Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-01-2006, 07:19 PM   #81
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: zavr?na obrada zvuka

Ponesen ovom pricom, probao sam nesto malo da masterujem u Nuendu i ProToolsu. Ne mogu da pricam o rezultatima, jer sam koristio razlicite plug-inse, ali prednost i jednog i drugog u odnosu na Wavelab je to sto mogu isti mix da uvezem na vise kanala odjednom, na svakom insertujem sve potrebno za mastering, i onda bez renderinga uporedjujem rezultate. Ja drugu prednost, bar Nuenda u odnosu na WL, ne vidim.
Old 31-01-2006, 09:56 PM   #82
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a ko ti brani da otvoris vise fajlova u WLabu, a master efekts se na sve i odnosi.. doduse, u Nuendo scenariju imas vise od A/B mogucnosti..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 10:06 PM   #83
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Znam, ali poenta je da insertujes razlicite efekte na kanalima i radis 3-4 masteringa za istu stvar paralelno. Pogotovo ako masterujes za razlicite medije, moze biti zanimljivo. Ali jos uvek ne razumem Nedima, zasto je Cubase bolji od Wl za mastering (ovo sto navedoh sigurno nije ultra-bitno)
Old 01-02-2006, 05:17 AM   #84
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

E pa onda je Samplitude najbolji za mastering, bolji od WL-a i Cubasea jer je moguće staviti sve pesme na istu traku, i na svaki fajl staviti odvojen set efekata iako su na istoj traci
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2006, 05:20 AM   #85
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ja radin mastering u wavelabu jer san na njega naviknu, zato jer ga koristin i ko stereo snimac pa mi je logicno u njemu i masterizirat, a i iz razloga sto je reka max. ali recimo da mi treba nesto masterizirat i koristit m-s tehniku, masterizira bi u cubaseu, jer bi mi tamo bilo puno lakse.
dakle, to su samo alati, ali ako cemo posteno cubase moze sve sto i wavelab a wavelab ne moze ono sto moze cubase, a to vazi i u masteringu.
a sto ako ti treba nesto automatizirat u masteringu!? mozes u wavelabu otvorit montazu, ali ja bi se ipak tad odluci za cubase.
dakle, nedim nije nista netocno reka.
u sx/nuendu su cak posli u krajnost da vise ne mozes asocirat na wav da ti otvara externi wave editor, jer racunaju da ga imas u sx/nuendu.

naravno, moran rec da masteriziran iskjucivo ono sto san sam mixa i da se cesto ponovo vracan u mix tijekom masteringa i po vise puta.
sa tudjim i losim mixevima (bez mogucnosti da se uvik vratin na mix) nebi se moga nosit, to je sigurno.

.

Last edited by SandRob; 01-02-2006 at 05:25 AM.
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2006, 01:41 PM   #86
Nedim76
Guest

Moze li pitanje? Posto je postalo vatreno, a vec sam se izvinio za svoje greske.
Max, Tiki, Off, Manley, i svi drugi, ne pricam o vama licno nego o bilo kome ... niti imam blage veze ko ste sta ste odakle ste sta mozete... kako mogu da vam sudim? Da kazem da nemate pojma???
Ako sam novi na forumu znaci li to da imam manje iskustva i opreme od vas ? Sta ako imam vise? Jesmo li u vojsci? Dzombe i gusteri? Ne, nismo, ako ste stariji na forumu za mene to nema nikakve veze .
Jel mi MAX dokazao da sam bio netacan i pogresan? Ne verujem, eto vratite unazad vidite i moje i njegove postove, reply pa nek neko kopira gde je MAX dokazo da sam netacan ...
A da sam uvredio na bazi drugih stvari a ne znanju i muzici je istina, za sta sam se i izvinio ... POZDRAV

Last edited by Max; 13-03-2006 at 04:53 PM.
  Reply With Quote
Old 02-02-2006, 01:47 PM   #87
Nedim76
Guest

OFF, zasto ne bi CUBASE bio bolji od W.L.? Razmisli i o tom pitanju , ovo nije argument , vec onako konverzacija da bolje saznamo neke stvari, rekao sam iz svog iskustva .
Logicki, gde imas vise mogucnosti, tools, preglednost? CUBASE ili W.L.?
Sad naravno ako navedes da W.L. ima neke bolje stvari o vezi AUDIO EDITING (koje ne verujem da ima) onda moze biti bolji, al ne najbolji....

Last edited by Max; 13-03-2006 at 04:56 PM.
  Reply With Quote
Old 13-03-2006, 03:47 PM   #88
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nedim76
OFF, zasto ne bi CUBASE bio bolji od W.L.? Razmisli i o tom pitanju malo, ovo nije argument neki, vec onako koneverzacija da bolje saznamo neke stvari, reko sam iz svog iskustva i mnogo njih, posebno APPLE korisnici.
Logicki, gde imas vise mogucnosti, tools, preglednost? CUBASE ili W.L.?
Sad naravno ako navedes da W.L. ima neke bolje stvari o vezi AUDIO EDITING (koje ne verujem da ih ima) onda moze bit bolji, al ne najbolji, jel W.L. moze bit bolji i od P.T???
Ukljucio bih se na kratko u "diskusiju"..dragi Nedim meni se cini da ti ipak jako jako dobro govoris ovim nama razumljivim jezikom...nisi ti bas tu neuk..odakle najednom ta pismenost!?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules