|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Pro Member
|
![]()
Pazi, mo?da smo mi previ?e u fazonu "teorija zavere". Vrlo je moguće da jednostavno čovek ima montiranu glavu ili dve u rack, fiksiranu i vezanu sa ostalim, i da je namerno ostavljena nazad tako da tehničar ima direktan pristup ako dođe do nekih problema. Ove dve jesu marketing u smislu "da bi se videlo pojačalo" ali ne mora značiti da i ne svira JSX-a. Mislim, oni su mu napravili ono ?to je hteo, sigurno je u poziciji da bira, tako da ne verujem da ako je već mogao dobiti signature pojačalo koje mu odgovara re?io da to uradi samo zbog kinte a svira na nečem trećem.
Quote:
Isto tako, ti kad si do?ao u kontakt sa Satrianijem ili nečim drugim, ti ima? pristup svim albumima odjednom, ne znači ti toliko vremenski kontekst nečega. Na primer mo?e? voleti neku pesmu sa 6- albuma koja je meni budala?tina jer je iskopirao neke svoje starije pesme. Ali ti sve to slu?a? odjednom, sve ti je novo, i ne daje? prednost starijim pesmama. Znači mo?da nisu LO?E pesme sa novog Satrianijevog albuma nego su meni (a pretpostavljam u ovom slučaju i Zvinčiću) jednostavno blede i Deja Vu onoga ?to je ranije radio. Tako da nam nisu zanimljive i predstavljaju stagnaciju, slu?amo takve stvari od njega 10 godina ili vi?e. Eto, nadam se da sam ti sad bolje objasnio na ?ta mislim. Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ali stavljam ruku u vatru da to nije ono sto se prodaje u ducanu pod JSX pojacalom! jer je to prelose...
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
@Dusan: Ok, nadam se da smo se razmeli napokon
![]() ![]() I jos samo mali osvrt na temu inventivnosti novog albuma i necu vise da smaram oko toga: Satrianija pratim od Crystal Planet albuma. Slazem se da su mu predposlednja 2 albuma bili onako "sumljivi" (pogotovo Is there love in space koji je cisto i sklopljen zbog reklame JSX-a) al ima i tu dobrih stvari. Ovaj poslednji album je sklop svega sto je on dosad radio pa mozda zato podseca na ranije radove ali i sta ima veze ako je tako? Opet niko to ne radi bolje od njega ![]() Enivej, oko JSX-a. Zivincu tebi mora da je upalo neko lose pojacalo ![]() ![]() ![]() Opsti problem je sto ono sto mi cujemo bilo live bilo na albumu nije sam JSX. Pogotovo sad na ovom poslednjem albumu. Od obicnog DS1 pa preko POG-a, burn unita phase shiftera ... cak i BBE sonic maximiser-a, dosta toga pravi krajnji ton. Kad svira uzivo koristi samo cabinete na sceni a te 2 glave su samo za slikanje, kao sto si rekao. Iza scene stoje 2 JSX-a (1 kao backup) kod njegovog tehnicara. Imas na sajtu u jednom od njegovih postova tacan live setup. Al bez obzira na sve, crunch kanal je skoro pa savrsen. Gde li moze da se nadje messa mark3? Bas bih voleo to da probam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
E da, istina za SC album koristio je jos jedan JSX koji je malo drugacije voiceovan od standardnog ("more of vintage sound" kako je on opisao)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zna? mo?da je jednostavno samo modifikovano u granicama normalnog, tipa bias, set lampi itd. Mislim da je ipak setup u pitanju, da su glave povezane u okviru komplikovanog switch-ing sistema sa efektima, i da bi bilo nepraktično dr?ati ih na kutijama, rapsakivati slagati pa opet tako.
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
"Have you played the new Ibanez amps? How do they compare to your Peavy JSX?
"I've seen them, but not tried them. Right now I'm developing two new amps with Peavy, which is really exciting. There's a five-watt Class A amplifier, like an old Fender Champ. And we're also working on a four-channel huge amp, very different from the JSX, a class A/B style amp. So while preparing for this tour I've been knee deep in contrary circuit-board diagrams." " Hm... interesantnoooo ![]() Sta je A/B style amp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member