Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 13-04-2006, 03:36 AM   #3
Lucky
Junior Member

Default Re: Mali savet oko samogradnje...

Pozdrav boggy, hvala na pozdravu.

Zvucna slika je sa sajta proizvodjaca tog zvucnika.
Nigde nisam mogao da nadjem nikakav review a kamoli neki laboratorijski test, sa realnom slikom.

Znajuci kakva mu je membrana (izuzetno mala 87mm) nisam ni ocekivao da takav zvucnik moze efikasno da svira niske tonove na posten nacin, naj radije bih capio neki pravi Mid. 4 omac, koga inace nigde nema u Srbiji,

(jedino da narucujem od preko, sto bih izbegao kako znam i umem, imao sam jako negativna iskustva sa narucivanjem preko DHL-a, TNT-a, Fedexa i UPS-a, jedino korektno se ponasala standardna EMS Post Express posta, ukoliko ne ukrade paket, jer nema fakturisanja, nema prokletih izjava i taksi na iste od 2500din ukoliko je roba oslobodjena carine, nema posebnog magacinskog troska (doduse ni kod DHL-a nema posebnog magacina), otvaranje i manipulacija carinskog pregleda sa prebacivanjem, koji iznosi 1400 dinara, a i ukoliko nesto mora da se fakturise taj postupak direktno odradjuje carina za dz po skracenom carinskom postupku na mini carinskim fakturama, jednostavno drzava je oslobodila postu vecine dazbina i skratila proceduru za fizicka lica, svako ko naruci paket preko nekog KURIRA nije normalan).

koji bih upario sa tweeterom, medjutim znajuci kakav je izbor u Srbiji, ovo je najbolji izbor, koji ima najveci magnet i najvecu deklarisanu snagu na papiru a da je 4 oma.
Inace, taj zvucnik, iako je sirokopojasni ne samo da svira lose niske, lose svira i visoke iznad 10K.

Tweeter sam vec cuo i znam da je dobar, hteo bih da dopunim tweeterom gornje polje, ali u isto vreme necu da dozvolim sirokopojasnom da svira nista preko 10K, mereno test cd diskom (disk snimljen sa 200 trakova, koji pokrivaju vecinu frekfencija, uglavnom je pokriveno polje od 1-21 u 21 stepova) ukoliko zvucniku isporucim 30W rms-a, javlja se ogromno izoblicenje, distorzija i slicno, od 10K pa na gore, kao i na freq. ispod 700, dok se izuzetno stabilno ponasa u rasponu od 600-10K.

Tweeter fino svira od 4K pa na gore, i zao mi je da ga secem od 10K , Imao bih zelju da ga upotrebim u opsegu na kojem se ponasa dobro.

Treeway bih upotrebio zato sto sam planirao da na woofer izlaze postavim kasnije po dva mala 130 ili 160mm woofera koji bi bili na prednjim kanalima ,sa pozicijom na zadnjim zidovima kod Fiat Una (uh sve ove muke samo zato sto se Fiat odlucio da na MK1 modelu zagorca zivot potencionalnim ljubiteljima zvuka).
Medjutim ako bi bilo lakse za pocetak bi mozda isao i na twoway crossover.

Medjutim da li znas kako da na two way skretnici, nemas jedan cutoff
vec da jedan zvucnik svira od 600-10K dok bi drugi svirao od 3K-20K.
Kako to da se odradi.

Na kraju ako je suvise komplikovano napravicu jedan cutoff na 600 i jedan na 6000 i gotov posao. Ali ako ima sanse sto da ne pokusam.
Lucky is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules