|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da je glupost da je miksan godinu dana.Vec,da je vise od godinu dana radjen album.Dakle aranzmani,snimanje vokala i instrumenata,miks,...
Godinu, do godinu i po dana je po meni normalno vreme za jedan ozbiljno uradjen album. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
'ebote, pa jel' vi ne možete a da se ne zakačite za jednu riječ? Stvarno se razočaram kada vidim da ne možemo prerasti balkanski mentalitet i reći: E komšija svaka čast! Nego odmah: Ja bih to bolje!
Aj da vidimo... A samo sam htio reći da mi se sviđa kako su ljudi uradili album... ![]()
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
@Tiki i ostali koji su culi
Je*es to koliko su sati mixali, kakve su pesme? Jel' dostojan naslednik Mirakula?
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
I Dino Merlin je radio mastering Bureka u Londonu...u Metropolisu (bio sam prisutan jedan deo..) radio tip koji masteruje Georga Michael-a, Robiju Vilijamsa, itd,,,,ostali su 14 sati na masteringu za ceo album! I to za strane muzicare,.... tolika je beda u Engleskoj za zive svirace, da ce da sviraju ko god ima pare da plati...ne pitaju. !! Sting, Ceca, Kovac...sve moze! Znam snimatelja koji je bio tu u pinku producirao neki album 2 meseca (i nikad ga nije zavrsio) a platili ga brdo para tu!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
i nije snimatelj nego producent Mike Nielsen ( ako o njemu pricamo ) i radio je Jamiroquaia i Underworld ..... Pozdrav |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
[quote=Max]... 14 sati , je l' to malo ili mnogo ???
Ma odrali ga za mastering...videli da je dosao sa torbom punom para!! ha,ha....normalno da je mnogo, max 4-5 sati (ako nisu od onih sto odugovlace!!) Mike Nielsen, se ovde jos uvek vodi ko snimatelj a manje producent (ko-producira uglavnom)....i znam da nije on kriv..pevanje je u pitanju. Samo sam hteo da kazem, da ce svugde da idu ako im platis!! Pre par godina, niko nije hteo da se makne odavde i odvaljivali su cene...sad sve moze! Juce citam u novom Resolution casopisu..."ako hocete da zaradite 1 milion u muzickoj industriji - udjite u biznis sa 2 miliona!! to vam govori sve! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
..... uuuuhhhh ... moracu da skratim svoje vreme za mastering
![]() ja potrosim 3 - 4 sata za PESMU !!!! Mike Nielsen je producirao takve stvari da bih se sutirao u d%&$ da sam ja to uradio .... Dan danas se secam kako sam reagovao kad sam prvi put cuo za Jamira ..... posle sam 3 meseca bezuspesno " obijao " SKC da nadjem disk , gde su svi odgovarali " Dzami .... ko ? Imamo Dzoganija !!! " ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ako mi neko kaze da Madonna,Black Eyed Peas,Eric Prydz,Shapeshifters,Eminem,Pussycat Dolls,... (mogu njih bar 100-200 da nabrojim) posluju sa gubitkom,onda to govori sve! Ja mogu da navedem primere gde su ljudi usli sa 20-30000 evra i zaradili milion. Prema tome,ako ce neko da se tesi ovakvim clancima zato sto nema pravi hit,onda neka samo izvoli... Pa normalno je da danas,kada toliko ljudi pravi muziku i kada je ogromna ponuda ljudi nece da kupuju svasta... Isto tako je i u Srbiji,5-10 muzicara uzima pare,ostali prezivljavaju... Isto kao u atletici : ili si u prvih 5 u odredjenoj disciplini i zaradjujes velike pare ili samo pravis guzvu na stazi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A ko je to rekao, izvini??? Ja ne procitah nijedan post u tom kontextu... Slazem se da ozbiljan album zahteva puno vremena, sve je, chini mi se, samo bila reakcija na tvoju rech- MIKS!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Prochitao sam isto to... Na vishe mesta... S' tim sto niko nije pominjao autorski segment "muzichke" priche, vec ulazak u studijski posao! u tom smislu se apsolutno slazem, jer veliki studiji, za razliku od gorepomenutih IZVODJACHA koje je GianFranko nabrojao, rade sa zaista OGROMNIM gubitcima!!! Nazalost... ili na srecu... I u svetu su veliko parche kolacha preuzeli likovi koji ne poseduju velike studije, tj. koji ne rade u njima! A opet, mnogi 'jaki" igrachi u poslu, poput Neptunes-a i Timbalanda mnoge svoje radove zavrshavali su na kompijuteru ( naravno, uglavnom one poput lichnih albuma- deo Fly or Die... a Timbaland, kakko se zvashe vec album... Journey ), time stimulishuci mladje narashtaje ![]() Shto da ne!!! ZIVELA SLOBODA!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|