Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2006, 03:40 PM   #11
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: Niko ne pominje pod-ove?

a koje je pojacalo bilo u pitanju?

i u kakvom stanju?

nemoj mi sad reci da je bila zujalica jcm900 slx sa 5 godina starim lampama...
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2006, 06:52 PM   #12
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
a koje je pojacalo bilo u pitanju?

i u kakvom stanju?

nemoj mi sad reci da je bila zujalica jcm900 slx sa 5 godina starim lampama...
Nije u pitanju pojachalo, vec kako ces, gde i chime da ga snimis i cime i kako ces to posle da obradis...
A POD vec "sve ima" i neko je to lepo i pametno odradio...
Metodom snimanja pojachala ti zaista pravis farbu, u pravom smislu, a POD ti da nesto sto je znatno blize cilju...
Podvlachim da je po meni pojacalo bolje resenje, ali ne u svakoj situaciji i u svim uslovima...
Old 08-07-2006, 05:33 PM   #13
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kockalone
Jel koristi uopste neko line 6 pod-ove?Ljudi ih hvale na sve strane,razmisljam da uzmem samo bubreg znaci obicnu verziju koja ne ide u rack.Sta vi mislite to bi mi zaobislo snimanje mikrofonom pojacala sto je super s obzirom da nemam ni adekvatan mikrofon a ni pojacalo?
Cuo sam da messugah svira sa line 6-om samo oni imaju i u reku pro pod i one line 6 pedale za live,pa ako mogu da izvucem pola tog tona koji oni imaju super
Jedna stvar je da li se neko slika sa Line 6 spravom ili je svira. Neki broj ljudi svira pojačala, ponajvi?e u?ivo, mada eto Meshuggah su snimili i jedan album sa njima. Ok bi ti radilo ako nema? neke jako visoke prohteve. Za HM varijante, mo?da da se prući? za POD XT + metal pack pro?irenje, ali to je i vi?e novca od starog POD-a o kom ti priča? (imam isti takav)
Za live sviranje, ipak dajem prednost pojačalu i pedalama/preamp-u, osim ako nije neka "svi u razglas" tezga varijanta.

Reck ti ne bi značio ni?ta specijalno, to je ista sprava samo sa dodatnim in out opcijama.

Ako ti je najva?nija ?iva svirka, mo?da ti i ne treba POD već neko pojačalo nalik onim malim Randall-ima sa 2x12, to nije lo?e za D? D? iako je tranzistorski izlazni stepen.
Quote:
Ja sam u ozbiljnoj dilemi. Shta uzeti do 300? a da radi posao za cover/autorski metal band?

Razmishljao sam da uzmem PODxt, ali onda moram da se isprsim za foot controller josh ~150?.
Alternativa mi je Boss GT6 (koji josh nisam svirao) ali mi deluje kao jedino komplet reshenje za svirku u tom rangu.

Svaki savet/predlog dobrodoshao.
Ja nisam neki ljubitelj Boss sprava, ali vidim da neki preferiraju to u odnosu na Line 6, uglavnom kad se radi o kačenju u pojačalo. Nije mi jasno da li ti treba puno efekata i programambilnosti da li ima? neko pojačalo. Mislim da ton treba graditi sa time ?ta ima? pa redom... Znači ne mora? ti imati neko ludo lampa?ko pojačalo, ja imam 100-ku Valvestate-a Marshall-a, ali kačim lampa?ke pream-ove pre njega umesto njegove distorzije. Znači mo?e sva?ta, ali dodaje? opremu shodno tome ?ta već ima?, ili sve proda? i menja?. Zavisi kakvo ti je pojačalo pa po tome vidi? ?ta ti jo? treba. Ja mislim da je Line6 u bilo kojoj varijanti vrlo dobar za snimanje, ali za svirku ne bih kačio pod-a. Mo?da jedino da idem iz njega u neki ozbiljan Poweramp pa u kutiju ili ako mo?e? da proba? kako bi it zvučalo da uključi? u povratni ulaz iz FX loop-a, preskoči? preamp stage pojačala.

Inače ono ?to definitivno nedostaje pod-u je to neko meso... Mislim da nije lo? kao neka kombinacija i kad se nema drugo (nema svako kući mesa boogie) pa mo?e biti bolje snimiti POD-a nego nekog matorog marshall-a, ali nema gustinu u matrici, ma ?ta mu radio, a probao sam sva?ta. Takođe bolje radi sa nekim ovako impulsima umesto njegovih emulacija kutija, interesantno.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 07:56 PM   #14
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Inače ono ?to definitivno nedostaje pod-u je to neko meso... Mislim da nije lo? kao neka kombinacija i kad se nema drugo (nema svako kući mesa boogie) pa mo?e biti bolje snimiti POD-a nego nekog matorog marshall-a, ali nema gustinu u matrici, ma ?ta mu radio, a probao sam sva?ta. Takođe bolje radi sa nekim ovako impulsima umesto njegovih emulacija kutija, interesantno.

E to je ono sto sam i ja iskusio ..... radis na njemu a sve gore i gore .... ne dao ti bog da na nekoj distorziji dignes visoke ..... uzas ......

nego Dule ...... Pod xt ili Sansamp ? Posto sam probao onaj rack Marshall u odnosu na pojacalo pri snimanju i shvatio da je obicno smece ...... ali bilo bi lepo cuti da malo ukratko uporedis te sprave .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 09:03 PM   #15
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
E to je ono sto sam i ja iskusio ..... radis na njemu a sve gore i gore .... ne dao ti bog da na nekoj distorziji dignes visoke ..... uzas ......
ovo sam i ja primjetio...

kada farbas snimku ozvucenog pojacala, opcenito dobro podnose eq-ing...ali snimke sa podova i slicnih simulatora....meni za cas proprde!

a i ovo sta max kaze, ne dao bog da dignes malo visoke...odmah izleti onaj "frz" ilitiga zujanje koje ja ne podnosim na gitarama...
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2006, 10:01 AM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

slazem se za meso... nema on te nerazumno nabudzene basseve koje uvek dobijes 57icom off-cone.. sto se visokih tice, nisam zasada imao nikakvu zelju da ih dizem, jer su mi nekako taman ok smireni, kao suprotnost malopre pomenutoj 57ici na pojacalu.. a sto se ovih sa vets-a tice, to ne znam, moguce da je bio neki matori. Nije u tome problem, meni kod tog istog snimka sa mikfrofona najvise smeta taj neki kupatilo trip, cuje se prostorija dosta i cini sve nekako jeftinijim.. na L6 ako i pustis room simulaciju (sto ja ne radim!) cesto zazvuci veoma pristojno.. taj trip sa sobama se i meni u mojim snimcima zivih kutija javlja, bez obziran na blizinu mikrofona.. jedino nisam snimao u nekim preterano skupim sobama pa mislim da bi to bolje funkcionisalo..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2006, 05:03 PM   #17
iNi
Junior Member

iNi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ja nisam neki ljubitelj Boss sprava, ali vidim da neki preferiraju to u odnosu na Line 6, uglavnom kad se radi o kačenju u pojačalo. Nije mi jasno da li ti treba puno efekata i programambilnosti da li imaš neko pojačalo. Mislim da ton treba graditi sa time šta imaš pa redom... Znači ne moraš ti imati neko ludo lampaško pojačalo, ja imam 100-ku Valvestate-a Marshall-a, ali kačim lampaške pream-ove pre njega umesto njegove distorzije. Znači može svašta, ali dodaješ opremu shodno tome šta već imaš, ili sve prodaš i menjaš. Zavisi kakvo ti je pojačalo pa po tome vidiš šta ti još treba. Ja mislim da je Line6 u bilo kojoj varijanti vrlo dobar za snimanje, ali za svirku ne bih kačio pod-a. Možda jedino da idem iz njega u neki ozbiljan Poweramp pa u kutiju ili ako možeš da probaš kako bi it zvučalo da uključiš u povratni ulaz iz FX loop-a, preskočiš preamp stage pojačala.
Pojachalo koje imam je samo za vezbanje i nishta preko toga (peavey rage 158 ). Boss mi se svideo jer ima foot controler "ugradjen", a za POD bi morao da se isprsim za neki MIDI kontroler... Odustao sam od Boss-a...ne svidjaju mi se preterano distorzije. Ima par odlichnih, ali nije to ono shto meni treba.
Od opreme za sada imam samo to bedno pojachalce, Digitech XMM i Boss DD-3 delay i Jebanez RG370, kojeg cu se veoma brzo otarasiti.
Iz ovog setup-a mogu da izvuchem 3-4 dobra distorded zvuka, ali to je nedovoljno jer sviram dosta razlichite, prvenstveno metal, muzike. Treba mi gomila tonova od Metallica do Lacuna Coil zvukova.
Najverovatnije cu prodavati sve i krenuti od nule.
Kolko vidim Line6 oprema je odlichna za "budget" gitariste i one koji nemaju para za ENGL, MESA i slichna imena.
Primamljivo mi izgleda i zvuchi Line6 Flextone serija pojachala. Neshto kao POD (xt) i pojachalo u jednom. Moratju da probam kako zvuchi, ali verujem da je mogutje izvutji svaki ton iz Line6 opreme.
iNi is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2006, 12:30 PM   #18
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

flextone drive odlicno radi, i koliko se secam, u pitanju je vise razlicitih preampova u jednoj spravi, a ne digitalna emulacija... mada koliko se secam, nije bas ni jeftin
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2006, 03:02 PM   #19
iNi
Junior Member

iNi's Avatar

~550 - 600€ za Flextone III nov.
Gledam Flextone II glavu ako nadjem polovanu negde, mada su shanse mizerne.
iNi is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2006, 12:07 AM   #20
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by iNi
Pojachalo koje imam je samo za vezbanje i nishta preko toga (peavey rage 158 ). Boss mi se svideo jer ima foot controler "ugradjen", a za POD bi morao da se isprsim za neki MIDI kontroler... Odustao sam od Boss-a...ne svidjaju mi se preterano distorzije. Ima par odlichnih, ali nije to ono shto meni treba.
Od opreme za sada imam samo to bedno pojachalce, Digitech XMM i Boss DD-3 delay i Jebanez RG370, kojeg cu se veoma brzo otarasiti.
Iz ovog setup-a mogu da izvuchem 3-4 dobra distorded zvuka, ali to je nedovoljno jer sviram dosta razlichite, prvenstveno metal, muzike. Treba mi gomila tonova od Metallica do Lacuna Coil zvukova.
Najverovatnije cu prodavati sve i krenuti od nule.
Kolko vidim Line6 oprema je odlichna za "budget" gitariste i one koji nemaju para za ENGL, MESA i slichna imena.
Primamljivo mi izgleda i zvuchi Line6 Flextone serija pojachala. Neshto kao POD (xt) i pojachalo u jednom. Moratju da probam kako zvuchi, ali verujem da je mogutje izvutji svaki ton iz Line6 opreme.
Ne treba ti footswitch, mo?e? da uzme? XT Live.
Ne znam ni za?to ti treba veliki izbor distorzija. Mislim da u praksi 2 dobre vi?e znače nego 20 prosečnih. Barem u?ivo, gde vi?e zavisi od toga kako bend svira nego toga da li je distorzija na gitari identična originalu. Inače i dalje nisi objasnio kako treba za ?ta ti tačno treba... Na tvom mestu ako treba da sviram u?ivo verovatno bih prvo gledao da imam neku zadovoljavajuću gitaru i pojačalo, uzeo pedalu dve i radio sa tim. Za snimanje i demose bih se snalazio sa plug-ovima. Ako je na prvom mestu snimanje, onda uzmi POD-a pa vidi dalje ?ta će?, ali opet ne?to ne mislim da ti treba tolika investicija za snimanje.

Ja i za u?ivo opet ne bih nosio POD-a XT već pedale ili neki adekvatan preamp, znači uzme? to a ako ti ba? treba za snimanje, guitarport ili toneport ti je dosta jeftiniji.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules