|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
Eh, nije ni ridge-u bila, ali je napisana rec daleko teza od izgovorene... Rumski je prepun neodmerenih izjava... ali ako nista drugo... barem je iskreno u najvecoj mogucoj meri, jedino sto iskrenost moze da zaboli. Quote:
Ipak cu iskoristiti priliku da glasam za Tiki-jev polozaj slusanja, samo mozda treba malo pobeci od zadnjeg zida, to mora da se proba. Treba razmisljati o uredjenju studija kao i svakog drugog prostora, ali treba imati u vidu i neke generalno bitne zahteve koji mogu da izazovu kompromis... Tikijevo "slusanje" je simetricno a to je veoma bitno ako ne zelite da radite mono-mix nego stereo-mix. Quote:
Onda uradite Tikijevo slusanje (polozaj miksera i zvucnika), a ostalo kako god hocete. ![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Na skici sve to izgleda malo glupkasto...
Ali ako sam ja dobro skontao gabrite prostorije (8x8) ispada da je re?ija u prvom "rje?enju" veličine 4x5 metara, ?to daje poprilično puno prostora za manevrisanje sa monitorima... (koji vjerovatno neće biti Dynaudio M3P ili slično) Iz tog razloga sam ja sačuvao sobu za pivu! ![]() @ ridge Nema frke stari... Mislim da je Rumski jedno pozitivno mjesto i da takvo treba ostati! Jo? samo ne?to... Ja stavih smajli nakon predloga, koji nije značio "ponosan sam ?to sam pametan" nego "uzmite brzinsko rje?enje sa rezervom"... A apsolutno se sla?em da je glupo praviti bilo kakvo rje?enje na osnovu skice! Zato u mom prvom postu stoji "javi se na PM" jer smo ja i rebelwarrior na sat i po vo?nje autom... U svakom slučaju... idemo dalje!
![]() |
#23 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Takodje sam siguran 100% (svo vreme ![]() Srecom vas dvojica (Tiki the Boyler & ridge) ste bili razumni i drago mi je zbog toga, za trenutak sam pomislio, sad ce flase da polete... ali nisu ![]() pozdrav i hvala bogi
![]() |
![]() |
#24 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
kod mene flase lete samo u jednom pravcu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
Onda dolazim da potegnemo fla?e!
![]() Pa ko pre?ivi... ![]()
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav ekipa
Evo ovih dana smo intenzivno radili na či?ćenju i osposobljavanju prostora. Uradili smo neke korekture a sad imam i tačne dimenzije prostorija. Prva slika prikazuje dakle dimenzije (i trenutni izgled prosotra) a druga ono ?to planiramo. U toku radnog dijela sedmice idemo po piramidalnu spu?vu koju su nam obećali po kako ka?u razumnim cijenama ( ovisi koliko će nam trebati itd.). Najiv?e od svega me brine pravilna postavka iste, pa ako mo?ete da tu pomognete (uzimajući u obzir trenutno stanje i navedene dimenzije). Zahvaljujem ![]() Attachment 465 Attachment 466
Have no fear of perfection - you'll never reach it. Last edited by rebelwarrior; 13-02-2006 at 10:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Ne znam dali sam napomenuo da je sav plafon uradjen lamperijom (koja je dobro postavljena i izolirana).
Također unutarnje prozore koje sam postavio na skici 2 već smo uradili (zbog strujnih vodova ovako je bilo najpogodnije a pored ostalog isprobali smo sve pozicije i zaključili da je ovako zapravo i najpodobnije). Toliko o napomenama. Dubwise
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
Jo? si samo trebao nacrtati poziciju monitora! Znači akustički tretman zavisi od orijentacije kontrolne sobe, a sa predočenih nacrta mi ona nije ba? najjasnija!
(Nigdje ne mogu povući osu simetrije!) I u svakom slučaju - oprezno sa "piramidalnim apsorberom" da ne pretjera? kao ?to je tvoj kom?ija Rahmanović uradio! Ima? vrlo zanimljiv prostor (ili bolje rečeno - ima? dosta prostora)! Nemoj da ga upropasti?.
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav
interesujeme dokle ste stigli sa projektom, da li je mozda zavrsen posao, kakvi su rezultati, mozda da se vide slike? cisto informativno,vjerujem da jos nekoga interesuje pozdrav Eterno |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
Da... toliko gužve a sad tišina...
Ima li koga? ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|