Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-04-2006, 04:21 AM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?

dr.Dra mi je dobar prijatelj, i ne zelim da sirim neke price.. jednostavno par ljudi mi se zalilo da ne dolazi ni na to malo termina koje imaju i da ga prenosenje znanja ne interesuje... i da, on je radio puzzle shock..

@kockalone
pitaj Ilirona za rep-produkciju
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2006, 10:38 AM   #2
AVT
Junior Member

AVT's Avatar

licno sam imao prilike da prisustvujem terminima koje dr.dra drzi, i zaista nije istina da nije zainteresovan za prenosenje znanja. termini su mu sjajani, dobro organizovani i covek tu zaista ima sta i da vidi i da cuje i nauci. da nije tako, ne bi ni bio tu gde jeste! desi se ponekad da otkaze termin, ali to tako mora biti kad je covek u poslu i kad ga traze! a ne traze ga bez veze...ali se do sada nije desilo da termini nisu nadoknadjeni naknadno!!!

obecavam da cu se potruditi da u dogledno okacim fotke sa nastave u studiju na vets, pace mozda cela prica biti malo jasnija...
AVT is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2006, 03:00 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

drago mi je sto je tako, ja samo prenosim neke ranije zalbe. Inace, od njega se, u pravim uslovima, svakako ima sta nauciti.
Old 01-05-2006, 12:26 PM   #4
Kockalone
Junior Member

Kockalone's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
Nisam Arthur, nagadjam da je mislio na ovo:
http://www.sae.edu/

pozdrav

bogi
Puno hvala
Quote:
Originally Posted by Arthur
@kockalone
pitaj Ilirona za rep-produkciju
Nisi bash najbolje razumeo samo sam odgovarao na neki od prethodnih postova ali hvala u svakom slucaju
Kockalone is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2006, 06:18 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

znam, zato i kazem, pitaj ga sta misli o tome da se moze raditi rep produkcija na osnovu zavrsenog FDu-a..
Old 01-05-2006, 09:38 PM   #6
perun
Pro Member

perun's Avatar

Mislim da momci malo preteruju ovde... Hajde realno da popricamo...

Obrazovanje je sjajna stvar! Teoriju treba znati, jer je ona vid bogatstva i lakse je preneti definisanu misao nekome... ali, bitno je to NEKOME! Teorija jeste oruzje, zadivicete mozda neku devojku sa smera ili slicnih interesovanja gomilom informacija koje posedujete... ni to nije lose... Ali vi to teoretsko "oruzje" sebicno cuvate za sebe... Vi znate sve! Ili bar mislite??? Eeeee... Onda dolazimo do prakse... Sjajno! Jedva ste je docekali... za dobru praksu moraju postojati dobri, ako ne i izvanredni uslovi... Tu smo i kod izvanrednog predavaca... Ne kazem da ne postoje, naprotiv! I eto, mic po mic, zavrsismo mi skolu!!! Cestitamo! Bravo... U, momci, pa imate sve same desetke... Imate i nova prijateljstva iz skole, lepo... Ambiciozne, mlade ili ne tako mlade??? Briljirali ste! Sjajno... Sta sad?

Evo, ja sam vlasnik firme... ozbiljne... na primer... mozda i nisam, ali OK. Radimo lepe, velike poslove... na primer... ima tu albuma, komercijalnih, nekad nekomercijalnih, velikih i manje velikih zvezda, bla, bla... Ima tu i reklama, skupih, jeftinih... na primer... mozda i muzike za film, koju pominjete!!! Studio je savrshen... ubija... na primer! Imate i SSLa tu... gomilu outboarda... na primer! Trakase na 2" o kojima ste slusali price predavaca... Imate i digitaliju i analogiju u ovoj lepoj, velikoj firmi!!! Na primer! To jest, firma ima sve to... ja, na primer!!!???

Vi imate diplomu... sjajno!!! To nije "na primer", to je sigurno... papir, mastilo, pecat!!! E, a ja, kao ta velika firma, na primer, trazim bas nekog novog "producenta", kako vi kazete da su vam rekli na KONSULTACIJAMA!!! Na primer... Vi trazite posao!!! SIGURNO!!!:o

E, pa, pametni momci (ovo nije sarkazam), zasto bas VAS da ZAPOSLIM???

Posto ste imali mnogo odgovora na prethodna pitanja mnogih, mnoge vrlo iskusne ljude ovde (ne znajuci to) ste i popljuvali vasim stavchicima... Odgovorite mi... ALI NE NA PRIMER!!!...

ZASTO DA VAS ZAPOSLIM? Zbog Diplome?
perun is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2006, 10:21 PM   #7
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Zasto me nebi primio! Ako sam na Fdu naucio da produciram rap muziku, mislim moze i klasika, u stvari sam sve naucio da produciram.
Reče Trevor Horn skide čakšire i sede u mravinjak!(e zbog čakšira me nije mrzelo da prebacim tastaturu na srpki)

Last edited by LACKY; 01-05-2006 at 10:24 PM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules