Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2006, 12:12 AM   #91
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Poslusajte i prokomentarisite!

Quote:
Originally Posted by Oggy
Dule ("S"), mislim da si ovaj put malo prenagljeno uleteo u "akciju", koju inace dobro znas da ja simpatisem ( ), ali vas znam obojicu (mogao bi da padne bend tipa "Denis & Denis... "Dule & Dule" ), pa ti kazem ja, da to stvarno nije ta prica.

Nadam se da sam uspeo da malo razjasnim medjuljudske odnose i da ce sad ici malo glatkije
Ajd, pozdrav!
Oki doki. Ali jest malo imenjak defanzivan. Naslu?aće se on daleko o?trijih i neupakovanijih kritika od ovih ovde.

Ajd u zdravlje!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 09:48 AM   #92
Defragment
Member

Quote:
Originally Posted by LACKY
Odgovorio sam u prilozenom!
Ma da, izvini, tek sam posle video. Hvala.

My favourites include: Cocteau Twins , Dead Can Dance, Massive Attack, Portishead, Goldfrapp, David Sylvian...
Defragment is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 02:31 PM   #93
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Defragment
Ma da, izvini, tek sam posle video. Hvala.
auuuu, jos se dopisujete oko ovoga!? Pa ovoliko se buke ne digne kad U2 ili Depeche Mode izda novi album...he,he...Opet sam poslusao pesmu (ovoga puta do kraja) i definitvo treba da se promeni sto sta - ali ima potencijala...Ima tu par dobrih linija, i treba da se izbaci puno toga. I novi mix, balans instrumenata nije bas najbolji..a bubnjevi su totalno pogresni..
defrag - ponesi fajlove kad dodjes u London...poslusaj grupe AIR (Francuzi),
Royksop ,,,mislim da je to pravac koji bi trebao da se sledi. Nisi daleko - a opet si daleko..sto bi rekli!
Jedno je sigurno - ovako ne moze da se potpise..pozdrav
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 02:47 PM   #94
Dijabolik
Member

Dijabolik's Avatar

Zdravo Defragment!
Po mom misljenju pesma je VRH od pocetka do kraja. Jedina zamerka koju mogu da pruzim je onaj divlji bas koji ulece dva dela , nekako mi ne lezi uz celu stvar. Sve ostalo cista sjajnost ,ritam-extra , vokal koji bash ima taj britanski akcent i sjajnu boju glasa i refren koji je catchy.

Svaka cast , nastavi sa radom!
Dijabolik is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 03:31 PM   #95
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Vrlo interesantna rasprava s vrlo visokim pragom tolerancije. Iako su kritike dobro argumentirane kritichare se napadalo i diskreditiralo shto je krajnje neukusno. Dushan je vrlo dobro objasnio problem pa da ne ponavljam ochito jednostavno chu se slozhiti s njime.

Poslushao sam stvar i ona (tehnichki) zvuchi pristojno, ali ovakvu vrstu glazbe ne pratim pa ne bih komentirao umjetnichki dojam. Ne bih komentirao uopche da nije bilo postova Dushana, Boogya, Ridgea, Arthura i ostalih istomishljenika. Ako netko vech zbraja kojih mishljenja ima vishe onda je i ovo moje bitno.

Ako si otishao profesionalcu da bi on realizirao tvoju ideju onda otpada ideja da si jednako zasluzhan i za taj dio posla. Kao da odesh da ti ofarbaju auto, izaberesh nijansu boje i kazhesh da si i ti odigrao vitalnu ulogu u farbanju. Da nisi izabrao boju majstor bi izabrao boju sam i auto bi se svejedno pofarbao. Da nema majstora mozhesh ti izabrat najbolju boju ali... badave ti boja kad ne znash ofarbat auto. Zato si i doshao kod majstora na prvom mjestu.

Nadalje proturjechno je kad kvalitetu produkcije branish imenom producenta a dalje u raspravi sugerirash da je ta ista osoba "samo" slijedila tvoje upute. Da je to puko sljedjenje uputa ne bi se obratio profesionalcu za taj dio posla.

Pozivanje na mishljenja izdavachkih kucha takodjer nie argument koi ukazuje na kvalitetu a josh manje na umjetnichki dojam. Netko je odlichno objasnio omjer investicije i potencijalne zarade koi je izdavachima presudan faktor u odabiru materijala. Ako je neshto isplativo to ne znachi nuzhno i da je to kvalitetno.

Na kraju pozivanje na emotivan background story kriticharima stavlja krpu u usta jer subjektivni sud o glazbi biva istisnut dubljim kontekstom glazbe i emotivnim, osobnim motivom. No ako netko meni drag nastrada i ja pod dojmom dogadjaja nacrtam neprepoznatljiv portret te osobe emotivni element ne umanjuje chinjenicu da je portret neprepoznatljiv. Posebno ne u situaciji kad portret pokazhem kriticharima i zamolim ih da mi daju kritiku, pa tek nakon loshih kritika iznesem background story.

Jasno mi je da morash vjerovati u ono shto radish i da uvijek morash biti zadovoljan onime s chime raspolazhesh. Na kraju krajeva to je tvoj maksimum u tom trenutku i bolje od toga nie moglo. Bolje che postat s vremenom i sa iskustvom, a kritika je jedino pravo iskustvo kad je glazba u pitanju. Badave ti mishljenje izdavacha ili producenta ako narod odluchi ne slushati tvoju muziku. Dakle ignorirajuchi kritike objektivno smanjujesh moguchnost da uspijesh u ovom poslu.

Naravno, ovo je samo,moje mishljenje i vjerojatno che se protumachit kao podizanje tenzija u jednoj inache sasvim objektivnoj raspravi koja je sve do sada bila korektna, nepristrana i bez sukoba interesa.

Last edited by Oggy; 01-06-2006 at 03:45 PM.
SHIVA is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 04:02 PM   #96
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
...Opet sam poslusao pesmu (ovoga puta do kraja) i definitvo treba da se promeni sto sta - ali ima potencijala...Ima tu par dobrih linija, i treba da se izbaci puno toga. I novi mix, balans instrumenata nije bas najbolji..a bubnjevi su totalno pogresni..
defrag - ponesi fajlove kad dodjes u London...poslusaj grupe AIR (Francuzi),
Royksop ,,,mislim da je to pravac koji bi trebao da se sledi. Nisi daleko - a opet si daleko..sto bi rekli!
Jedno je sigurno - ovako ne moze da se potpise..pozdrav
Hahaha...

Kriza na zapadu, mora da se nabaci koja "tezgica"... ?

Bilo bi mi izuzetno drago kada bi precizirao svoje kritike, barem izrecene javno, kako bi mi znali sta da ispravimo. Ipak ovo nije London...
Cak mi se ni onaj London u Londonu nije cinio bas kao London...

Ej, nego bez zezanja, "pogresan bubanj" je neprihvatljiv termin (koliko i "pogresan zivot", "pogresna emocija"...) dok ne znamo sta je pogresno u tom bubnju. Sta je to u balansu instrumenata sto "nije bas najbolje" i sta je to sto ce Defragmenta "pribliziti" "daljini"?

Ja kada dobronamerno dajem kritike, ja tacno kazem sta ne valja, da bi taj neko to mogao da koriguje. Ako postoji tako nesto u ovom slucaju, molio bih vas da mi na to ukazete, ali konkretno, bez filozofije, mudrovanja ili raznih "prigodnih" epiteta koji bi okarakterisali tudj rad ( u negativnom kontekstu), a nista drugo ne rekli...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 05:03 PM   #97
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Hahaha...

Kriza na zapadu, mora da se nabaci koja "tezgica"... ?

Bilo bi mi izuzetno drago kada bi precizirao svoje kritike, barem izrecene javno, kako bi mi znali sta da ispravimo. Ipak ovo nije London...
Cak mi se ni onaj London u Londonu nije cinio bas kao London...

Ej, nego bez zezanja, "pogresan bubanj" je neprihvatljiv termin (koliko i "pogresan zivot", "pogresna emocija"...) dok ne znamo sta je pogresno u tom bubnju. Sta je to u balansu instrumenata sto "nije bas najbolje" i sta je to sto ce Defragmenta "pribliziti" "daljini"?

Ja kada dobronamerno dajem kritike, ja tacno kazem sta ne valja, da bi taj neko to mogao da koriguje. Ako postoji tako nesto u ovom slucaju, molio bih vas da mi na to ukazete, ali konkretno, bez filozofije, mudrovanja ili raznih "prigodnih" epiteta koji bi okarakterisali tudj rad ( u negativnom kontekstu), a nista drugo ne rekli...
E ova danasnja omladina....! misle da sve znaju...Samo o kakvoj tezgi pricas?? Ja samo zelim da pomognem i dam konstruktivan savet ako cujem da negde ima nekog potencijala!! Ja ne nameravam nikome da uzimam posao, jer: 1) mnogo sam skup za nase uslove, 2) radim samo sa disko kucama.

A to sto vec 20 godina sviram bubnjeve, a i programiram ih od 1983 - kad vecina "producenata" na ovom forumu nije znala ni svetlo da upali, niti sto sam radio na preko 150 ploca koje su se sve zajedno prodale u preko 9 miliona sirom sveta...pa valjda sam uspeo nesto da naucim do sad??!

Moj studio je u jednom kompleksu gde su jos 5 drugih producenata, i jedan veliki komercijalni studio i stalno se tu nesto radi. Dolaze A&R ljudi iz svih kuca, artisti, (od Stinga, Tom Jones-a, Craig Davida, Neptunes...ti kazi - oni su bili ovde (sto bi rekli...)..Ja sam tu non stop, u tom poslu, sa tim ljudima, nagledao sam se i naslusao svega i svacega za ovih 20 godina..i kad kazem nesto, onda znam da ce ti i ti isti ljudi ISTO TO RECI!!

Batali sujetu! Najveca je stvar, kad dobijes kritiku ili kad ti vrate nesto (miks ili remiks), a ti poslusas kometare i popravis sve, pa doneses novi miks sutradan, ili za par sati (zavisi koliko vremena dobijes!!) a onda se svi sloze da je mega! Umesto da pocnes da objasnjavas:" znate JA mislim da je sve koma, to su MOJI aranzmani, MOJI bubnjevi itd..."
Odmah ce ti se zahvaliti i pozvati nekog drugog - takav stav nije profesionalan!

Vrlo je vazno (u ovom poslu) kad te neko iz industrije zove da uradis nesto da on zna da moze da se osloni na tebe da ce krajnji rezultat da bude dobar kao i svi prethodni koje ti je dao ili koje si uradio!

Koliko god da si talentovan, u muzickom poslu , politika i dobri odnosi sa ljudima su isto toliko vazni!! Sta ti vredi sto si koma, kad sedis kuci i niko ne razume tvoje radove ili ne zna za tebe???

toliko...

MUDROLOG...eh?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 05:15 PM   #98
Immunity
Junior Member

Immunity's Avatar

DaBear ili MUDROLOG ... svidja mi se tvoja prica...
Immunity is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 06:09 PM   #99
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear

Batali sujetu! Najveca je stvar, kad dobijes kritiku ili kad ti vrate nesto (miks ili remiks), a ti poslusas kometare i popravis sve, pa doneses novi miks sutradan, ili za par sati (zavisi koliko vremena dobijes!!) a onda se svi sloze da je mega!
Upravo o tome ti pricam... Jos uvek nisam cuo sta konkretno ne valja i sta treba da ispravim.... I kako?

JA ne bezim od odgovornosti, samo ne dozvoljavam da me iko zajebava, podjebava ili pljuje "onako", a da zapravo ne kaze nista, pa makar to bio i neko tvog renomea.
Nisam ja bas ni "omladinac", ako cemo za pravo... Nazalost.
Dakle, na "peckanje" ne mogu nikako drugacije da odgovorim, ali ako zaista imas iskrenu nameru da pomognes, slobodno reci,ali KONKRETNO sta ne valja.
Dule ima trenutno tri ugovora (iz Italije, Kanade i Nemacke) o kojima razmatra i izdavac koji je pored albuma trazio jos koju pesmu je potpuno zadovoljan mixom, te stvar moze biti resena vrlo brzo, ako dule tako odluci.
U suprotnom, sumnjam da bi uopste postavio pesmu pred javnost.
Ipak, uvek je bolje pitati za misljenje jos nekoga, pa otuda njegovo interesovanje za jos neku kucu koju bi ti mogao da mu preporucis.
Dakle, tvoje "to nece da prodje ovde" ipak je malkice klimavo kao teza, jer je vec proslo (sto ne znaci da ne bi prihvatili sugestiju da bude jos bolje), pa mi je i to zasmetalo u tvom obracanju. Ovo citaju i ljudi koji nisu toliko upuceni i njima ovo "samaranje" samo pravi zbrku u glavi ili ih pak uveseljava poput spanske sapunice.
Bolje bi bilo da nesto i nauce, pa ako postoji nesto sa cime se ne slazes (sto opet ne mora znaciti da je apssolutna istina), reci svoj pogled i kako bi ti to prevazisao. To bi samo budali moglo da smeta, ali ja na zalost to jos nisam cuo.
Kao sto rekoh, svestan sam i koliko znam i koliko ne znam, ali ne mogu NIKOME da dozvolim da me nipodastava nekim "peckanjima" i moje arogantno ponasanje je samo odgovor, ne zla namera.

Reci ako ne mislis da je OK ovo sto sam rekao...
Pozdrav

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2006, 07:01 PM   #100
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

e, ovo postaje zanimljivo....ajde, DaBear, reci kako se zove?, ?to si snimao (bubnjeve) i programirao...sad me ba? zainteresovalo.
bassystem is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules