Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2006, 05:11 PM   #11
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Gibonni - Unza Fibre

Mislim da je glupost da je miksan godinu dana.Vec,da je vise od godinu dana radjen album.Dakle aranzmani,snimanje vokala i instrumenata,miks,...
Godinu, do godinu i po dana je po meni normalno vreme za jedan ozbiljno uradjen album.
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2006, 05:18 PM   #12
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

'ebote, pa jel' vi ne možete a da se ne zakačite za jednu riječ? Stvarno se razočaram kada vidim da ne možemo prerasti balkanski mentalitet i reći: E komšija svaka čast! Nego odmah: Ja bih to bolje!
Aj da vidimo...

A samo sam htio reći da mi se sviđa kako su ljudi uradili album...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2006, 05:48 PM   #13
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

@Tiki i ostali koji su culi
Je*es to koliko su sati mixali, kakve su pesme? Jel' dostojan naslednik Mirakula?
Old 25-05-2006, 07:16 PM   #14
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Video sam Urketa ( iz studija " O " ) i Saleta Jankovica ..... a od mog jako dobrog drugara , koji svira " U " Ceci ( stara fora " Izvini , je l' ti sviras u Ani Stanic ? ) sam saznao da je novi album izuzetno los ........

a i to cemo da vidimo ...... ( mada su meni i svi ostali losi )

Pozdrav
Ja sam cuo Cecine matrice (bez vokala)..trebao ja da miksam, al su se prodomislili (bolje!) ne znam kako bi izasao na kraj...ovako bolje da se muci ovaj tip sto ce da radi mastering.
I Dino Merlin je radio mastering Bureka u Londonu...u Metropolisu (bio sam prisutan jedan deo..) radio tip koji masteruje Georga Michael-a, Robiju Vilijamsa, itd,,,,ostali su 14 sati na masteringu za ceo album!
I to za strane muzicare,.... tolika je beda u Engleskoj za zive svirace, da ce da sviraju ko god ima pare da plati...ne pitaju. !! Sting, Ceca, Kovac...sve moze! Znam snimatelja koji je bio tu u pinku producirao neki album 2 meseca (i nikad ga nije
zavrsio) a platili ga brdo para tu!!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2006, 07:44 PM   #15
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DaBear
I Dino Merlin je radio mastering Bureka u Londonu...u Metropolisu (bio sam prisutan jedan deo..) radio tip koji masteruje Georga Michael-a, Robiju Vilijamsa, itd,,,,ostali su 14 sati na masteringu za ceo album!
... 14 sati , je l' to malo ili mnogo ???

Quote:
I to za strane muzicare,.... tolika je beda u Engleskoj za zive svirace, da ce da sviraju ko god ima pare da plati...ne pitaju. !! Sting, Ceca, Kovac...sve moze!
Super , barem jos jedna stvar manje za koju se krive losi rezultati

Quote:
Znam snimatelja koji je bio tu u pinku producirao neki album 2 meseca (i nikad ga nijezavrsio) a platili ga brdo para tu!!!
Bio sam sa njim tih par meseci i rezultati su vrhunski ! Zasto ga nije zavrsio , razlog se zna i on uopste nije kriv zbog toga . A platili su ga brdo para za nase uslove , ali je on trazio 3 x manje para od nekih drugih producenata ....

i nije snimatelj nego producent Mike Nielsen ( ako o njemu pricamo ) i radio je Jamiroquaia i Underworld .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2006, 08:14 PM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[quote=Max]... 14 sati , je l' to malo ili mnogo ???

Ma odrali ga za mastering...videli da je dosao sa torbom punom para!! ha,ha....normalno da je mnogo, max 4-5 sati (ako nisu od onih sto odugovlace!!)

Mike Nielsen, se ovde jos uvek vodi ko snimatelj a manje producent (ko-producira uglavnom)....i znam da nije on kriv..pevanje je u pitanju. Samo sam hteo da kazem, da ce svugde da idu ako im platis!! Pre par godina, niko nije hteo da se makne odavde i odvaljivali su cene...sad sve moze!

Juce citam u novom Resolution casopisu..."ako hocete da zaradite 1 milion u muzickoj industriji - udjite u biznis sa 2 miliona!! to vam govori sve!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2006, 08:37 PM   #17
Max
Pro Member

..... uuuuhhhh ... moracu da skratim svoje vreme za mastering

ja potrosim 3 - 4 sata za PESMU !!!!

Mike Nielsen je producirao takve stvari da bih se sutirao u d%&$ da sam ja to uradio ....

Dan danas se secam kako sam reagovao kad sam prvi put cuo za Jamira ..... posle sam 3 meseca bezuspesno " obijao " SKC da nadjem disk , gde su svi odgovarali " Dzami .... ko ? Imamo Dzoganija !!! "

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2006, 08:50 PM   #18
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Quote:
Juce citam u novom Resolution casopisu..."ako hocete da zaradite 1 milion u muzickoj industriji - udjite u biznis sa 2 miliona!! to vam govori sve!
gubitnicki stav!

Ako mi neko kaze da Madonna,Black Eyed Peas,Eric Prydz,Shapeshifters,Eminem,Pussycat Dolls,... (mogu njih bar 100-200 da nabrojim)
posluju sa gubitkom,onda to govori sve!

Ja mogu da navedem primere gde su ljudi usli sa 20-30000 evra i zaradili milion.

Prema tome,ako ce neko da se tesi ovakvim clancima zato sto nema pravi hit,onda neka samo izvoli...

Pa normalno je da danas,kada toliko ljudi pravi muziku i kada je ogromna ponuda ljudi nece da kupuju svasta...

Isto tako je i u Srbiji,5-10 muzicara uzima pare,ostali prezivljavaju...

Isto kao u atletici : ili si u prvih 5 u odredjenoj disciplini i zaradjujes velike pare ili samo pravis guzvu na stazi.
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2006, 08:57 PM   #19
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Stvarno se razočaram kada vidim da ne mo?emo prerasti balkanski mentalitet i reći: E kom?ija svaka čast! Nego odmah: Ja bih to bolje!
Aj da vidimo...

A ko je to rekao, izvini??? Ja ne procitah nijedan post u tom kontextu...

Slazem se da ozbiljan album zahteva puno vremena, sve je, chini mi se, samo bila reakcija na tvoju rech- MIKS!!!
perun is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2006, 09:09 PM   #20
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:

Prochitao sam isto to... Na vishe mesta... S' tim sto niko nije pominjao autorski segment "muzichke" priche, vec ulazak u studijski posao! u tom smislu se apsolutno slazem, jer veliki studiji, za razliku od gorepomenutih IZVODJACHA koje je GianFranko nabrojao, rade sa zaista OGROMNIM gubitcima!!!

Nazalost... ili na srecu... I u svetu su veliko parche kolacha preuzeli likovi koji ne poseduju velike studije, tj. koji ne rade u njima! A opet, mnogi 'jaki" igrachi u poslu, poput Neptunes-a i Timbalanda mnoge svoje radove zavrshavali su na kompijuteru ( naravno, uglavnom one poput lichnih albuma- deo Fly or Die... a Timbaland, kakko se zvashe vec album... Journey ), time stimulishuci mladje narashtaje da se neobeshrabruju jer ne mogu da stignu nivo mnogih drugih "starijih" kolega!!! E, to je vec pedagogija, a i sloboda...

Shto da ne!!! ZIVELA SLOBODA!!! Da Bog da nestali veliki studiji!!! Da ih mi pokupujemo!
perun is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules