Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-05-2006, 02:06 PM   #61
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: profesionalni near-field monitor, tehnicki zahtevi

Yamaha me "boli" dok na njima radim... ali se bol isplati
Lepo radi i P8, nije to ni malo losa kutija, ali malo te lozi...
Sad, neko je navikao na ovo, neko na ono... postoje ljudi koji dobro rade na kutijama koje "prelepo zvuce", ja sam za suroviju varijantu... a uzivacu kasnije, na Hi-Fi...
Old 21-05-2006, 02:11 PM   #62
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Yamaha me "boli" dok na njima radim... ali se bol isplati
Lepo radi i P8, nije to ni malo losa kutija, ali malo te lozi...
Sad, neko je navikao na ovo, neko na ono... postoje ljudi koji dobro rade na kutijama koje "prelepo zvuce", ja sam za suroviju varijantu... a uzivacu kasnije, na Hi-Fi...
perun is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2006, 10:03 PM   #63
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Da se prikljucim i ja...radim vec 10 godina na YAMAHA NS10 MS, koje gura Bryston 2x300W amp...i odiru kutije. Ko god cuje nesto , pita koji to zvucnik raddi!!? Imam i Dynaudio M2 sa CHORD amp i aktivne Hafler monitore. M2 je zakon...sve sto sam miksao , kad odem u rezacnicu i mastering room, pitaju gde je radjeno i miksano i NIKAD nista ne diraju !!!
NS10 je zakon, ali mora da ima pojacalo mnogo jako da ga gura, 200-300 vati ...!
Moja soba nije nista specijalno sredjivana, ali sam se navikao i sad deljem samo....
vrach
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2006, 12:21 PM   #64
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Da se prikljucim i ja...radim vec 10 godina na YAMAHA NS10 MS, koje gura Bryston 2x300W amp...i odiru kutije. Ko god cuje nesto , pita koji to zvucnik raddi!!? Imam i Dynaudio M2 sa CHORD amp i aktivne Hafler monitore. M2 je zakon...sve sto sam miksao , kad odem u rezacnicu i mastering room, pitaju gde je radjeno i miksano i NIKAD nista ne diraju !!!
NS10 je zakon, ali mora da ima pojacalo mnogo jako da ga gura, 200-300 vati ...!
Moja soba nije nista specijalno sredjivana, ali sam se navikao i sad deljem samo....
vrach
Stvarno ne mogu da izdrzim da nesto ne napisem posle ovoga, kao i "velichanja" Audient miksera u drugom threadu...

Elem... Stvarno mi je zao sto neko ko 10 godina zivi i radi u Londonu ili bilo gde, na kraju krajeva, dodje na ovaj forum u svom "zavichaju" i u tako kratkom vremenskom roku izgovori tako puno "self promotional" stvari,a opet tako malo konstruktivnih... Nalepi gomilu fotki svog ateljea i vrlo brzopleto rasplete i neku prichu o par sprava koje poseduje... Tvoj HIGH odnos prema ljudima na ovom forumu je katastrofalan, bar za sada! Veruj mi... Zvuchis kao 20-togodishnjak, a to nisi... kao oprtunista sa guzicom u fotelji nekog Londonskog ateljea, koji ovde nabijas na nos NAMA PACHOSIMA kao vrhunski facility! Nadam se da to nisi! Daj, prijatelju... spusti loptu! Ova pricha o Yamahama i jakom i stabilnom pojacalu je ispricana bezbroj puta! Pricu o Audientu ne zelim ni da pomenem za sada.

Ok je ako par tonaca ili producenata-mentola svrati kod tebe i skapira koliko veze s mozgom nemaju, chuvsi tvog Audient-monstruma nakon SSL-a ili NEVE-a... Ili ako prvi put u zivotu chuju kako zvuchi tvoja Yamaha sa Brystonom... TO OPET NE GOVORI O YAMAHAMA... nego o njima samima! Mnogi iste kutije i ovde teraju istim tim ampom...

Vrach, nemoj preterano sujetno da me skapiras... ovo pricam u svoje ime, iskljucivo! Zvucis mi kao jedan od likova koji nama, "malim ljudima koji rade mali ili veliki posao ovde u Srbiji", na nos nabijaju svoj gastarbajterski izbor, a pritome im je najjacha referenca samo zivljenje preko! A gde ste u poslu??? Pitam! Slicno sam se osecao dok sam chitao postove jednog drugog, muzicki i marketinski (chitaj- u Srbiji), pretpostavljam, daleko nevaznijeg lika od tebe! Cak je i upao u jednu vrlo neveshtu raspravu sa mojim prijateljem ovde na forumu, svojevremeno! Sve se vrtelo oko "sujete"...

Audienta sam chuo u mnogo kombinacija do sada... jedan komad je bio i ovde u Beogradu kod Joksimovica... Ima ih nekoliko... Neki su u fullu... Novi su bili oko 19000 evra, sto ih svrstava u nizu klasu niksera. I svaki put su morali ti neki likovi, za razliku od tebe, u masteringu nesto da drndaju!!! To ne govori o kvalitetu ili nekvalitetu samog stola, vec o ljudima koji za istim i sede... Ja sa Audienta nisam chuo solidan proizvod ni ovde ni u inostranstvu, ukoliko se tvoj CECA-LONDON MIX moze smatrati "inostranim" proizvodom... A to da li se neki CLUB mixevi miksaju na Audientu, to stvarno ne znam i ne zanima me.... U svakom slucaju... Srecno sa remiksiranjem! Nadam se da "britanski" radovi zvuche bolje od onih tvojih koje smo slusali ovde!

Ovo pisem jer me je tvoj, vrlo sujetan (pogotovo u threadu o Audientu), pristup iziritirao... tj. podsecas me na Massenburga koji svima na nos nabija svog ICON-a, ali posto je tu gde jeste, niko mu se ne suprotstavlja! Ti, prijatelju nisi Massenburg, ni CECA nije Lyle Lovette... a ni svi mi ovde (bar vecina) ne zivimo u Avganistanu... ta prica prosto, ne pije vodu!

Ponavljam, nemoj da me pogresno skapiras... ali tvoje pretenciozne izjave dovode u pitanje struchnost i moc rasudjivanja mnogih tvojih "kolega" u Londonu... pusti nas ovde... od Mike Gardnera (Eden Studios) do Peter Gabriela!!! Kad jednom bude svratio do tebe, mozda i on shvati da je ziveo u zabludi! Dakle, nemoj da pricas o Audientu kao "normalnom" izboru jer je perverzija, vec kao o necemu sto si kupio, jer za SSLa nisi imao dovoljno sredstava i hrabrosti... Mada, polako... ima dana... shvatice i oni kako je tvoj SETUP najbolji!

Ja se, pre svega, zalazem za kreativnost... Ona mora biti na 1. mestu... tehnika je bitna, ali sporedna stvar... Uvek glasam za maximum minimuma, ne za minimum maximuma!!! Ali kad je vec ovaj thread o tehnici, stavljam je na prvo mesto u njemu.

Vuche Mandushicu, pozdrav...
perun is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2006, 07:13 PM   #65
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Pozdrav svima koji su se naknadno ukljucili u ovu diskusiju!

Drago mi je da ste to ucinili.

Jedino mislim da niste shvatili poentu threada, ili nismo bili dovoljno jasni u diskusiji (verovatno sam ja opet nesto zakomplikovao, po svom starom dobrom obicaju), koja nije navodjenje nekih postojecih resenja za monitoring, u smislu ovo mi se svidja a ovo ne... ok, moze kao primer neke karakteristike...

Ovakav vas pristup je najlaksi ali nije najbolji, zasto?

Pa najvise zato sto pri tom "pogadjate centar a promasujete sve ostalo"... Sta je "sve ostalo"? Pa sve ono sto niste mogli da cujete ne zato sto niste imali para da kupite, nego zato sto niste imali vremena niti srece da ga pronadjete ili mozda zato sto NIJE JOS NAPRAVLJENO...

U vasem slucaju bez pogovora prihvatate ono sto vam se servira i proglasavate ga dobrim, prihvatljivim, vrhunskim, sto je sasvim u redu... ali to je pasivan (pro)konzumerski pristup koji pogotovo u ovo vreme cestog pojavljivanja monitorskih zvucnika gde su drajveri jeftiniji od kabineta (cast izuzecima) moze potencijalno voditi u stranputicu... vitestvo u inzenjerstvu je nestalo vec dosta davno, i mnogi mladi inzenjeri ni ne znaju sta to znaci, realno... niti im pada na pamet da nesto propustaju... no mozda sam ja samo idealista.

Jedini merodavni da definisu projektne zehteve za odredjeni proizvod su ljudi koji ce ga koristiti, bez obzira na njihovo tehnicko znanje... nevolja i jeste u tome da kada se postavi takvo pitanje nastane TAJAC!!!... Jer valjda svi pomisle da ce sada neko da ih tera da nesto konstruisu... nemam pojma sta je uzrok, te vas molim da se ne uvredite jer mi to nije namera...

NE, neko vas tada "tera" da presaberete misli, da stanete, prestanete da "jurcate" i razmislite malo o tome sta bi vama monitoring trebao da radi, bez uporedjivanja sa postojecim monitoringom (osim kada navodite neku vrlo specificnu karakteristiku), i bez citiranja tudjih "misljenja"... znaci krenuli smo od nekih pocetnih projektnih zahteva...

Po mom skromnom iskustvu, nista se na svetu ne moze napraviti da bude dobro, ako se prethodno ne razmisli barem malo o tome, sta sve mi od toga ocekujemo...

Na ovaj ili onaj nacin, tehnoloski danas imamo "sve" mogucnosti da napravimo sta god zelite (ne ja, ili "mi" kao BoZo Electronics, nego svi zajedno na ovom forumu a i sire)...

Da navedem samo neke:

1. Kabineti mogu biti od cega god zelite, makar i od mermera... znam da preterujem, ali mermerni kabinet najbolje zvuci, jedino ne valja kada padne na nogu, probusi i patos

2. Konstrukcija moze biti kompresiona, bass reflex, transmission line, prelaz izmedju kompresione i open back (kardioidna karakteristika), dipole odnosno open baffle, open back... itd...

3. Drajveri? Moze ATC, moze Volt, moze TAD, mogu danci, nemci, francuzi,... ima i egzotike...

- Evo, coveka ne znam licno, niti sam koristio njegove proizvode, ali sto ne navesti http://www.raalribbon.com/ to vam je u Zajecaru, nadjoh ga na internetu sasvim slucajno

4. Pasivne skretnice... opet mogu od cega hocete, od audio elektrolita do uljanih kondenzatora sa srebrnom folijom...

5. Analogne aktivne skretnice... prelepo mogu da se rade od cega god zelite a da se uopste proizvodi... Burr Brown, Analog Devices,...

6. Digitalne aktivne skretnice, tu tek moze da bude bravuroza do mile volje, 64bit fixed point DSP @ 192kHz,.... vec smo radili 64bit float point DSP na 48kHz model itd...

Samo sam nabacao cime sada raspolazemo (ponavljam, svi mi!)...

Ovako ne razumem zasto vam postovi/odgovori na ovu pricu, generalno, tako lako skliznu u trivijalan i pasivan pristup i prosto reklamiranje (vec prilicno) poznatih firmi, koje vam obaska, niko ne placa, nego vam samo, valjda, vise prija to... mada je to ionako siroko rasprostranjena navika koju malo ko primecuje.

No mozda je samo apatija... a to moze biti opaka bolest (moje licno misljenje)

Sve je ovo neobavezno, i ako nesto i uspemo da uradimo to ce biti sjajno.

Drugim recima, ako ikako mozete, drzite se teme topica, ma kako vam, mozda, izgledao "potpuno sumanut"... hvala!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules