Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-04-2006, 04:40 PM   #1
pinga
Junior Member

Default tapco s8 + yamaha msp5 ili mackye hr826?

odluchio sam da poboljsham svoje "slushanje" i muchi me sledece..

1.prodam tapco s8 i dodam koliko je potrebno para kupim mackye hr826

2.zadrzhim tapco-e al dokupim yamahe msp5...

plusevi i minusi obe od varijanti ??
Old 17-04-2006, 08:53 PM   #2
liman021
Senior Member

Default Re: tapco s8 + yamaha msp5 ili mackye hr826?

moje skromno misljenje je da ako volis zvuk genelec 1029a onda ce ti se svideti i yamaha msp5.srednji i visoki po mom misljenju su prilicno precizni imaju manjak basa ali za njih postoji i sub woofer.msp 5 su jedni od najbojlih aktivnih zvucnika koje sam cuo u zivotu a cuo sam pmc
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 09:07 PM   #3
liman021
Senior Member

dodao bih jos nesto u vezi ovih mocnih malisana a to je da sam na raznim sajtovima citao prilicno lose recenzije o njima cak je jedan lik rekao da zvuk msp5 podseca na zvuk prdeza.....nekom prdez nekom rulez.....najbitnija stvar za msp5 je ta da ne zvuce hi-fi...oni su suvi monitori sa mnogo detalja u zvuku....i samo jos jedna stvar,koliko god ljudi pricali o monitorima skontao sam da mnogi vole u stvari zvuk hi-fi-a
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 09:20 PM   #4
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Mani msp ako vec imas dovoljno za mackie hr 824 kolko god bio dobar msp neke stvari ne moze da istera ko 8-ica.
ridge is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2006, 03:03 PM   #5
Tazman
Member

Tazman's Avatar

Moje misljenje je da bi najbolje bilo da uzmes Macki-e . Monitori su odlicni , o tome je dovoljno ispricano na svim mogucim forumima , sve sto odradis na njima zvucace dobro i na svim ostalim sistemima , precizni su , imaju dovoljno basa (definisanog) i mislim da su definitivno jedan od najboljih mogucih izbora.
A sto se tice poredjenja sa msp5 , prosto , za yamahe ima dosta vrlo razlicitih misljenja od naj pozitivnijih do najgrdjih , sto znaci da dosta zavisi od subjektivnog ukusa , a za mackie bogami slabo da ima negativnih . Sad jeste da bi u varijanti tapco-yamaha imao dva slusanja , ali to bi bila dva osrednja slusanja a ipak mislim da je bolje jedno odlicno slusanje nego dva osrednja. Takodje macki-i su pogodni i za tiho slusanje sto ce reci da nemoras da ih otpanjis ko besne da bi sve cuo , cak i na manjim jacinama su dosta detaljni.
BTW, cuo sam jednu pricu , kolko je ona tacna nemam pojma ali...
Uglavnom prica kaze : Poznati trance producent Shanti(ako se dobro secam)kupio je mackie osmice , seo da radi i odusevio se , nakon sto je zavrsio svoj naj noviji hit brze bolje ga srezo i pravac klub . Kad tamo , kad je pustio stvar na ozvucenju , pola detalja se necuje , jednostavno nestali . Drugim recima , ispade da su monitori suvise detaljni i da se neprenose bas najbolje na velike razglase . Shanti se tuzno pokupi , ode kuci , prodade svoje macki-e , kupi dynaudio i prozive srecno ostatak karijere , mada posle sam cuo drugu varijantu koja kaze bas obrnuto sto se tice preciznosti macki-dynaudio , ali posto nepoznajem Shanti-ja nisam imao prilike da proverim iz prve ruke...
U svakom slucaju , ko sto vec rekoh , Macki monitori su odlicni i sigurno neces pogresiti ako ih uzmes .
Old 18-04-2006, 03:28 PM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jos jedan glas za Mackie - odlican odnos cene/kvaliteta. Ili da sacekas da boggy krene u proizvodnju svog ceda - SuperMee, posto se cak i uz jeftnije pojacalo definitivno isplati.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2006, 06:42 AM   #7
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Mislim da nema previse smisla usporedjivati dva sasvim razlicita monitora. Slazem se da je Mackie bolji i detaljniji, medjutim Yamaha msp-5 je po volumenu 6-7 puta manja (sa bas jedinicom od 12 cm, dok Mackie ima 20 cm) tako da vec tu po meni prica prestaje. Ne spadaju cak ni u isti cjenovni razred: Yamaha je barem cetiri puta jeftinija od Mackija.
Vlasnik sam Yamahe Msp-5 i mislim da za svoj mali volumen daje i vise nego dovoljno basa, mada bez jos jednog para vecih monitora tesko da bih dobro uradio posao. Na zalost sa Mackiem nemam nikakva iskustva, ali smatram da bi, ako usporedjujemo, Yamaha msp-10 (koja je i po cijeni bliza HR-826) prije mogla parirati nego MSP-5.
...I na kraju se sve opet svodi na onu staru: "Kol'ko para, tol'ko muzike!" Pozdrav.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2006, 07:10 PM   #8
tread
Member

tread's Avatar

Kakav je uopste taj Tapco, procitao sam da to Mackie radi..?
tread is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2006, 10:05 PM   #9
Doomcore
Junior Member

Quote:
Originally Posted by tread
Kakav je uopste taj Tapco, procitao sam da to Mackie radi..?
Ja koji nemam bas pretjerano puno iskustva s monitorima....mogu ti reci Tapco zvuce vrlo lose.....neki cudan bass....dobra stereo slika....ali ono, kao da slusam na obicnoj hifi liniji....bar sam ja takav dojam dobio....
Doomcore is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2006, 12:53 PM   #10
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Tapco = Behringer = Samson = Made in China

Prodaj Tapco, dodaj love, kupi Dynaudio BM5A (compact ako ti je mala soba) i uživaj!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules