Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-06-2006, 09:59 PM   #11
arajlo
Member

arajlo's Avatar

Default Re: nece, pa nece...

Stvarno si funny guy samo nevidim da se neko smije osim tebe... Valjda vec ides pomalo svima na zivce.
Old 20-06-2006, 11:54 PM   #12
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

@ Tom: drago mi je da smo se sporazumjeli napokon.

@ Arajlo: bilo je i vrijeme
Old 21-06-2006, 11:48 AM   #13
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Ako stylus rmx bash nikako ne ide pokushaj dobavit AKAI sempletank-ove od firme Spectralive (liquid grooves, burning grooves, metamorphosis i sl.), uchitaj ih u sempler (halion ili sl.) i imash sve shto ima i stylus. Naime kad su se naprodavali sampletank-ova onda su "izmislili" stylus i prodali samplove josh jednom.
Inache... stylus rmx je igrachka koja zhdere procesor, ram i mjesto na hard disku, ruzhno izgleda i ima ochajnu kontrolu nad loop-ovima. Shto prije ga prebolish tim bolje
A inače ?ta je to ?to ?to ne mo?e? u njemu a mo?e? u nekom drugom programu koji radi sa loop-ovima? Upoređuje? dve potpuno različite stvari. Sampler otvorenog formata i ogroman VST za rad sa loopovima, ne vidim logiku. Zatim, Sampletank je čedo firme IK Multimedia, gde je deo samplova urađen od strane Sonic Reality, a ovo su Spectrasonics, koji nikakve veze sa njima nemaju. Konačno, sadr?aj Stylus-a se ne mo?e naći nigde drugde, originalan je i pravljen za njega, to ?to ti pominje? su sample diskovi koje je moguće prevesti u Stylusov SAGE format, a ne sama RMX-ova biblioteka.

Quote:
Ono shto bih volio da drum sempler ima je "ALTERNATION". Da mogu na jednu tipku uchitat 10 snare-ova minimalno razlichito "udarenih" i da on na svaki pritisak svira drugog. Ili alternation u kojem mogu isprogramirati minimalna odstupanja prilikom svakog sljedecheg triga tako da izbjegnem repetitivni i ochiti sekvencer dizajn. Nisam primjetio da stylus nudi ishta slichno. Halion je sposoban i jedno i drugo.
Brate, to je slice-ovan loop, me?a? babe i ?abe... To je kao da se ?ali? ?to ne mo?e? da doda? delay kad otvori? kompresor. Ima? loop, i on je iseckan. Ako hoće? ne?to da promeni?, otvori? midi fajl pa ispreme?ta?. Ti se u stvari ?ali? ?to ne mo?e? da pređe? 200 Kmh sa traktorom, pa si dođao do zaključka da je traktor govno i potpuno neupotrebljiv, nego je Ferari prava stvar. Traktor ima svoju svrhu, a ovo ?to ti hoće?, Stylus nije pravljen za to. Za ono ?to je pravljen (lako operisanje sa loopovima), status ?ljaka.
Quote:
A po pitanju zvuka i nekakvih Stylus kvazi konvertera... Uchitaj isti loop u Halion i u Stylus i reci mi da iz Stylusa zvuchi bolje.
Kako da ne. U Stylus je ugrađena specijalna funkcija koja osakati wav tako da zvuči lo?ije, to ja "auto Lo-fi"

Quote:
Ekipa iz Spectrasonic-a je napravila posao stoljecha. U slichan kvazi sempler su potrpali semplove iz Twisted Textures I, II i III, te Distorted Reality, Bizzare Guitars i sl. i to su nazvali synth Atmosphere! Ovdje je prjevara josh vecha jer umjesto syntha dakako prodaju losh sempler. Kolekcije Bass Legends I & II su zavrshile upakirane u bass synth koi je (dakako) takodjer losh sempler. Sva tri izdanja krasi chinjenica da sviraju sami od sebe i imaju po par Gb gotovih loopova koje ne mozhesh koristiti nigdje osim u matichnoj aplikaciji. Doista rjetko vidjena glupost a opet tako rasprostranjena i dobro prihvachena...
A ?to ti priča? netačne stvari o nečemu ?to izgleda nisi pustio? Loopovi u Atmosphere i Trilogy? Bass Legends? Jesi li ikad čuo te sample zbirke uop?te, pa mogao da vidi? da li isto zvuče?

Quote:
Da. Sampletank jest sempler ali i strani naziv za "kolekciju semplova".
Jok. Nigde nikad čuo.

Quote:
Iz konteksta si vech mogao shvatiti da radije napravim losh groove nego da uzmem najbolji gotov loop. Slaganje puzzli i nie bash kreativan i inovativan posao, a kako ovo radim iz gushta i ljubavi prema glazbi... puzzle su out of the question
Takođe netačno. Sa Stylusom mo?e? izvesti sve operacije koje mo?e? i na bilo koji način, nego nisi razumeo kako. Koristi? vi?e kanala na samom Stylus-u, često i sa jednim istim učitanim loop-om. Sa jednog recimo mo?e? uzeti samo dobo? i različito ga ofarbati, sa drugog kick, postaviti ih na različite output-e, zatim dodatno farbati nakon toga sa VST efektima. Mo?e? micati midi note unaokolo po ?elji, promeniti groove u potpunosti, pa i nacrtati potpuno nov loop od elemenata postojećeg loop-a ako je to ono ?to ?eli?. Jednostavno ima? predubeđenja jer ti nije poznata ta logika rada, već očekuje? od proizvoda koji je drugačije koncipiran da radi na neki tvoj način, kako si ti navikao.

Last edited by Dushan_S; 21-06-2006 at 12:03 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2006, 02:49 PM   #14
Max
Pro Member

Necu se mesati u temu , zato sto ste dovoljno upuceni ..... ali cu da dodam .... Halion je smece od semplera . Probajte da isti sempl npr dobosa ubacite u Esxp 24 ( Nuendo rip ) i iz Haliona . Jedino gluv covek ne cuje razliku ......

Stylus je u svakodnevnoj upotrebi ..... prilicno fleksibilan , Athmosphere takodje ...... jedino cu se sloziti sa Trilogy jem . Majestic yellow je jednostavno bolji ( bar po mom ukusu )

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2006, 02:54 PM   #15
perun
Pro Member

perun's Avatar

HALION je najvece smece koje smo probali. Zvuchno je katastrofalan u poredjenju sa svim soft samplerima, da ne pominjem hardverske! Kontakt, na primer, je nesto sasvim drugo!

Rasprava vam je prilicno besmislena, jer je, na kraju krajeva, sve stvar ukusa i sposobnosti da se nesto proceni. Navike takodje... Stylus ne koristimo, tj. jako retko, ali je vrlo upotrebljiv, generalno! Ako se prica zapocne sa njim! Ako treba da se doda... Hmmm, nesto mi se nije dopao u toj varijanti!

Pozdrav...
perun is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2006, 03:23 PM   #16
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Konačno, sadr?aj Stylus-a se ne mo?e naći nigde drugde, originalan je i pravljen za njega, to ?to ti pominje? su sample diskovi koje je moguće prevesti u Stylusov SAGE format, a ne sama RMX-ova biblioteka.
Ja ne bih bio toliko siguran u to. Imam 10ke gigabajta AKAI semplova i gotovo sve od Spectrasonic-a shto je ikad izashlo.

Quote:
Kako da ne. U Stylus je ugrađena specijalna funkcija koja osakati wav tako da zvuči lo?ije, to ja "auto Lo-fi"
Mogao si barem prochitat cjelu raspravu. Netko je tvrdio da Stylus ima posebne konvertere (ili shta ti ja znam) i da zvuchi BOLJE od drugih semplera. Meni je jasno da wav u 16 bit i 44100 kHz zvuchi (gotovo) isto iz svih semplera pa sam dotichnom predlozhio da napravi usporedbu i da mi javi ako misli da je Stylus zvuchao bolje. Jebi ga... nemoj ofrlje chitat raspravu i onda prigovarat. Ispadash pristran i postaje ochito da raspravljash s predumishljajem.

Quote:
A ?to ti priča? netačne stvari o nečemu ?to izgleda nisi pustio? Loopovi u Atmosphere i Trilogy? Bass Legends? Jesi li ikad čuo te sample zbirke uop?te, pa mogao da vidi? da li isto zvuče?
ALL THUMBS
DEEP DUB
FRETLES HARM
GO-GO MUTE
HIP-HOP
HOOD BOOM
MARCUS INTRO
RAGGA
RICH JAZZ
ULTRA PICK
ULTRONIX
WARM FRETLES

Ovo je A particija sa Bass Legends I

Trilogy ne svira groove loop-ove, ali ima semplane bas gitare. Mozhda ima i pokoja nova, ali vechinom su to snimke sa Bass legends I & II. Kad sam rekao da Trilogy i Atmosphere sviraju loop-ove nisam mislio to bukvalno vech sam govorio o sempleru kojeg prodaju pod synth modul.

Atmosphere ipak svira i loop-ove... Textura koja traje do god drzhish stisnutu tipku na klavijatiri, a nie synth. Dakle to je way i ima "cycle loop region" koi svira dok ne pustish tipku, i kad je pustish on odsvira wav do kraja. Soundovi sa Atmosphere-a se velikim djelom mogu nach na Twisted Textures 1, 2 i 3, Distorted Reality 1 i 2, Bizzare Guitars itd...

Naravno, Atmosphere ima 2 paralelna kanala pa od nekoliko stotina textura ispadne nekoliko tisucha kombinacija. No svaki preset ima ime i ona chesto odgovaraju imenima semplova iz navedenih kolekcija. Uostalom provjeri ako mislish da serem. To bar nie teshko.

Quote:
Jok. Nigde nikad čuo.
Ja AKAI semplove vechinom dobavljam preko p2p (DC++). Iznenadio bi se koliko ljudi drzhi semplove u folderu koi se zove AKAI "Soundtanks" ili "Sampletanks". Shtovishe, imam i par originala... na dva tri i pishe AKAI SOUNDTANK CD! To shto ti nisi chuo za taj izraz ne znachi apsolutno nishta boim se, a niti je ovo gramatichka rasprava pa da je to uopche bitno. Ja o VST-ima a ti o jezikoslovlju.

Quote:
Takođe netačno. Sa Stylusom mo?e? izvesti sve operacije koje mo?e? i na bilo koji način, nego nisi razumeo kako. Koristi? vi?e kanala na samom Stylus-u, često i sa jednim istim učitanim loop-om. Sa jednog recimo mo?e? uzeti samo dobo? i različito ga ofarbati, sa drugog kick, postaviti ih na različite output-e, zatim dodatno farbati nakon toga sa VST efektima. Mo?e? micati midi note unaokolo po ?elji, promeniti groove u potpunosti, pa i nacrtati potpuno nov loop od elemenata postojećeg loop-a ako je to ono ?to ?eli?. Jednostavno ima? predubeđenja jer ti nije poznata ta logika rada, već očekuje? od proizvoda koji je drugačije koncipiran da radi na neki tvoj način, kako si ti navikao.
Josh uvijek ne vidim da time mozhesh nadomjestiti ADSR envelope (ili vishe njih). Premjeshtanje midi nota koje exportirash iz Stylusa samo mjenja raspored sviranja slajseva, no pojedini slajs ne mozhesh editirati niti envelope-om niti bilo kako drugachije. Opet povrshno chitash!

Ja sam vech i napisao da me zaboli tko che shto koristiti i stvarno ne vidim otkud tolika potreba da sami sebe uvjerite da sam ja u krivu?

OK. Vama su to babe i zhabe a meni su to dobar i losh sempler. Zar postoi neko pravilo koje govori shto smijemo usporediti a shto ne? Netko ochekuje od alata bogat library gotovih semplova a netko ochekuje shto preciznije i shto raznovrsnije moguchnosti moduliranja i editiranja. No svi bi trebali imati pravo na svoja ochekivanja i svoje mishljenje o ovom ili onom programu. Ovdje je to dosta nepopularna kategorija. Ili plivaj sa strujom ili se utopi u ovakvim natezanjima gdje se ljudi hvataju za gramatiku branechi svoje uvjerenje.

Uvijek sam spreman argumentirati mishljenje, ali odgovarati na ovakve prozivke vishe nemam volje. Sigurno ima barem josh 10 rechenica u moim postovima koje se daju izvuch iz konteksta ili imaju lapsuz ili sam pogreshno upamtio neki podatak... Ako ne uvidjash globalni smisao iza pojedinih rechenica ni rasprava nema nikakvog smisla. K tome vidim da chitao postove tek ne bi li u njima nashao materjal za ne slaganje ili moj propust. Sorry ali takva diskusija mi je neprihvatljiva.

I rest my case!
Old 21-06-2006, 03:36 PM   #17
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun
HALION je najvece smece koje smo probali. Zvuchno je katastrofalan u poredjenju sa svim soft samplerima, da ne pominjem hardverske!
Pozdrav...
Ja sam upravo to i rekao. Sigurno da ima boljih soft - semplera od Haliona, a shto se tiche hardware-a nema smisla usporedjivati ih uopche. Znam kako zvuchi EK4 i ovo shto radim u Halionu. Znam i koliko sam vremena gubio rukovanjem sa EK4 kroz brdo stranica menu-a na malom displayu, ali to je vech druga pricha i nema veze sa zvukom.
Halion sam naveo samo kao primjer semplera sa nekim pristojnim alatima i moguchnostima. Uopche nisam tvrdio da je najbolji niti ishta slichno.
Old 21-06-2006, 05:32 PM   #18
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Ja sam upravo to i rekao. Sigurno da ima boljih soft - semplera od Haliona, a shto se tiche hardware-a nema smisla usporedjivati ih uopche. Znam kako zvuchi EK4 i ovo shto radim u Halionu. Znam i koliko sam vremena gubio rukovanjem sa EK4 kroz brdo stranica menu-a na malom displayu, ali to je vech druga pricha i nema veze sa zvukom.
Halion sam naveo samo kao primjer semplera sa nekim pristojnim alatima i moguchnostima. Uopche nisam tvrdio da je najbolji niti ishta slichno.
Ma ovo i nije bila kritika tvog stava ili izjave. Samo konstatacija, nista vishe. A rasprava jeste besmislena...

Opushteno!
perun is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2006, 06:56 PM   #19
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Trilogy ne svira groove loop-ove, ali ima semplane bas gitare. Mozhda ima i pokoja nova, ali vechinom su to snimke sa Bass legends I & II. Kad sam rekao da Trilogy i Atmosphere sviraju loop-ove nisam mislio to bukvalno vech sam govorio o sempleru kojeg prodaju pod synth modul.

Atmosphere ipak svira i loop-ove... Textura koja traje do god drzhish stisnutu tipku na klavijatiri, a nie synth. Dakle to je way i ima "cycle loop region" koi svira dok ne pustish tipku, i kad je pustish on odsvira wav do kraja. Soundovi sa Atmosphere-a se velikim djelom mogu nach na Twisted Textures 1, 2 i 3, Distorted Reality 1 i 2, Bizzare Guitars itd...

Naravno, Atmosphere ima 2 paralelna kanala pa od nekoliko stotina textura ispadne nekoliko tisucha kombinacija. No svaki preset ima ime i ona chesto odgovaraju imenima semplova iz navedenih kolekcija. Uostalom provjeri ako mislish da serem. To bar nie teshko.

Ja AKAI semplove vechinom dobavljam preko p2p (DC++). Iznenadio bi se koliko ljudi drzhi semplove u folderu koi se zove AKAI "Soundtanks" ili "Sampletanks". Shtovishe, imam i par originala... na dva tri i pishe AKAI SOUNDTANK CD! To shto ti nisi chuo za taj izraz ne znachi apsolutno nishta boim se, a niti je ovo gramatichka rasprava pa da je to uopche bitno. Ja o VST-ima a ti o jezikoslovlju.

Josh uvijek ne vidim da time mozhesh nadomjestiti ADSR envelope (ili vishe njih). Premjeshtanje midi nota koje exportirash iz Stylusa samo mjenja raspored sviranja slajseva, no pojedini slajs ne mozhesh editirati niti envelope-om niti bilo kako drugachije. Opet povrshno chitash!

Ja sam vech i napisao da me zaboli tko che shto koristiti i stvarno ne vidim otkud tolika potreba da sami sebe uvjerite da sam ja u krivu?

OK. Vama su to babe i zhabe a meni su to dobar i losh sempler. Zar postoi neko pravilo koje govori shto smijemo usporediti a shto ne? Netko ochekuje od alata bogat library gotovih semplova a netko ochekuje shto preciznije i shto raznovrsnije moguchnosti moduliranja i editiranja. No svi bi trebali imati pravo na svoja ochekivanja i svoje mishljenje o ovom ili onom programu. Ovdje je to dosta nepopularna kategorija. Ili plivaj sa strujom ili se utopi u ovakvim natezanjima gdje se ljudi hvataju za gramatiku branechi svoje uvjerenje.

Uvijek sam spreman argumentirati mishljenje, ali odgovarati na ovakve prozivke vishe nemam volje. Sigurno ima barem josh 10 rechenica u moim postovima koje se daju izvuch iz konteksta ili imaju lapsuz ili sam pogreshno upamtio neki podatak... Ako ne uvidjash globalni smisao iza pojedinih rechenica ni rasprava nema nikakvog smisla. K tome vidim da chitao postove tek ne bi li u njima nashao materjal za ne slaganje ili moj propust. Sorry ali takva diskusija mi je neprihvatljiva.

I rest my case!
Bata ?iva, mani se rest my case nakon ogromnog post-a Da si rest-ovao case, ne bi toliko pisao, već par rečenica i kao to je to. Takođe pusti tripove pristrasnosti, i kako si rekao ...s predumi?ljajem... ?ta god to značilo. Naravno da pi?em sa predumi?ljajem, prvo razmislim pa napi?em. I konačno NEMOJ jer je U?ASNO ru?no na tuđu argumentaciju odgovarati teorijama zavere i kako ti on ne?to "radi" o glavi, a ako dobro shvaćam to insinuira?. Jednostavno si napisao mnogo toga ?to ne da nije tačno, nego je proverivo da nije tačno. Recimo da te nije mrzelo da ode? do Spectrasonicsovog sajta, saznao bi da se evo odmah u startu za Trilogy lepo ka?e da je kompletan sadr?aj od 3 Gb NOV. Tj, ne postoji u sample zbirkama. Znači ispričao si neke stvari koje ne mogu da stoje nikako, na primer da ne?to ne mo?e sa Stylusom (a mo?e ali tebi ne le?i ili nisi umeo) da su mu efekti inferiorni (?to ne znam kako si skapirao a da je ikako osnovano na nekom eksperimentu), da Halion bolje zvuči (a nema kako da zvuči, i ne vadim iz konteksta, nego si to obja?njavao) pri tome u osnovi ?iri? dezinformaciju, jer upoređuje? babe i ?abe, itd itd. Upoređivati dva različita software-a na neadekvatan način obično znači da neko ne?to ne zna. Problem je u tome ?to si te?kog karaktera, pa umesto da kad su te već uhvatili u tome da priča? stvari koje ne stoje ka?e? (?to verovatno i jeste) ne?to u stilu "Ma dobro ljudi, mo?da preterujem, ali meni se ne sviđaju spectrasonics VSTi i gotovo", ti insistira?, ?to nema mnogo smisla jer je većina stvari koje priča? lako osporiva, kao na primer to za Bass Legends u Trilogy-ju. Da ne govorim o tom famoznim ljudima koji prave foldere pod imenom "sampletank". To je bio originalan fazon za izvlačenje... Ne ba? elegantan ili uspe?an, ali ok, kreativnost na delu.
Dakle mani se ćorava posla, ne mora? uvek biti u pravu, i u krajnjem slučaju, ljudski je gre?iti. Eto recimo, dogovorimo se da si se zbunio u vezi svega ovoga i pome?ao malo, i ti ode? vedro i visoka čela iz rasprave
Naravno postoji i jo? jedna mogućnost... Da sam ja u zaveri sa svim ostalima koji ne misle ti i u zaveri sa samom Spectrasonics kompanijom koja blatantno la?e da su svi zvuci u tim instrumentima novi, i do sad ih niko nije provalio... A onda si ih ti razotkrio i izneo zločinačka dela i prevare Eric Persing-a na videlo!

Đubrad jedna ?to prave nekvalitetne nekorisne samplere kroz koje uvaljuju već postojeće biblioteke! Pu!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2006, 01:07 AM   #20
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Dule, jednog dana ces ti biti predsednik.... Makar mesne zajednice... ili zbora stanara... Mozda kluba golubara...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules