|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Pa, zvuk cak i je dobar...
![]() Zelim dobiti zvuk na snimci sto slicniji onome kakav je uzivo. SM57 mi ne daje takvu sliku. Probati cu jos eksperimentirati s pozicioniranjem, valjda nadjem carobni polozaj. ![]() Bdw, jel moze biti da mikrofon ne radi kako bi trebao ili je tu situacija radi/ne radi? Ovog SM57 sam kupio polovnog od sumnjive osobe koja ga je koristila pod sumnjivim uvjetima pa kad god snimam s njim i ne svidi mi se snimka, to mi prvo padne pamet. ![]()
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Ja juce snimao gitare. Tj, nisam ja, nego je snimano kod mene. Novi Gretch+ stari POD ("bubreg", ne rack) i iskreno se mislim da nikad vise ne snimam pojacala...
![]() Obaska sto momak ubija kako svira (Coca).
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
Line6 odlicno radi kada nemas dovoljno skup/iskusan chain. Stvarno odradjuje posao fantasticno i brzo, al u svakom slucaju prava pojacala u pravim okolnostima zvuce bolje i fleksibilnije. to mi zapravo najvise smeta kod line6, nedostatak raznovrsnosti.. uspevam izvuci jednocifren broj solidnih farbi za raznorazne namene (veoma isplativ ucinak!), ali kad sam bas napaljen na idealni sound, malo me iznervira sto mu je tolerancija na experimentisanje niska.
@oggy Nisam mislio na razliku izmedju bete i obicne 57ice, jer ih nikada ni nisam A/B testirao, uglavnom nisam imao priliku. U akademiji imaju dve bete, a kod vitasa samo obicne, pa ih nikad nisam uparivao tako da ne znam. Oni koji jesu kazu da su bete "neverno" ostrije... @doompax svakako da lose koriscenje i odrzavanje mikrofona pa cak i dinamickog, moze dovesti do promene u zvuku. Eno ja imam jedno 2-3 spaljene sm58 iz prostorije za vezbanje, rade i dalje, al malo kome se svidja kako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Jeli netko radio s Beyerdynamic M-88 majkom?
MD421 se u ZG moze naruciti za samo 740€... ![]()
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako snima? gitaru, reper ti je neki snimak koji ti se dopada, znači poku?ava? dobiti da je ono ?to čuje? na monitorima ?to bli?e onome ?to se čuje na tim istim monitorima kada pusti? svoj omiljeni album. Ako se i radi o ?ivom albumu, vrlo je moguće da je to upravo 57. Nadalje, nije jasno kakve su to gitare u pitanju, stilski, sedam tona distorzije u Marshall varijanti, ili otpanjeni Fender ili ne?to treće. Pa je onda bitna i soba, oblik veličina, materijal, kao i pozicija u sobi gde si postavio pojačalo, koje pojačalo koja gitara i koji svirač. Da li si pojačalo ostavi "golo" ili si ga izolovao ekim materijalima da ubije? zvuk? Ono ?to sam poku?ao da ti ka?em i pro?lim post-om, postoji jako mnogo parametara osim vrste mikrofona, pa detaljno razmisli da se ne radi o nečemu drugom. Konačno, mo?e? probati sa bilo kojim kondenzatorskim, ja sam upotrebljavao ?ta mi padne pod ruku, obično u situacijama kad sam hteo da udaljim mic od pojačala da dobijem vi?e basa, a soba je bila dovoljno gluva da mi zvuk ne postane smuljan u room-u.
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Oprosti na nejasnosti, zvuk koji dobijem preko SM57 nema veze s onim sto cujem stojeci ispred pojacala u prostoriji, sto sam mislio pod onim "uzivo". Znam da na snimci ne mogu ocekivati zvuk kakav cujem u prostoriji. To bi kod bliskog ozvucivanja dinamickim mikrofonom trebao biti prvenstveno zvuk zvucnika zar ne? Ali snimke mi zvuce jednostavno tanko...
Ma da ne gnjavim previse, imam jos jednu Betu58, pa cu snimiti dva kanala za komparaciju. Ako betin snimak bude bar priblizno jednako los kao SMov, znat cu da je problem u necem drugom a ne u mikrofonu... ![]()
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() naravno da ovo ne preporucam ako je pojacalo glasno jer ce ti trebat dan dva da ti se uho oporavi nakon te torture. ps. ako ti snimke zvuce tanko kad nabijes sm57 uz zvucnik (proximity efekt)....onda je lako moguce da je mikrofon umoran... iako sm57 slovi za robustan mikrofon, dovoljno je da ti jednom padne na pod iz ruke da to vise ne bude to....radit ce on i dalje....ali kako...
-- De?urni mrgud Last edited by zvincic; 31-03-2006 at 04:13 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Kako moze biti toliko razlicit zvuk od onog kojeg cujem kad se spustim ispred pojacala (ne prislonim bas uho jel ![]() Hvala na savjetima!
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Nikako nam nisi rekao na kom preampu snimate i koji su konverteri u pitanju...
Za tebe bi verovatno radila varijanta d112 ili d 12 na membranu i kondenzator na metar do dva.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sredjivanje gitare | RokStudio | Razno | 10 | 12-10-2015 05:42 AM |
Gitare | alfom | Audio Software | 3 | 30-01-2009 02:20 AM |
Koji mikrofon za kućno snimanje klasične gitare? | silence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 26-03-2008 03:08 PM |
Aston gitare | blags | Gitarska Produkcija | 4 | 08-02-2007 05:46 PM |