distorded zvuka, ali to je nedovoljno jer sviram dosta razlichite, prvenstveno metal, muzike. Treba mi gomila tonova od Metallica do Lacuna Coil zvukova. Najverovatnije cu prodavati sve i krenuti od nule. ![]() Kolko vidim Line6 oprema je odlichna za "budget" gitariste i one koji nemaju para za ENGL, MESA i slichna imena. Primamljivo mi izgleda i zvuchi Line6 Flextone serija pojachala. Neshto kao POD (xt) i pojachalo u jednom. Moratju da probam kako zvuchi, ali verujem da je mogutje izvutji svaki ton iz Line6 opreme. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MAO
|
![]()
flextone drive odlicno radi, i koliko se secam, u pitanju je vise razlicitih preampova u jednoj spravi, a ne digitalna emulacija... mada koliko se secam, nije bas ni jeftin
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
~550 - 600€ za Flextone III nov.
Gledam Flextone II glavu ako nadjem polovanu negde, mada su shanse mizerne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ne znam ni za?to ti treba veliki izbor distorzija. Mislim da u praksi 2 dobre vi?e znače nego 20 prosečnih. Barem u?ivo, gde vi?e zavisi od toga kako bend svira nego toga da li je distorzija na gitari identična originalu. Inače i dalje nisi objasnio kako treba za ?ta ti tačno treba... Na tvom mestu ako treba da sviram u?ivo verovatno bih prvo gledao da imam neku zadovoljavajuću gitaru i pojačalo, uzeo pedalu dve i radio sa tim. Za snimanje i demose bih se snalazio sa plug-ovima. Ako je na prvom mestu snimanje, onda uzmi POD-a pa vidi dalje ?ta će?, ali opet ne?to ne mislim da ti treba tolika investicija za snimanje. Ja i za u?ivo opet ne bih nosio POD-a XT već pedale ili neki adekvatan preamp, znači uzme? to a ako ti ba? treba za snimanje, guitarport ili toneport ti je dosta jeftiniji.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pijem i plačem tiho dok niko ne gleda.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 30 | 14-11-2008 01:45 AM |