|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
ZDRAVLJE JE NA PRVOM MESTU!!! Sta god radili, kol'ko god to nesto placali... znamo i svesni smo one stare: Zdravlje nema cenu!
Boggy, sta se desava sa Isoverom? Definisi mi taj materijal po pitanju sastava i shtetnosti... Pozdrav... ![]() P.S. Zasto je kafana prazna ovih dana? Ok, sinoc smo gazda i ja radili, ali... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako radis potpuno zadihtovani osnovni tretman (ziva guma, glet masa itd) sa gipsanim plocama, svejedno ti je sta ces staviti... Nerazumno je sada ocekivati od nekog materijala da bude cujno bolji od drugog, jer za to treba da se urade dve identicne prostorije sa oba (neka) materijala pa da se napravi A/B test... Iskustvo koje imam je da se svaki REALNI akusticki tretman cuje kao poboljsanje ili pogorsanje, u sustini svi zvuce drugacije... materijali o kojima pricamo imaju neke svoje prednosti i mane, ali su pri tom svi oni neki apsorberi... Moj stav je da se rezije i sobe za snimanje moraju praviti da imaju urednu akustiku i nemaju drasticne anomalije... "suv" zvuk je relativno lako napraviti cak nije ni mnogo skup. Ali napraviti UDOBNU ali i akusticki korektnu reziju, ili drugo... napraviti sobu za snimanje koja daje LEP i ZIV prizvuk na snimljenom materijalu, nije ni lako ni jeftino... UDOBNOST sobe za slusanje je na prvom mestu ako zelis da budes brzi i da imas vise vremena za Buffet ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ma, Boggy, mi smo gore kod nas zavrsili sve u reziji jos pre dve i po godine... Gluvu sobu relativno skoro... Nego rekoh, kad pominjemo zdravlje ![]() ![]() Pozdrav... vidimo se u kafani! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Yoloko... kada saznas tacne cene stavi ih ovde u thread, da i ostali znaju..
pozdrav bogi
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Azma Kragujevac
034-335-380 034-336-236 144din 1cm po kvadratu 234din 2cm po kvadratu rekli su mi da postoji mogucnost da mi tih 20ak kvadrata dovezu na neko njihovo mesto po ovoj maloprodajnoj ceni pogledajte sajt www.azma.co.yu ima jos interesantnih proizvoda dekoracione AZMA AD PLOČE npr pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Btw ja sam svoju skromnu reziju sredio azmafonom, postavljajuci ga na drvene podkonstrukcije, a iza njega su na 5-15cm (pod uglom) drvene ploce raznih dimenzija. Na zalost nisam racunao centralne freq, nisam merio, vec sam krenuo sa idejom-uradim to sto je sigurno ok, pa cu posle dodavati po potrebi. Srecom, za sad je sve ok, ali krecem ovih dana u konstrukciju jos dva mobilna apfuzora. Uradicu konacno i neka merenja i postaviti ovde. Cela intervencija je kostala (difuzor -puno drvo, zatvaranje spoljnih vrata i prozora, prednji zid, tapaciranje vrata) nesto manje od 30000din (oko 350e) sto je duplo manje od samo jednog primeacousticovog difuzora koji je i manji od mog
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sko nije problem, otvori novi thread, i okaci slike svega sto si SAM radio i/ili pravio i/ili konstruisao. Fali toga na Forumu... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
to i planiram, ali voleo bih samo da me posavetujes koja merenja da uradim. Ja sam mislio neka najprostija - impuls, pink noise extremno blisko na membranu i na mestu slusanja. Nabavio sam nedavno i Dirac, jos ga nisam instalirao, mozda tamo ima nekih signala......
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Azmafon(Zvucna izlolacija) | STUDIOTON | Dizajn i konstrukcija studija | 23 | 10-12-2013 08:09 PM |
Azmafon ili??? | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-09-2009 06:33 PM |
Azmafon - Novi sad | MHz | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 05-06-2009 08:05 PM |
Azmafon? | kok | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 15-11-2006 09:22 PM |