Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2006, 10:19 PM   #11
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Sirenje zvuka

Quote:
Originally Posted by Tazman
Voleo bih da cujem neko misljenje ili savet kako da ucinim neki synth sto masivnijim i sirim ? U principu mi treba za trance , znaci BAS VELIKI zvuk za lead syntove .
za masu najcesce koristim:
-veliki broj voices-a
-iste note u odsvirane vise oktava/sub oscilator
-detune
-eq

Za sirinu najcesce:
-detune
-obicno stereo sirenje/skupljanje
-phaser
-chorus

Najmasivniji i "najsiri" lead dobijem kada je lead vrlo uzak,skoro mono (!),a ima prostran i sirok reveb i delay.

Mislim da tek istrazujes kako da postignes to sto zelis i pri tom imas iluzije da je tu neki zestoki processing u pitanju...
Tako koriscenje kompresora ili stereo enhancera na lead-u igra nebitnu ulogu u celoj prici.Toliko nebitnu da ja se ne secam kada sam na neki od svojih lead-ova stavljao kompresor.

Za lead kao lead nema potrebe da se postize neka preterana sirina,osim ako nisi mislio na pad...a mislim da nisi.
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 12:25 AM   #12
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tazman
cek , cek jel to sve jedan paket ili kako ?
http://mda.smartelectronix.com

jackle & hyde sajt (www.devilswhisper.com) na zalost nisam uspeo da pokrenem.. probaj negde da nadjes detunator..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 09:29 PM   #13
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Charles Dye ladno koristi imager na output-u, kad je postavio sve što se tiče miksa, stavi i imager, ali raširi samo malo, preko ivica.
Imas li taj DVD ? Rado bih ga pogledao .....

Pozdrav

@ Zagor

- Umesto sirenja u masteru , probaj kompresiju stereo kanala ...... bolji efektat , ne manjas sredinu , a druga verzija je da na odvojeni stereo kanal , paralelno dodajes rasireni , mada se ovo moze postici i kracim reverbom ili malim chorusom cak i kracim delayom stereo signala

- ja sam rekao za softwareske delay e

..... i dalje stojim iza toga ....... ( sto naravno ne znaci da i to tako treba da mislis .... )

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 11:38 PM   #14
zagor
Member

zagor's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Imas li taj DVD ? Rado bih ga pogledao .....

Pozdrav

@ Zagor

- Umesto sirenja u masteru , probaj kompresiju stereo kanala ...... bolji efektat , ne manjas sredinu , a druga verzija je da na odvojeni stereo kanal , paralelno dodajes rasireni , mada se ovo moze postici i kracim reverbom ili malim chorusom cak i kracim delayom stereo signala

- ja sam rekao za softwareske delay e

..... i dalje stojim iza toga ....... ( sto naravno ne znaci da i to tako treba da mislis .... )

Pozdrav

Ko je pominjao shirenje u Masteru???
zagor is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 11:39 PM   #15
zagor
Member

zagor's Avatar

... Ja sam pricao o analognom miksu! A momku sam preporucio da napravi sam paralelu izmedju mog iskustva i njegovih mogucnosti ( kompa... )...
Old 03-04-2006, 11:40 PM   #16
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Ja sam u startu rekao da ce neko da kaze da to moze i panom...
Vise iz tripoznih razloga ... stvarno stvar tripa... ono kad slusas, nisi siguran i malte ne ubedjujes sebe da je dako bolje...

Uglavnom tako radim jer instrument shirim iza kompresora na grupi u cubaseu... dakle prvo Fairchild, pa onda imager... Znam sta ces da mi kazes... mozes me proglasiti loodim, ali probaj... nije isto...

Ai taj Ferchild...(nevezano i vezano za ovu temu)... ima divnu opciju LAT\VERT gde mozes odvojeno da komprimujes mono, odvojeno stereo signal i rezultati su vrlo zanimljivi...

Ovakvu primenu kao sto si ti rekao Dushane, nisam probao i probacu pod obavezno... zvuci zanimljivo, a nije mi palo na pamet...
Pa pazi, pretpostavljam da nije isto, jer waves radi preko nekog psihoakustičkog fazona, ne znam kako tačno, pa me je interesovalo da li i kakvu ti razliku do?ivljava? kad to uradi? tako, u odnosu na to da si ra?irio skroz gitare pan-om. Tako da ne mislim da si lud, samo me interesovalo kako tebi to izgleda
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 01:28 AM   #17
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by zagor
... Ja sam pricao o analognom miksu! A momku sam preporucio da napravi sam paralelu izmedju mog iskustva i njegovih mogucnosti ( kompa... )...

ok ....... pogresno sam razumeo ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 01:42 AM   #18
zagor
Member

zagor's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
ok ....... pogresno sam razumeo ......

Pozdrav
Old 04-04-2006, 09:46 AM   #19
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pa pazi, pretpostavljam da nije isto, jer waves radi preko nekog psihoakustičkog fazona, ne znam kako tačno, pa me je interesovalo da li i kakvu ti razliku do?ivljava? kad to uradi? tako, u odnosu na to da si ra?irio skroz gitare pan-om. Tako da ne mislim da si lud, samo me interesovalo kako tebi to izgleda
Pazi.. ti si gitarista i verovatno se slazes sa tim da je gitare za neki moderniji rock 'n' roll nemoguce uradi u zemlji... mislim... moguce je prici relativno blizu, ali jos uvek nisam cuo kod nas isproduciran (i snimljen rif) kao grupa Him, Poisonblack-Love Infernal, Beseech i takve fore...

Sad... ovo nije bas to... verovatno je kod njih u pitanju i sama gitara, naravno layerovanje (ali ne kopiranjem vec sviranjem), pojachala, snimac i ko zna sta jos sve ne..., ali kad dva ili vise rifa prvo komprimujem na samom kanalu, pa zatim Fairchildom na grupi i iza njega ih razvucem S-1 imagerom, dobijem nesto nalik tome... mislim koliko toliko... stalno cackam oko toga jer znam sta hocu, ali neznam kako to da dobijem do kraja dobro
Old 04-04-2006, 11:49 AM   #20
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
verovatno se slazes sa tim da je gitare za neki moderniji rock 'n' roll nemoguce uradi u zemlji...
Pa u zemlji je pomalo skuceno... u studiju to vec lakse ide

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules