|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Sony Oxford Transient Modulator je fantasticna stvar!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
A zar se ne moze to isto uraditi malo jacom kompresijom sa nesto sporijim attack time-om?
![]() |
#3 |
Psiho
|
![]()
Mozhesh dobiti slichan efekt na taj nachin, ali ne bash sa bilo koim elementom. Kick mozhesh i kompresorom kontrolirat, ali morash sam odrediti vrijeme koje zhelish naglasiti i tako podesiti attack. Svaki kick udari jednako pa to nie frka... ali closed i open hat? Tranzient dizajneri ne manipuliraju iskljuchivo attack i release envelope-om vech prepoznaju koi dio signala spada u tranziente i manipuliraju tim djelom. Tome mozhesh dodati extra harmonike, skidati shum samo sa tog djela zvuka, mjenjati mu boju tona (slope) itd itd. Kompresorom mozhesh samo naglasiti odredjeni broj msec nakona svakog dodirivanja tresholda. Dakle svaka slichnost je sluchajna i povrshna.
![]() |
#4 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ja bas ne koristim tranzient dizajnere i sl. ali vjerujem da ih kompresor u nekim situacijama ne moze zaminit, jer kompresoru radi ovisno o tresholdu, a ovima spravama treshold i razina signala nije bitna.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|