|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#19 | ||||||
Member
|
![]()
Zdravo boggy,
Quote:
Slazem se da svaki materijal ima sopstvene kofecijente apsorcije, refleksije i dizfuje na razlicitm frekvencijama. Recenica "A sta se desi kada menjamo debljinu "povrsine"" je pitanje? Quote:
Bilo bi sjajno kad bi svi mi gradili svoj studio na nekoj planini sa bogatom prirodom, sto je za nase uslove nerealno ... ali ako vec ima prostor koji moze da iskoristi, zasto taj prostor akusticki da ne sredi ... i zaista se ne radi o malom prostoru. Licno sam radio u takvom studiju, ako ne i manjem, jos je u pitanju studio za post-produkciju sa sistemom 5.1, i sala je akusticki odlicno sredjena ... sva cetiri zida i plafon, a na zadnjem zidu je instaliran difuzor. Znaci ovde zaista ne vidim problem, i zasto bi se gradilo sve od temelja. Quote:
Quote:
Sa tim "daskama" (da ih bukvalno tako nazovem) bi morao da promeni oblik sobe, da nema nijedan paralelan zid. Sve ovo naravno ako moze negde da pozajmi te daske ili ih nabavi za dzabe kao sto si rekao, jer tanka daska nece bas posluziti, a sto je daska deblja to je skuplja. Cilj svega toga je da sve reflekcije usmeri ka sebi, a ne direktno jednu ka drugoj. Quote:
Quote:
Covek je samo rekao da ima problem i pitao kako da ga resi. Ja sam ponudio jedno resenje, jeste skupo, nije jednostavno, ali pristup problemu koji sam objasnio bi najverovatnije resio taj problem i mnoge buduce probleme ... ako mu je taj control room posao na duze staze. Poz.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
stojeci talas | korenjak | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 21-04-2009 12:37 AM |
Juice - Talasi (moj prvi hiphop rad) | alavuk | Promocija radova | 6 | 21-03-2009 01:01 AM |
Morski talasi i Gitare | TOLJAGA | Vlado Georgiev | 1 | 25-02-2005 11:46 AM |