|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ma sve je to OK, sto se tice sync-a oni zajedno rade, sto znaci da kada pustim pley u cubase-u aktivira se i u reasonu i suprotno, ali problem je sa midijem,jer kada prvo startujem cubase i povezem preko ReWire sa reasonom midi radi samo u cubase-u a u reasonu pise da proverim setings, a ako prvo startujem reason pa cubase, midi u reasonu radi ali ne i u cubase-u. Neznam u cemu je problem i mnogo me nervira
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Jel ti u projectu Pulsar Midi Source stoji povezan na Sequencer Midi Dest,
a Sequencer Midi Source poveznan na Pulsar Midi Dest? Ako je to veznano tako, projekt ti sigurno ne pravi nikakav problem...
![]() |
#5 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
u cubaseu zatim podesim midi portove i midi kanale prema reasonu. onda okrenem reason i one kabele spojim pojedinacno za svaki rewire chanel. na ovaj nacin ne koristim istovremeno oba sequencera, nego sve (midi) radim u cubaseu. jedino sto me jebe je, sto reason nema (ili ja ne znan podesit) stereo rewire kanale, nego je samo main stereo a ostali su dupli mono. i to nekako funkcionira jer kanalima podilin panorame i sparim ih dva po dva, ali problem nastaje kad treba nesto insertirat. tad moram takva dva sparena mono kanala poslat u grupu. mislim, nije to sad neki veeeliki problem, ali ako bi se negdje mogli podesit rewire kanali na stereo/mono to bi bilo lipo.
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Joooooj ljudi sve je povezano kako ste rekli na pulsaru, ali ipak ne radi, a sad je pocela i slika da se ledi i sistem da blokira, vec nekoliko puta!!! Da li je to zbog kartice, jer pre instalacije samog pulsara sve je radilo ok ili mozda sto je i integrisana muzicka kartica u funkciji (kada slusam muziku ili radim nesto sto ne zahteva aktiviranje pulsara)? Kompjuter je nov skoro kupljen i konfiguracija je nabudzena, pa zar je moguce da je pulsar radio bolje na trojci od 566 mhz
![]() Last edited by Nemania; 01-05-2006 at 11:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
To sto se zali je normalno jer si isti midi-port vec dodelio Cubaseu, tako da ne mogu da ga dele. Ili disejbluj midi portove u Cubaseu, ILI, teraj ceo Midi preko Cubasea, tako sto ces outputima midi kanala zadavati da sviraju preko Reasonovih sprava (automatski se pojavljuju u spisku outputa u Cubaseu). Inace, obavezno prvo palis Cubase pa onda Reason. To zamrzavanje je neko sjebavanje sistema, i moze biti do svega i svacega pa i do interne zvucne... razresi sve hardverske konflikte, i bice ok, ja redovno koristim ovu kombinaciju
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ako koristis cubase kao sekvencer onda u reasonu pod midi sve stavi na 'none'!!! ja tako radin (takodjer sa pulsarom) i nikad nisam ima nikakvih problema.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reason-Cubase rewire pomoč? | BladeR | Audio Produkcija - Tehnike | 30 | 28-04-2008 12:39 AM |