|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
MAO
|
![]()
@defragment
cool bre, rekoh ti da nije problem nikakav, ako ti treba moj kredibilitet, rado cu podeliti sa tobom svoje skromno iskustvo. Rekao sam ti vec, meni je javna "prozivka" na demonstraciju mojeg kredibiliteta malo onako, kafanska stvar, jer kao sto vidis, ovi ljudi ovde me ipak nesto kao znaju, i imaju predstavu o mojim kritickim "sposobnostima", a vec sam vise puta, doduse malo stidljivije od tebe, upucivao javnost foruma na moje radove i saradnje. Takodje je problem sto se ja bavim zivom muzikom, kao snimatelj i evo odskora i full-producent, tako da vecina radova jesu tudji materijali koji su ili objavljeni ili nisu i u svakom slucaju nisu zgodni za javno internet publiciranje, sto me ne sprecava da ti ih licno prezentujem. Pogledaj malo u sekciji Promocija radova, uputio sam par puta na linkove bendova koje sam kompletno sam odradio, a ima tamo cak i jedna moja elektronska skica, koju sam sebi za dusu napravio zimus, i dopala mi se. Privatno najvise slusam elektronsku muziku, i dosta su nam slicni favoriti iz tvojih potpisa, upravo ovih dana preslusavam ove nove stvari sa Collected CD-a od Massivea i placem od srece. Uglavnom nemam muda da sam pravim svoje elektronske stvari jer se malo plasim sirine koju ta muzika pruza, ali zato se maksimalno trudim u oblasti zive svirke, sto je sa druge strane bauk za dosta elektronicara koje znam. @oggy hehe volim i ja tebe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Moderator
|
![]()
Tako sam ja nesto i mislio da si hteo da kazes, otuda spustam tenziju u topic- u ceo dan
![]() Da ne ispadne sada da pricam umesto Duleta, ali mogu da ispricam bas o tom vokalu iz moje perspektive. Dakle, pesma je (mislim da je i Dule to negde spomenuo) angazovana i kao takva ima, osim puke "estetike", cilj da opeva dramu o zavisnosti od droge. Vokal smo mogli da snimimo na razlicite nacine i ja sam mogao da ga "utegnem" i intonativno i dikcijski i interpretativno da "puca", ali smo u jednom trenutku kapirali da to nije ono sto bi "ispricalo pricu". Trebala nam je doza iritantnosti, patine, ocaja... Otuda nestiman vokal, otuda nikotinsko grgoljanje i sve stvari koje u mainstream produkciji gledam da iskontrolisem ili suzbijem. Otuda onaj ruzni kick i preglasan hor (koji su meni na prvo slusanje estetski zasmetali, ali sam skapiravsi pricu na kraju odbio da ih izbacim). Takodje temice koje su u momentima banalne iz strejt perspektive, uopste ne izgledaju tako kad se "ubacis u glavu" nekoga ko se nalazi u momentu teske krize. To su bas te misli koje svima sa strane izgledaju banalno i smesno, ludo, idiotski, a tom "nekom" su sve u tom momentu. Pesma je inace i posvecena Dusanovom bliskom prijatelju. Znaci, nasuprot svakodnevnom komercijalnom nacinu razmisljanja, koji mi je uglavnom aktuelan vecinom mog radnog vremena, ovde sam dao sebi oduska (Dule nije, posto on inace samo tako i radi) i odlucio se za jedan potpuni artisticki i nekonvencionalni pristup stvari. Definitivno pesma izaziva oprecne emocije i sama ova kilometarska debata govori u prilog tome da ipak ima o cemu da se prica. Naravno da znam da je hor preglasan i naravno da je onaj kick gadan, ali to je upravo i trebalo da se desi. Sto rece Dule: "ne mogu ja da pravim A1, kad su se meni ceo zivot svidjale "b" strane" ![]() Nadam se da smo sve jasniji i jasniji ![]()
![]() |
#83 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pa ako vec imate ovakvu (strasnu) pricu iza pesme sto je niste ispricali na pocetku... jesam laik... ali se za ovakve stvari ljudi moraju ipak malo spremiti... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#84 |
MAO
|
![]()
okej, kontam. Ja gledah iz cisto "komercijalno produkcijske" strane, posto sam tako skontao naslov ovog topika. Znam te momente kad ostavljas svasta po snimku jer ti je u medjuvremeno to postalo poenta cele price.. uglavnom i ja tesko nailazim na razumevanje na takve akcije..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Treba imati na umu da slushalac nema ''backround story'' i nema Defragment-a da mu ispricha pre pochetka pesme o chemu se radi. Jeste da ova pricha daje drugi ton pesmi ali samo ne znam da li bi neko skontao da se radi o tome. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Member
|
![]() Quote:
Prvo Oggy je ceo dan bio na putu pa sam ja imao malo drcniji odbrambeni stav i u njegovo ime. A sto se tice produkcije nije istina da je nisam i ja radio: prvo biranje svih farbi i manira u aranzmanu je isto deo produkcije, a to je 99% moj posao i udeo. Ognjen uskace samo kad nesto ne valja (kick tanak, bass mutan i sl) i kad u aranzmanu ima viska ili manjka. Ali cak ni to ne radi bez da se ja slozim jer ima puno respekta i prema meni kao autoru a mislim i da poshtuje moj osecaj kako zelim da muzika zvuci konacno. Cak i moja ogranicenja su mu potpuno jasna. Tu je uvek pun dobrih saveta. Mada on nije mali da ne ume da se brani, ja isto osecam da nije fer da neko tako ostro terminoloski karakterise njegov rad. Ja sam 100%prisutan i konsultovan kad se radi mix i Ognjen me uvek pita za, a i ja sam trazim nivoe, moram da se slozim oko njegovog izbora efekata, ja trazim dilej kazem mu kako bih ja to da svira pa ako se bas ne slaze iz tehnickih razloga, ja ga poslusam. Fino podesavanje nivoa i mastering je 99% Ognjen. Kod masteringa se moje misljenje pita ali je presudno Oggyjevo znanje! Zakljucak, braneci produkciju, branim velikim delom i sebe. Nego ti imas, koliko znam veliko iskustvo sto se tice mixa, pa kako tebi zvuci mix?
![]() |
![]() |
#87 | |
Member
|
![]() Quote:
Onda je skapirala da tu nesto ne stima jer i njoj cela pesma zvuci uznemirujuce. Kljuc je Your my orange and brown and purple and red and black and white and yellow and green pieces of dreams (jasna asocijacija na pilule)
![]() |
![]() |
#88 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Mislio sam da boje znache neshto drugo... Your my o,b,p,r,b,w,y,g = Your my everything ![]() Last edited by MHz; 31-05-2006 at 11:58 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Moderator
|
![]()
Ima i to smisla
![]()
![]() |
#90 | |