|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
evo konkretnog pitanja - na raspolaganju mi je pristojna kolicina drvenih elemenata od montaznog kancelarijskog namestaja. mislim da je iverica u pitanju. Zanima me da li bi imalo smisla cisto postaviti vertikalno nekoliko takvih dasaka u uglove sobe, da ih pregrade.. ili bi time pogorsao stvari?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Kazes da ti je rezija prekrivena azmafonskim apsortorima i da oni razbijaju reflekcije? Reflekcije se razbijaju difuzorima kao sto je boggy vec rekao.
Eh sad, kazes da ti je problem u niskim frekvencijama, 80-120 Hz, medjutim gledajuci apsorciono-frekventnu karakteristiku azmafona A (valjda imas taj azmafon), na tim frekvencijama koeficijent apsorcije je oko 0.9 a to je skoro nista. Znaci najverovatnije te frekvencije bez problema prodiru azmafon bez obzira na njegov oblik i ugao, dolaze do zida odakle se reflektuju i kasnije stvaraju stojece talase. Mislim da ti taj apsortor uopste ne utice na niske frekvencije i tu ti se stvara ceo taj problem. Reci mi, te daske, koje su velicine, koja je proporcija i tacno koji je materijal u pitanju. Videcu da potrazim neko resenje u dogledno vreme, ali sto se brzine tice tu ti nista ne mogu obecati jer trenutno radim diplomski ![]() Poz.
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Izvini, mala greska ... koeficijent apsorcije na tim frekvencijama je 0.09
![]()
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Takodje, primeti da nemamo ni skicu sobe, ni raspored "namestaja", ni "raspored" azmafona... imamo samo tvoju (apstraktnu) pricu o sobi odredjene kvadrature (mislim da ni visinu nemamo) koja je "tretirana" azmafonom. Ja mogu (mozda cak i volim) da diskutujem apstraktno, ali ako ti pritom ocekujes nesto konkretno... onda budi konkretan. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
Ja te vec pozvao da svratis na druzenje
![]() Da, znam da Azmafon nema nikakvu ulogu u apsorpciji basseva, rekoh da mi fino radi na midlu i pristojnom parcetu gornjeg opsega (skontao sam neku rezonancu na 4 i 8khz, al ne smeta mi previse).. Inace, moj komentar je bio uperen na vasu korespodenciju koja nije bila previse svrsishodna prema pitanju. Svestan sam da se ne da nista napamet resiti, nego cisto, eto, razmisljanja.. . i poziv i dalje stoji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Konstruktivno caskanje.
![]() @Arthur, mislim da je bolje da poslusas boggy-ev savet, jer resenje koje sam ja ponudio jeste malo nerealno i zahteva dosta love, priznajem. S druge strane tesko da bih ja mogao nesto odavde da uradim, ne poznajem prostoriju, ne pozajem materijal s kojim raspolazes, i mislim da bi ceo proces dugo trajao, a ja sam iskreno vremenski veoma ogranicen. Nadam se da ces problem resiti uskoro, ako zatreba pomoc javi se, i dalje cu pratiti ovaj topic s obzirom da nas takvi problemi cesto snalaze, sve nas. Poz.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
stojeci talas | korenjak | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 21-04-2009 12:37 AM |
Juice - Talasi (moj prvi hiphop rad) | alavuk | Promocija radova | 6 | 21-03-2009 01:01 AM |
Morski talasi i Gitare | TOLJAGA | Vlado Georgiev | 1 | 25-02-2005 11:46 AM |