|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sta se kopiranja tice, ja sam mislio na koncept dizajniranja uredjaja, a ne na kopiranje zvukova. Koncept EX5 zasniva se na Kurzweilovom V.A.S.T. konceptu gdje imas digital synth, sample player, DSP i "analogne" oscilatore koje mozes da koristis za sve zivo. Ja na Kurzweilu mogu da koristim sve to istovremeno bez ikakvih posljedica. Ajde ti na EX5 istovremeno koristi sampleove, AN sekciju i DSP, pa da vidimo kolika polifonija ce ti onda biti i kako ce ti se synth ponasati po pitanju response timea.To to je ona bitna razlika u odnosu na Kurzweil. Na Kurzu ti je polifonija uvijek 48 nota, bez obzira koliko oscilatora ti ukljucio i koje DSP strukture rabio, a response time mu je trenutacan, bez obzira koliko si mu ti opteretio DSP. Na to sam mislio kada sam rekao 747 sa motorom od Pipera. Inace kao synth EX5 je odlican. Takodjer, za onoga kome treba all-in-one radna stanica, sampler, virtual analog i PM, EX5 je definitvno najbolje rjesenje u ovom trenutku! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Bome, ne znam zasto mi je EX-ica toliko prirasla srcu...? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Cluster, moram ti vjerovati na rijec sto se tice razlike izmedju OBX i OBX-a. Padovi sa Magnetic fields 1 su nesto spektakularno (onaj "voicey" mi posebno nabija komplekse), to je iz druge galaksije. Obozavam takve "pune", tople padove. Preko onih "rezecih", iako covjek treba i takve tu i tamo, odmah prelazim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Joj sto volim kada strucnjak objasni
![]() ![]() ![]() Da li onda OBX dodje nesto kao kompaktna varijanta starih 2,4 i 8-voice belih Oberheima od SEM modula ili nesto drugo... Bas sam slusao Merge od Laze Ristovskog odradjen na Minimoogu i Oberheimu OBX-a.Oberheim zvukovi neodoljivo podsecaju na propheta,pogotovo filter sweepovi na "Kales bre andjo" ![]() ![]() Danas sam slusao i Magnetic Fields 1,hehe-stvarno topli padovi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() U poredjenju sa Naos-om (Ristovski/Lokner) iz '94, Merge je svetlosnu godinu dalje... Moram da iskopam tu plochu.. ![]() Drago mi je da vas se toliko javilo, nisam imao pojma da vas ima u tolikom broju. Znao sam za Clusterchorda, OFFa, Goasia-u...a za ostale...bash sam se obradovao ![]() Zamislite, svako od nas ponese po 2-3 sprave i napravimo jedan Elektrik Jam ![]() Last edited by MHz; 18-05-2006 at 12:38 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
mislim da nesto od tih snimaka ima na goratonovom best of-u... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() obozavam improvizaciju. nedavno sam napravio takav jam-session s jednim kolegom - potegnuli smo sve zivo sto je bilo nadohvat ruke. 34 min "berlinske " skole.. ****nego ljudi, bilo bi super da postate i neke fotke vasih sinteva/klavijatura, cijeli setup, neki sint, gro-plan, stogod .. editirao sam naslov thread-a da malo poguram ideju**** ![]() Last edited by clusterchord; 19-05-2006 at 03:11 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
evo da zakuvamo...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" Last edited by DADDY Z; 20-05-2006 at 01:50 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
roland xv88
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
vazna stavka je i da OBXA filteri saturiraju, i to mu dosta daje ona "muda" koja su ga ucinila slavnim. ob-x demo: www.bluesynths.com (moras se logirati ali je free) ob-xa demo:www.babic.com/SYN/obxa.htm |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sta posedujete od opreme ? | alavuk | Produkcija Elektronske Muzike | 19 | 30-10-2006 02:51 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |
Fotke | Shot | Dizajn i konstrukcija studija | 36 | 26-02-2006 02:37 AM |
Fotke na?ih studio | mandrak | Razno | 5 | 11-04-2005 09:57 AM |