|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
posaljem ih u grupu i na nju stavim stereo kompresor i kompresiram lagano (1:1.2-1.5). cisto da ih malo ujednacim....na taj nacin mi ritam zvuci kompaktnije ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Mozda gresim, ali ja cesto koristim veci attack i do 15-20 ms
![]() |
#4 | |||||||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Znači guma je guma, koliko god se mučio. A ako je i kinta u pitanju, pa pazi, guitar port je sto evra, za malo vi?e mo?e? naći tone port. A razlika kad se radi o distorzijama je dupe i oko u odnosu na Guitar Rig... Pa čemu onda toliko mučenje sa pravljenjem lanca efekata dugog kilometar ipo. Znači, da ne bude da te ja sad bedačim, nego mislim da treba sve posmatrati u kontekstu toga za ?ta ti je zaista potrebno... Ako treba da postavlja? samo stvari ?ta te briga da li i kako zvuči Guitar Rig. Ako hoće? ozbiljan zvuk iz Guitar Rig-a ga neće? dobiti svakako pa čemu onda trud? Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
No odosmo u off topic.
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ajmo redom: (joj sto bih voleo da sam ovako pedantan u quoteovanju kao ti
![]() Znaciiii znao sam da ces (ili Zivinic) pomenuti Surfing album!!! ![]() Ok ja sam mali balavac i nista ne znam oko instrumentalne rock muzike. ![]() ![]() ![]() Oko GR-a. Pravo da ti kazem, ne razumem tvoj stav. Uopste nije stvar u lovi. Ja sviram i studiram violoncelo, a gitara i bass su hobi samo sto on traje dugo. Poklanjam dosta paznje Gr-u jer je on trenutno najaktuelniji u softwerskom pogledu obrade zvuka el. gitare. Svo ovo "cimanje" oko pravljenja "kilometarskog" patch-a za GR je cisto iz radoznalosti i entuzijazma. Mozda ce nekom ovo pomoci... Mislim, svi znamo da je lampa lampa al ja bas eto hocu da vidim da li od ove gume moze da se izvuce i jos nesto vise. Nekome ce mozda koristiti a meni ce samo kvalitetno popuniti slobodno vreme. Bice prilike pa cu se castiti pravom zveri (ili JSX ili neka messa, mozda mark III?) pa cu moci direktno da uporedjujem zvuk ![]() Kad vec pomenu messa, primetio sam da kad posle gr-a stavim comp. (rComp recimo) i ga debelo izkompresujem dobijem bas tanak ali "gainovan" messa zvuk. ![]() P.S Mozda ovo kao preamp? ![]()
http://soundcloud.com/drasko-popovic http://www.youtube.com/user/madmuzzy84?feature=mhee Last edited by MUzzY; 02-05-2006 at 10:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
mali savjet, nemoj JSX-a.
probao sam ga u ovu nedjelju....totalno bezvezno pojacalo....midlasta ri?a, kako ga moj frend opisuje...i to od milja. btw. zanimljiva anegdota....satriani kad gostuje negdje dodje u ducan, uzme 2 JSX-a, potpise ih i oni su na stageu iza njega, na dva boksa....ali samo stoje na stand by i nisu uopce spojeni na bokseve....nego su isti spojeni na glavu koja stoji sa strane bine, kod njegovog techa. ![]() vrlo dobro odradjen marketing.....ali JSX pojacala nemaju veze sa onim pojacalom na koje on svira...
![]() |
#7 | ||
Pro Member
|
![]()
Pazi, mo?da smo mi previ?e u fazonu "teorija zavere". Vrlo je moguće da jednostavno čovek ima montiranu glavu ili dve u rack, fiksiranu i vezanu sa ostalim, i da je namerno ostavljena nazad tako da tehničar ima direktan pristup ako dođe do nekih problema. Ove dve jesu marketing u smislu "da bi se videlo pojačalo" ali ne mora značiti da i ne svira JSX-a. Mislim, oni su mu napravili ono ?to je hteo, sigurno je u poziciji da bira, tako da ne verujem da ako je već mogao dobiti signature pojačalo koje mu odgovara re?io da to uradi samo zbog kinte a svira na nečem trećem.
Quote:
Isto tako, ti kad si do?ao u kontakt sa Satrianijem ili nečim drugim, ti ima? pristup svim albumima odjednom, ne znači ti toliko vremenski kontekst nečega. Na primer mo?e? voleti neku pesmu sa 6- albuma koja je meni budala?tina jer je iskopirao neke svoje starije pesme. Ali ti sve to slu?a? odjednom, sve ti je novo, i ne daje? prednost starijim pesmama. Znači mo?da nisu LO?E pesme sa novog Satrianijevog albuma nego su meni (a pretpostavljam u ovom slučaju i Zvinčiću) jednostavno blede i Deja Vu onoga ?to je ranije radio. Tako da nam nisu zanimljive i predstavljaju stagnaciju, slu?amo takve stvari od njega 10 godina ili vi?e. Eto, nadam se da sam ti sad bolje objasnio na ?ta mislim. Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ali stavljam ruku u vatru da to nije ono sto se prodaje u ducanu pod JSX pojacalom! jer je to prelose...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Guitar rig 3 | LMstudio | Audio Software | 20 | 03-12-2007 03:02 PM |
NI guitar rig 2 | veseli koljac | Audio Software | 38 | 03-01-2006 05:31 PM |
Guitar rig 2 | shigumicu | Gitarska Produkcija | 3 | 08-12-2005 11:59 PM |
NI Guitar Rig | perapera | Audio Software | 27 | 21-03-2005 03:34 PM |