Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2006, 03:54 AM   #1
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Guitar Rig2 - eksperimentisanje

Pazi, mo?da smo mi previ?e u fazonu "teorija zavere". Vrlo je moguće da jednostavno čovek ima montiranu glavu ili dve u rack, fiksiranu i vezanu sa ostalim, i da je namerno ostavljena nazad tako da tehničar ima direktan pristup ako dođe do nekih problema. Ove dve jesu marketing u smislu "da bi se videlo pojačalo" ali ne mora značiti da i ne svira JSX-a. Mislim, oni su mu napravili ono ?to je hteo, sigurno je u poziciji da bira, tako da ne verujem da ako je već mogao dobiti signature pojačalo koje mu odgovara re?io da to uradi samo zbog kinte a svira na nečem trećem.

Quote:
Ok ja sam mali balavac i nista ne znam oko instrumentalne rock muzike. Mislim, valjda mozes da predpostavis posto Satrianija pominjem u skoro svakom postu da zaista znam njegovu kompletnu diskografiju, pa cak i one stvari koje verovatno nikad nisi cuo (muzika za jednu Daytona igru recimo). Upravo iz tog razloga mi je malo nonsens da vam ovaj album bude "bezidejan" ...
Izvini ako si shvatio da te omalova?avam na bilo koji način... Daću ti primer na ?ta mislim: Jedan dečko koga sam upoznao me je pitao "?to ti mrzi? Hammerfall i Blind Guardian i slične band-ove?". On je fan takve muzike. Pa ja ga pitam "voli? li ti Judas Priest i Halloween na primer?" On naravno voli. Onda mu ja objasnim da sam ja tada kad mi je sve to bilo novo voleo te bendove, ali da sam se zasitio i postao izbirljiviji, a novi bendovi su u većini slučajeva ne mnogo inventivna recikla?a tih starijih. Jednostavno mi je dosadno da ih slu?am, i do?ivljavam ih kao smarače. On nek ih voli, to je skroz ok za njega.
Isto tako, ti kad si do?ao u kontakt sa Satrianijem ili nečim drugim, ti ima? pristup svim albumima odjednom, ne znači ti toliko vremenski kontekst nečega. Na primer mo?e? voleti neku pesmu sa 6- albuma koja je meni budala?tina jer je iskopirao neke svoje starije pesme. Ali ti sve to slu?a? odjednom, sve ti je novo, i ne daje? prednost starijim pesmama. Znači mo?da nisu LO?E pesme sa novog Satrianijevog albuma nego su meni (a pretpostavljam u ovom slučaju i Zvinčiću) jednostavno blede i Deja Vu onoga ?to je ranije radio. Tako da nam nisu zanimljive i predstavljaju stagnaciju, slu?amo takve stvari od njega 10 godina ili vi?e. Eto, nadam se da sam ti sad bolje objasnio na ?ta mislim.

Quote:
Oko GR-a.
Pravo da ti kazem, ne razumem tvoj stav. Uopste nije stvar u lovi. Ja sviram i studiram violoncelo, a gitara i bass su hobi samo sto on traje dugo. Poklanjam dosta paznje Gr-u jer je on trenutno najaktuelniji u softwerskom pogledu obrade zvuka el. gitare. Svo ovo "cimanje" oko pravljenja "kilometarskog" patch-a za GR je cisto iz radoznalosti i entuzijazma. Mozda ce nekom ovo pomoci...
Ok sad malo bolje razumem odakle dolazi?. Napisao sam ono jer često primećujem da se neko aka sa Guitar Rigom (i uop?teno da se aka sa snimanjem a ne poznaje ga dovoljno i trebaće mu jo? oho ho da dobije rezultat) a postavlja se ?ta je cilj? Mislim ako bend ima dobre pesme, nek rade preko leta negde , snime album i sviraju pred ljudima. Umesto toga primećujem porast tendencije da samoprozvani "snimatelji" rade "albume" kod kuće. Ne da ja njih omalova?avam, nego nije smisleno, potro?i se mnogo vremena, a cilj nije postati snimatelj već svirati, snimiti album itd. Kod Guitar Rig-a sam pomalo nihilista jer nekako nisam do sada nigde čuo ikakvu distorziju sa njega koja bi valjala, pa mislim da ako pola planete nije uspelo da napravi preset da valja, onda mo?da i ne treba mučiti sebe. Ali to ?to ka?e? ako ti je gu?t da prčka? oko toga, samo napred i ?to da ne! Da ne ispadne da sve vreme miniram temu
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2006, 04:03 AM   #2
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Mislim, oni su mu napravili ono ?to je hteo, sigurno je u poziciji da bira, tako da ne verujem da ako je već mogao dobiti signature pojačalo koje mu odgovara re?io da to uradi samo zbog kinte a svira na nečem trećem.
tocno tako, oni su mu napravili ono sto je htio

ali stavljam ruku u vatru da to nije ono sto se prodaje u ducanu pod JSX pojacalom!

jer je to prelose...
Old 03-05-2006, 08:08 PM   #3
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

@Dusan: Ok, nadam se da smo se razmeli napokon . Mislim pisem i ja svoje stvari al kad budem to odlucio da "prodam" sigurno necu snimati na guitar rigu
I jos samo mali osvrt na temu inventivnosti novog albuma i necu vise da smaram oko toga: Satrianija pratim od Crystal Planet albuma. Slazem se da su mu predposlednja 2 albuma bili onako "sumljivi" (pogotovo Is there love in space koji je cisto i sklopljen zbog reklame JSX-a) al ima i tu dobrih stvari. Ovaj poslednji album je sklop svega sto je on dosad radio pa mozda zato podseca na ranije radove ali i sta ima veze ako je tako? Opet niko to ne radi bolje od njega

Enivej, oko JSX-a. Zivincu tebi mora da je upalo neko lose pojacalo Da nisu poturili nesto drugo kao jsx? Salim se. Ok, sve je stvar ukusa. Ja sam samo imao priliku da ga probam na jednoj bezveze Parker gitari pa nemam kompetan utisak. Bas sutra idem do Artista u BL sa mojom gitarom pa cu da javim utiske
Opsti problem je sto ono sto mi cujemo bilo live bilo na albumu nije sam JSX. Pogotovo sad na ovom poslednjem albumu. Od obicnog DS1 pa preko POG-a, burn unita phase shiftera ... cak i BBE sonic maximiser-a, dosta toga pravi krajnji ton.
Kad svira uzivo koristi samo cabinete na sceni a te 2 glave su samo za slikanje, kao sto si rekao. Iza scene stoje 2 JSX-a (1 kao backup) kod njegovog tehnicara. Imas na sajtu u jednom od njegovih postova tacan live setup. Al bez obzira na sve, crunch kanal je skoro pa savrsen.
Gde li moze da se nadje messa mark3? Bas bih voleo to da probam...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2006, 08:11 PM   #4
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

E da, istina za SC album koristio je jos jedan JSX koji je malo drugacije voiceovan od standardnog ("more of vintage sound" kako je on opisao)
Old 04-05-2006, 07:01 PM   #5
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
tocno tako, oni su mu napravili ono sto je htio

ali stavljam ruku u vatru da to nije ono sto se prodaje u ducanu pod JSX pojacalom!

jer je to prelose...
Pa ja nikako da odem da probam pojačalo do drugara koji je uzeo glavu, on se seče na nju.
Zna? mo?da je jednostavno samo modifikovano u granicama normalnog, tipa bias, set lampi itd. Mislim da je ipak setup u pitanju, da su glave povezane u okviru komplikovanog switch-ing sistema sa efektima, i da bi bilo nepraktično dr?ati ih na kutijama, rapsakivati slagati pa opet tako.
Old 07-05-2006, 10:22 AM   #6
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

"Have you played the new Ibanez amps? How do they compare to your Peavy JSX?

"I've seen them, but not tried them. Right now I'm developing two new amps with Peavy, which is really exciting. There's a five-watt Class A amplifier, like an old Fender Champ. And we're also working on a four-channel huge amp, very different from the JSX, a class A/B style amp. So while preparing for this tour I've been knee deep in contrary circuit-board diagrams." "

Hm... interesantnoooo
Sta je A/B style amp?
Old 07-05-2006, 10:25 AM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY
....

Hm... interesantnoooo
Sta je A/B style amp?
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14083

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2006, 02:49 PM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY
"Have you played the new Ibanez amps? How do they compare to your Peavy JSX?

"I've seen them, but not tried them.
Btw pročitao sam komentare ljudi koji su probali tog nekog novog Ibaneza, izgleda da je u pitanju 5150 Peavey rip off, manje vi?e. Bilo bi interesantno ako bi im malo pala cena, ovako, napolju su ne?to jako blizu 5150 (tj kako se sad već zovu, zaboravih novi broj) po ceni.
Old 07-05-2006, 08:32 PM   #9
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

6150 mislim da je sad oznaka (mis'im stvarno...)
Sta li moze da bude taj cetvrti kanal?

Hvala bogi za link/info!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules