|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Meni se mnogo sviđa to srednjetonsko prdekalo recimo god Zendera!!! Ili slično Spectorovo prdekalo kod Gary Talenta iz Springstinovog E-Street benda!
Nemojte ljudi posmatrati bass van konteksta, tj. muzike u kojoj se upotrebljava! Mislim, šta bi vam na to rekao onaj Rambov "mali" Mihailo?!? Ton mu je odvratan, ali da sjeda u svirku, sjeda ko zmaj! Pa tom logikom gledano svi na planeti bi svirali JazzBass i Stingray! ![]() Daaaaajte.... Open Your Mind!!!
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
HAHAHAAAAAAA!!!!
E upravo "mali" Mihajlo je izmedju svog Warvicka i mog MM birao moj MM . Studio je bio "Pink". Nisam hteo da navodim imena, ali kad me vec vuces za jezik ![]()
![]() |
#13 | |
Mason
|
![]() Quote:
Jazz bass jeste legenda i sigurno nije bezveze postao to sto jeste... a znamo i ko ga sve svira... od Pastoriusa, pa nadalje... Sting Ray stvarno dobro radi... Redovno mi je pri ruci jer ga ima moj kum... Warwick jeste dobra gitara, samo nije po mom ukusu... za mene je on suvise upeglan... ne smeta mi manjak basa, vec mi kod njega smeta suvise okrugao ton... ako razumes na sta mislim, posto neznam kako da definisem... licno, volim kada se bas cuje malo sirovije, a Warwick je za moj ukus i suvise ugladjen... Bane Isakovic iz Bistrik-a svira Warwick-a i njegov primerak je bas, bas dobar... Mozes da ga cujes pesmama Bilje Krstic i Grupe teodulija... Gitara je vise nego O.K. i ne bih se zezao nisakavim pogrdnim komentarima, ali meni jednostavno ne lezi jer od bass gitare ocekujem nesto drugo... Na kraju, odosmo malo u offtopic... mislim, covek je naveo cenu do koje moze da plati gitaru... A ako cemo o tome sta je bolje i sta vise kosta, stvari mogu da idu u nedogled, pogotovu ako uzmemo u obzir firme kao sto je Pedula, Sadowsky, Alembic, Ken Smith i slicna ezotericna chuda ciji kvalitet ne treba dovoditi u pitanje...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 25-03-2006 at 10:18 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Oggy, niko nije rekao da MM nije dobar! Daleko bilo...
Lično smatram da je bass instrument koji je najbliži muzičaru koji ga svira! (izuzetak su možda drombulje ![]() A da se ne radi o offtopičarenju, sve ovo govorim da bi čovjeku vratio nadu u njegovih 1000EUR! Da ne bude: "Aj tu šljakaj na mješalicu dok ne skupiš još 568EUR za Music Man"
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Ma meni je Tiki, bilo smesno to sto si ubo' ko prstom u ....( :o ) i to bas coveka, gitaru i situaciju
![]() Vec sam rekao, za 1000 ima da se nadje dobar polovni J bass ili P bass u zavisnosti od afiniteta. Verujem da bi to bilo optimalno resenje naspram nekih Yamaha, Pevaey-a i slicnih japanskih iliti "japanskih" firmi. Naravno, mesalica je uvek dobra solucija, ako se coveku bas ne zuri ![]()
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Sad ga ti ubode!!!
![]() A što tako za Peaveya?! Jesi imao priliku da sviraš neki USA model? Pošto ne vidim kakve bi to veze moglo da ima sa "japanskim" varijantama?!?
![]() |
#17 |
Mason
|
![]()
A jel' probao neko Vox bass?
Cak se i ne cuje lose, ali ima vrat poput oklagije pristojne debljine ![]()
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
@idekius
Nisam skontao poentu. ![]()
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ali daleko od toga da je losa firma u pitanju. Svirao sam Peavey bass pojacalo TKO 65 sa kojim sam bio prezadovoljan. Takodje prave i odlicne master keyboarde. Ja imam tu, malo diskriminisucu, teoriju gde uglavnom priznajem Evropu i eventualno Ameriku, kad su u pitanju instrumenti, kola i tehnicka roba. Ponekad malo neselektivno izbacujem tu frazu "japanski" ili "kineski", ali nadam se da mi to necete uzeti za zlo ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Hvala vam na tolikim postovima ali ja do sada nisam izveo nikakav zakljucak.Umesto da se prepucavate koji je bas bolji, vise bi mi pomoglo kada bi objektivno prokomentarisali bas koji ste svirali ili koji jos uvek svirate, njegove dobre i lose osobine. @Tiki Koliko sam mogao da vidim na netu Cirrus je veoma ozbiljan komad, hvaljen od svih basista po forumima koji su imali prilike da ga drze u rukama ili su ga svirali duze vreme. Cene variraju od nekih $600 do $2100 (u zavisnosti od vrste drveta, izrade itd itd).Sve u svemu odlicna gitara, jedino me interesuje gde to moze da se nadje u blizini? Cini mi se da sam video na Peavey-jeom sajtu da se Cirrus pravi i u Ceskoj sto je svakako blize od Amerike ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|