Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2006, 03:08 PM   #1
Kockalone
Junior Member

Kockalone's Avatar

Default Niko ne pominje pod-ove?

Jel koristi uopste neko line 6 pod-ove?Ljudi ih hvale na sve strane,razmisljam da uzmem samo bubreg znaci obicnu verziju koja ne ide u rack.Sta vi mislite to bi mi zaobislo snimanje mikrofonom pojacala sto je super s obzirom da nemam ni adekvatan mikrofon a ni pojacalo?
Cuo sam da messugah svira sa line 6-om samo oni imaju i u reku pro pod i one line 6 pedale za live,pa ako mogu da izvucem pola tog tona koji oni imaju super
Kockalone is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2006, 03:35 PM   #2
iNi
Junior Member

iNi's Avatar

Default Re: Niko ne pominje pod-ove?

In Flames, Dino Cazares, Biohazard sviraju sa POD Pro. Dosta bendova ih koristi. Cuo sam priche da imaju problema sa Hi Gain modelima pojachala (Mesa, Diezel) i da proizvode dosta "bzzzzz"-a, ali to se da korigovati nekim EQ.

Za recording su zakon, za live nastupe manje-vishe.
Svi tje ti retji "Je*esh to digitalno, uzmi neshto sa lampom". Istina je da ne moze da zameni dobru lampu, ali ako nemash kesha ili snage da vucarash 20kg teshko pojachalo za svaku probu, onda je odlichna stvar.

Behringer V-amp Pro je odlichna alternativa za POD 2.0 (ista cena) i ima, po meni, bolje odradjene Hi Gain modele. PODxt je zato druga pricha i za celu klasu je iznad V-amp-a i starog POD-a.
Nisam probao Vox ToneLab koji je isto modeling pre-amp, ali ima neku lampu u sebi i chini mi se da je preskup kod nas.

Ja sam u dilemi shta da uzmem, pojachalo ili PODxt, pa jurim vec nedelju dana review-ove po net-u i sound sample-ove. Probao sam XT bubreg i V-amp Pro na blic mozda 5 min svaki, i to samo factory preset-e, i zvuche fino.
iNi is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2006, 09:36 PM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Koristio sam ja bas taj mali POD, tj nisam ja, nego momak koji je snimao kod mene. Gretch u POD i to je zvuk kakav se retko dobija bilo kakvim pojacalima, a da nisu "mrkli mrak"...
Utoliko pre je fascinantno sto me je kupio jer sam ja okoreli mrzitelj tih malih spravica...
Dobar je skroz, a usput kosta nesto smesno tipa 150-170 evra...

Ruku na srce, POD -om za bass (ali rek varijanta) nisam uopste bio zadovoljan.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2006, 10:00 PM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Cesto koristim POD XT Live... Po meni je O.K...
Old 05-07-2006, 10:52 PM   #5
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Ja sam dosad cuo kako radi samo POD 2 i veoma mi se svidja. Za POD XT sam cuo da je dosta bolji od "dvojke", ali je i dosta skuplji. Ja planiram da uzmem toneport UX2 koji je zvucno ustvari POD xt (isti softver) sa manjim brojem simulacija pojacala, kutija i efekata, ali i sa dodatkom nekih bas pojacala i kutija kojih nema na Pod-u. Sve ostale simulacije mogu se dokupiti i tada broj simulacija pojacala raste na preko 70.
Ja vise ne radim svirke i nigde uzivo ne nastupam tako da mi ova varijanta vise odgovara, jer mi treba samo za usnimavanje gitara. Po mnogim forumima sam citao da je ton na toneport-u lepsi i cistiji od onog na POD-u (bem li ga, ne znam zasto? Mozda zato sto koristi procesor na kompu )
Za zivu svirku svakako je bolje imati neku od "bubreg" ili rack varijanti, mada i toneport moze da posluzi sa nekim solidnim lap top-om i fut kontrolerom, mada tada postaje skuplja varijanta za live svirku od POD-a.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 12:47 AM   #6
iNi
Junior Member

iNi's Avatar

Ja sam u ozbiljnoj dilemi. Shta uzeti do 300€ a da radi posao za cover/autorski metal band?

Razmishljao sam da uzmem PODxt, ali onda moram da se isprsim za foot controller josh ~150€.
Alternativa mi je Boss GT6 (koji josh nisam svirao) ali mi deluje kao jedino komplet reshenje za svirku u tom rangu.

Svaki savet/predlog dobrodoshao.
iNi is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 10:36 AM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

bolje se isprsi, ja nesto nemam visoko misljenje o tom gt6... jednostavno, ok on radi, ali svaki POD koji sam probao me uvek naterao da se kezim dugo.. evo ti primer - pod xt pro uboden u poweramp in na marshalla, 4 x 12''. Sniman sa 57icom, 421 i u87 na dnu sobe (tako su mi rekli momci koji su mi doneli materijal). Znaci, 3 kanala mikrofona i stereo output iz LINE6... posle dva sata dndanja i eq/comp malverzacija, ja lepo deletujem sve mikrofonske kanale i nastavim da radim sa L6 outputom.. jednostavno, sta god napravio od mikrofona, a napravio sam veoma sredjen zvuk koji bi inace rado koristio u mixu, kada bi uporedio sa onim sto sam napravio sa l6, kazem sebi ma daaaj...
dakle, oggy mi je uzeo rec iz usta - za te pare, tesko da moze da se snimi nesto bolje... jer bi ti trebale veoma ozbiljne pare za pojacalo/kutiju/mic/preamp a o sobi da ne pricam.. a kako se l6 ponasa na pravim gitarama (citaj - gibsonima), to tek ne smem da pominjem..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 03:48 PM   #8
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
evo ti primer - pod xt pro uboden u poweramp in na marshalla, 4 x 12''.
kladim se da je i slave bio neki razglasni tj. tranzistorski...

da je u pitanju bilo ozbiljno lampasko pojacalo....ne bi pod mogao da se usporedi sa njim...
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 04:17 PM   #9
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
da je u pitanju bilo ozbiljno lampasko pojacalo....ne bi pod mogao da se usporedi sa njim...
Heh... uvek sam vise za pojachalo... ali... POD opako stedi vreme, a cuje se super. Barem ovaj XT Live sa kojim cesto radim...

Ne treba niposto podcenjivati ni UAD-Nigel, CW Dynatube, CW Cellmo i ostale "igrachke"...
Old 07-07-2006, 11:20 AM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nenene decko... slave je bio marshal, dakle, pod uboden u power amp input na marshalu cime se zaoobilazi preamp pojacala.... ali soba, mikrofonska tehnika, preamp... nista nije doraslo.. ovom snimku..
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules