|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#18 |
banned
|
![]()
Arture, hvala na iscrpnom odgovoru, meni je ovo vise bio putokaz kako drugi,ustvari kako ti radis miks i da li postoji uticaj offline export-a na mix, posto izgleda ima problema sa nekim efektima. Takodje, postao sam veliki protivnik resamplovanja, ne toliko kod programa kojima je to namena (kao Wavelab, SonyForge i ostalih), nego kod eksporta iz Nuenda, kjubejza i slicnih. Po meni, uvek treba, da kada se vrsi eksport mastera ili posebnih kanala, obratiti paznju na rezoluciju i brzinu semplovanja, jer sam nekoliko puta bio prilicno iznenadjen za moje uvo velikim frekvencijskim odstupanjima eksportovanog materijala od onog sto sam slusao, narocito ako su u pitanju virtuelni instrumenti. A mozda sam i lud, ko zna, ali eksport iz progama radim u 32 bita i rezoluciji u kojoj radim projekat, bez diteringa. Tek kada snimak obradim u editoru i kada ga prilagodim drugom materijalu na istom cd-u, radim resampling, ako je potreban, naravno, a onda dithering na potrebnu rezoluciju (obicno 16 bita).
Ako nekog zanima da uradi ovaj test, trebalo bi da uopste ne koristi efekte, ili da oba snimka napravi u realnom vremenu ako su efekti neizbezni. Rezolucija i semplrejt po izboru, ali uvek isti, naravno. Svidja mi se to sto su grupe izbacivane posebno, ali na neki nacin tako je nuendo vec uradio odredjeni miks dela spektra pesme, jer racunam da si podesavao nivoe koji ulaze u grupe. Ako se zeli stvarno transparentan test, neka se izbace 5 ili vise kanala cisto snimljenih instrumenata, bez efekata i podesavanja nivoa, poslatih u mikser karte. Ni ove nivoe na mikseru karte ne treba dirati, neka se samo proslede na master izlaz i neka se digitalnim lupbekom ili preko rutinga snime u host program. Neka se uradi eksport u isto rezoluciji semplrejtu kao i snimak i neka se ucita u host program. Jedino odstupanje koje ja ocekujem od ova dva fajla ce biti u kasnjenju, nekad vecem, nekad manjem, zavisi od audio karte. Znam da se ovde fakticki i ne radi miks, ali mislim da drugacije nema nacina da se utvrdi da li razlika postoji. Ako se i radi miks, ne treba dirati master kanal na oba miksera, nego samo posebne kanale. Kanale treba podesiti na istu vrednost u oba miksera. Jedno pomalo offtopic pitanje za one koji koriste UAD, TC Powercore ili Creamware platforme: Da li je eksport preko ovih uredjaja uvek potrebno raditi u realnom vremenu ili postoji mogucnost offline procesiranja? |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
SADiE native!!!??? | idekius | Audio Software | 7 | 31-10-2009 12:08 PM |
Native....... 2008 | OFF | Audio Software | 17 | 11-09-2008 11:54 PM |
Sabirnice, ali bez rasprave | OFF | Audio Software | 36 | 26-05-2007 04:42 PM |