Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-05-2006, 06:53 AM   #1
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Poslusajte i prokomentarisite!

Quote:
Originally Posted by Oggy
Ma ovde, ako i sve propadne, kafana je sigurica!!!

Evo bas veceras smo zavrsili verziju iste ove pesme sa harmonikom, pa ako Duletu ovo ne objave ovi belosvetski izdavaci- krvopije, da barem mazne baksis...
"Kad bi ove ruze maleeeeee..... Za bol srca moga znaleeeee.... PUSTILEEEEEEEBIIIIIIIII...."

Salim se, naravno, izbacili smo samo midi fajl za aranzer
Ma jel' neko razmisljao o "Rumski - Internet Radio"... ima li to smisla, i da li bi se to moglo ovdi, u bedaku?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2006, 10:56 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Jedno pitanje za sve gornje glasnogovornike, i strane i domace - KO UZIMA PARE?
Ja nesto kontam da muzicka industrija sama po sebi NE MOZE da propadne, jerbo se ljudska fizicka potreba za muzikom nikada nece ugasiti. Znaci, samo ce doci do, doduse, VEOMA GADNIH transformacija. Pri tom, veliki studiji propadaju, izdavacke kuce propadaju, ali KO PROFITIRA? Ko je taj neko, skriven i od ociju javnosti i od zdravorazumske logike, a ko skuplja kajmak od ovog opsteg haosa. Mislim da bi svi koji zelimo da se bavimo iskljucivo muzikom kao zivotnim pozivom morali dobro da se zapitamo, sta se to TACNO desava, jer, Oggy, bez obzira na taj optimizam koji si pomenuo, tarabe na vecini optimisticnih studija i rasprodaja opreme postaju pitanje vremena.
Dakle, ko se omastio, kako mu se pribliziti ili mu ''skinuti'' foru, i pozicionirati se na tanjem kraju stapa?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2006, 11:06 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

sto se pesme tice, i meni smeta farba lead sinta, onaj neki brejk na 35 sekundi, a nisam siguran ni u vokal, nesto mi zrnasto, i kao da ima problema sa intonacijom povremeno. opet isti brejk na 02:02, nekako mi bode. Prateci zvukovi koji pune aranzman su mi super, kao i bass. Licno ne volim ovakve kickove, drugacije bi ga postavio. Hor je ok, svidja mi se i ovaj "zenski" odgovor "how i need you", mada mi je za nijansu pretih da bi zasijao u punom sjaju. Nekako mi se glavni vokal cini bezvoljnim, kao da je pevac previse smoren da bi pevao..
Sorry na kritikama, pisem iskreno, i to, mozes predpostaviti, u real-time-u, dok slusam. Opsti utisak je generalno ok, mada i dalje ostavlja neki utisak jeftinoce i home-produkcije. Mozda si trebao razmisliti o nekom duplexu na vokalu, ili saptanju, nekoj zanimljivoj fori da ga "zacini". Poslusaj Intrudere, oni me uvek iznenade skupocom home-produkcije.
Old 30-05-2006, 01:31 PM   #4
Defragment
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
Poslusaj Intrudere, oni me uvek iznenade skupocom home-produkcije.
Salis li se ovo za Intrudere? Ako se ne salis, poslacu ti licnu poruku mojih utisaka i snimaka i zivog nastupa! Ne bih to javno da iznosim!

My favourites include: Cocteau Twins , Dead Can Dance, Massive Attack, Portishead, Goldfrapp, David Sylvian...
Defragment is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2006, 01:54 PM   #5
Defragment
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
Opsti utisak je generalno ok, mada i dalje ostavlja neki utisak jeftinoce i home-produkcije. .
Arture, hajde molim te ostavi neki link da poslusamo nesto sto si ti uradio a sto ne ostavlja utisak jefrine home produkcije! Cisto da poslusamo razliku!

Uzgred, maja produkcija i nije home nego u Oggyjevom studiju, pa ne verujem da ce mu se svideti tvoj komentar.

My favourites include: Cocteau Twins , Dead Can Dance, Massive Attack, Portishead, Goldfrapp, David Sylvian...
Old 30-05-2006, 02:35 PM   #6
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Quote:
Originally Posted by Defragment
Arture, hajde molim te ostavi neki link da poslusamo nesto sto si ti uradio a sto ne ostavlja utisak jefrine home produkcije! Cisto da poslusamo razliku!

Uzgred, maja produkcija i nije home nego u Oggyjevom studiju, pa ne verujem da ce mu se svideti tvoj komentar.
Ovo je krajnje bezveze ako si trazio kritiku i dobio je onda je uvazi ili nemoj al nemoj se hvatati za tu uzrecicu "daj da cujem sta si ti uradio". Smesno je i detinjasto. Ideja ovog foruma je da se stvari pokusaju uciniti boljim a ne da se svi prezentujemo ko genijalci. Znaci produkcija ti je ok za ali daleko od neceg spektakularnog cak sta vise fali joj neka nit koja bi to povezala u jednu celinu tj ne pravi nikakvu atmosferu. Cini se ko da si pravio malo ovde malo tamo al nigde nema zanosa, trenutka il cega vec koji su esencija za nesto dobro. Sto neko rece krajnje hladno. Mislim da poenta dobre produkcije nije samo da se sve cuje i da bude glasno vec da pravi atmosferu koja povezuje instrumente pevanje i energiju autora. Kritike na racun pesnme su besmislene posto je to licna stvar i zamisao svakog autora je njegova i nicija druga. Price ja bih stavio drugaciji bass ili klavijaturu su pogresne a i ovo je forum o produkciji a ne o komponovanju.
ridge is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2006, 02:37 PM   #7
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

A sto se tice cifri od 60000 hiljada albuma 2005 pokusajte da sastavite listu od 10 za koje mislite da ce se veselo preslusavati za 10 godina ????
ridge is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2006, 03:17 PM   #8
Defragment
Member

Quote:
Originally Posted by ridge
Ovo je krajnje bezveze ako si trazio kritiku i dobio je onda je uvazi ili nemoj al nemoj se hvatati za tu uzrecicu "daj da cujem sta si ti uradio". Smesno je i detinjasto. .

Nije brate detinjasto, ja imam 35 godina i sve shvatam jako ozbiljno! Kad neko spomene jeftina kucna produkcija to je jako uvredljivo za producenta!

Sad, ja sam sa produkcijom zadovoljan a i Oggy, koji je producent, pa kad neko napise tako nesto, ili je potpuno zlonamerno neobjektivan (sto svi kazu da nije slucaj) ili ima znanje koje mi nemamo i ume sve to mnooogo bolje da uradi!
Ako je ovo drugo slucaj zasto da ne cujemo sta je covek uradio, pa da svi naucimo kako da se izbegne jeftina kucna produkcija i pored dobre opreme i godina rada!

Za takve izjave covek mora da ima dobru zaledjinu iza sebe! Ili los odnos prema tudjem radu, nema treceg! Plus, ako se vecina ljudi pohvalno izrazi a jedan katastrofa lose, to bi znacilo da svi ostali nemaju usi i da su potpuni diletanti, zar ne? Ja nekako ne verujem da je to slucaj!!!

Losa kritika meni mnogo znaci ako je potkrepljena objektivnim objasnjenjem i savetima!

U krajnjoj liniji, ja sam spreman i da platim za ultra dobru produkciju, ako Arthur ili ti ili bilo ko drugi mozete da me ubedite da vi mozete bolje. Zato kazem, dajte da cujemo sta ste uradili, bolje da svi vama dajemo kintu nego u inostranstvu!

Old 30-05-2006, 04:35 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Gosn. Defragment, izvinjavam se na iskrenom i nedvosmislenom kritikovanju vaseg rada. Na zalost, cest je slucaj da ljudi vremenom izgube objektivnost, i tesko prihvataju istu (znam iz licnog primera). Apsolutno mi ne pada na pamet da ulazim u bilo kakvu raspravu, kao sto do sada na ovom forumu NIKAD i nisam cinio. Ukoliko te interesuje moj rad iskreno, javi mi se ili na private msg, ili na icq 28118785 ili na +381-64-1576075, objasnicu ti detaljno sta sam do sada radio, a ukoliko si zainteresovan mozes i cuti. Sve ostalo smatram jeftinim kafanskim nadvikivanjem gde sagovornici ne slusaju zapravo ni sta sami govore a ponajmanje onog drugog. To ne spada u moje nacine komunikacije, a narocito ne ukoliko sam dobronamerno izneo otvroenu i riskantnu kritiku.

btw, meni se stvarno svidja produkcija zadnjih nekoliko singlova od Intruder-a, bez ikakve predrasude, stvarno sam se iznenadio. Smatram ih jednim od najboljih domacih elektronskih sastava, jer ubadaju i poentu i utisak, za razliku od nekoliko slicnih izvodjaca u pokusaju.
Old 30-05-2006, 11:07 AM   #10
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Hehehe...

Otkricu ti jednu tajnu Arture...

Moras se pozicionirati na "debljem" kraju stapa, jer tanji udara

Ovo stvarno sada zahteva novu temu

p.s. Pusti intrudere posle ovoga pa cemo da pricamo...

http://www.sunflower-fest.com/

Last edited by Oggy; 30-05-2006 at 11:10 AM.
Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules