|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
odluchio sam da poboljsham svoje "slushanje" i muchi me sledece..
1.prodam tapco s8 i dodam koliko je potrebno para kupim mackye hr826 2.zadrzhim tapco-e al dokupim yamahe msp5... plusevi i minusi obe od varijanti ??
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
moje skromno misljenje je da ako volis zvuk genelec 1029a onda ce ti se svideti i yamaha msp5.srednji i visoki po mom misljenju su prilicno precizni imaju manjak basa ali za njih postoji i sub woofer.msp 5 su jedni od najbojlih aktivnih zvucnika koje sam cuo u zivotu a cuo sam pmc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
dodao bih jos nesto u vezi ovih mocnih malisana a to je da sam na raznim sajtovima citao prilicno lose recenzije o njima cak je jedan lik rekao da zvuk msp5 podseca na zvuk prdeza.....nekom prdez nekom rulez.....najbitnija stvar za msp5 je ta da ne zvuce hi-fi...oni su suvi monitori sa mnogo detalja u zvuku....i samo jos jedna stvar,koliko god ljudi pricali o monitorima skontao sam da mnogi vole u stvari zvuk hi-fi-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Mani msp ako vec imas dovoljno za mackie hr 824 kolko god bio dobar msp neke stvari ne moze da istera ko 8-ica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Moje misljenje je da bi najbolje bilo da uzmes Macki-e . Monitori su odlicni , o tome je dovoljno ispricano na svim mogucim forumima , sve sto odradis na njima zvucace dobro i na svim ostalim sistemima , precizni su , imaju dovoljno basa (definisanog) i mislim da su definitivno jedan od najboljih mogucih izbora.
A sto se tice poredjenja sa msp5 , prosto , za yamahe ima dosta vrlo razlicitih misljenja od naj pozitivnijih do najgrdjih , sto znaci da dosta zavisi od subjektivnog ukusa , a za mackie bogami slabo da ima negativnih . Sad jeste da bi u varijanti tapco-yamaha imao dva slusanja , ali to bi bila dva osrednja slusanja a ipak mislim da je bolje jedno odlicno slusanje nego dva osrednja. Takodje macki-i su pogodni i za tiho slusanje sto ce reci da nemoras da ih otpanjis ko besne da bi sve cuo , cak i na manjim jacinama su dosta detaljni. BTW, cuo sam jednu pricu , kolko je ona tacna nemam pojma ali... Uglavnom prica kaze : Poznati trance producent Shanti(ako se dobro secam)kupio je mackie osmice , seo da radi i odusevio se , nakon sto je zavrsio svoj naj noviji hit brze bolje ga srezo i pravac klub . Kad tamo , kad je pustio stvar na ozvucenju , pola detalja se necuje , jednostavno nestali . Drugim recima , ispade da su monitori suvise detaljni i da se neprenose bas najbolje na velike razglase . Shanti se tuzno pokupi , ode kuci , prodade svoje macki-e , kupi dynaudio i prozive srecno ostatak karijere , mada posle sam cuo drugu varijantu koja kaze bas obrnuto sto se tice preciznosti macki-dynaudio , ali posto nepoznajem Shanti-ja nisam imao prilike da proverim iz prve ruke... ![]() U svakom slucaju , ko sto vec rekoh , Macki monitori su odlicni i sigurno neces pogresiti ako ih uzmes .
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
jos jedan glas za Mackie - odlican odnos cene/kvaliteta. Ili da sacekas da boggy krene u proizvodnju svog ceda - SuperMee, posto se cak i uz jeftnije pojacalo definitivno isplati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da nema previse smisla usporedjivati dva sasvim razlicita monitora. Slazem se da je Mackie bolji i detaljniji, medjutim Yamaha msp-5 je po volumenu 6-7 puta manja (sa bas jedinicom od 12 cm, dok Mackie ima 20 cm) tako da vec tu po meni prica prestaje. Ne spadaju cak ni u isti cjenovni razred: Yamaha je barem cetiri puta jeftinija od Mackija.
Vlasnik sam Yamahe Msp-5 ![]() ...I na kraju se sve opet svodi na onu staru: "Kol'ko para, tol'ko muzike!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Kakav je uopste taj Tapco, procitao sam da to Mackie radi..?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Tapco = Behringer = Samson = Made in China
Prodaj Tapco, dodaj love, kupi Dynaudio BM5A (compact ako ti je mala soba) i uživaj!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
yamaha ns10m ili yamaha msp5 | darkobt | Monitoring | 7 | 29-01-2009 09:03 PM |
Yamaha MSP5 vs ADAM A7 | darkobt | Monitoring | 3 | 23-11-2008 08:37 PM |