Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2006, 12:27 PM   #11
drums
Member

drums's Avatar

Default Re: Premier RESONATOR

Ako si Deki onda sviras hand made .To je super bubanj za male svirke,dobar je za sve ali kad je ozvucenje dobro,a za studio je mrak.Ja sam ljuditelj Yamahe i Gtetsch bubnjeva,ali jako mi se svidja kako rade dw i pearl novije serije.
Sto se tiche snage udaranja,ja sam gledao ljude sa 50 kg koji ubijaju kako glasno sviraju,ali brate sve tehnika.Nema tu puno zamahivanja to je za sve bubnjare koji znaju nesto samo gubljenje snage,ali ako vec oce NU metal da radi treba dobro da naguli tehniku,i da ima tempo savrsen.Danas masu bubnjara kad pocnu da sviraju prvo pocnu da rade noge,a ruke im posle budu kao da nisu njihove,nidje veze.
drums is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2006, 12:46 AM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

sinoc sam imao svoj nastup u jednom bg klubu, i dragi mi bubnjar kojeg neko vreme nisam video ni cuo je isprebijao na mrtvo ime jadnog Sonora Signature sa povecim promerima... zaboravio sam koliko Sonori mogu dobro zvucati za tu udaracku svirku... na razglasu je zvucalo ko semplovi

btw. milan kljun je stvarno odlican lik za manje klubske svirke (PA) i to ne mislim da ne valja na vecim sistemima, tu takodje odlican, ali malo ljudi sa toliko uspeha uspeva da izvuce cudo iz najsumanutijih prostora u BG..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2006, 01:35 PM   #13
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Ja se ne kapiram previ?e u bubnjeve, ali sam skontao da definitivno nije sve u promjerima! Moj bubnjar svira Sonor Force 3003 22/10/12/14, a kolega iz jednog HC benda je nedavno pazario Sonor S-Class Pro istih promjera! Brate, to ne mo?e da se poredi! Dodu?e meni lično godi ti?i bubanj, ali na S-Classu kada pukne bas kao da ti je opalio ?amar!!!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2006, 02:44 PM   #14
davormen
Member

davormen's Avatar

Eto da i ja uskocim... Sonor definitivno pravi najbolje bubnjeve u toj jeftinijoj klasi... Sve Force serije (od 2000 pa na vise) mnoogo bolje zvuce od bilo kojih drugih u tom cenovnom rangu...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 01:11 AM   #15
drums
Member

drums's Avatar

Stage custom advantage nije los za pare koje kosta.Mnogo to moze dobro da zvuci.Ja sam svirao sve te serije sonora i svidjaju mi se.Ali se meni kod tih bubnjeva ne svidja vjesanje za timpane.MAda ja mislim da dobre plastike kod takvih jeftinijih setova dosta rade.Kad je drvo slabo onda ima uvijek puno visokih i onda neka dobra dupla plastika rijesava dosta toga.Ja licno drzim evans g1 mada i emeror remove koristim,ali na moj bubanj sve zvuci dobro i to je ono sto kod jeftinijih serija ne moze.
Old 05-03-2006, 01:21 AM   #16
splatch
Member

splatch's Avatar

Quote:
Originally Posted by drums
Ako si Deki onda sviras hand made .

Nisam Deki ali sam njegov ucenik i cesto sviram njegov bubanj,jer mi je prvenstveno pogodan za transport,sto postane mnogo bitan momenat kad se cesce svira.

Last edited by splatch; 05-03-2006 at 01:24 AM.
splatch is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 01:22 AM   #17
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by drums
Stage custom advantage nije los za pare koje kosta.Mnogo to moze dobro da zvuci.
meni je zvucao skoro identicno kao i obicni stage custom koji je bio kraj njega

kako se kaze, isto sranje - drugo pakovanje.

stage custom je stage custom, kanta bio, kanta i ostao
Old 05-03-2006, 12:27 PM   #18
drums
Member

drums's Avatar

Taj advantage mozda zvuci kao obican stage tebi,ali stavi ga u studio sa obicnim stage-om pa ces da osjetis razliku.Zbog YESS sistema ima odlican sustejn.Ja ne kazem da je neki to bubanj sad,on se ne moze poredit sa maple ili beech serijom koju ja imam,ali samo mu hardware vrijedi drugog bubnja.Oni imaju najbolja resenja za vjesanje timpana,za stimove i sve ostalo.Dosta djelova rade od titanijuma i to znaci da ce to da traje.Ja imam moj beech custom vec 5 godina i hardware koji je sekan bez kutija svuda zivo(cak su mi stalci jednom ne mojom greskom stajali u vodi nedelju dana)i nista cojece.Kao novi!

Deki je dobar lik,onaj bubanj je super pogodan za transport,jedan moj drug i ja smo sad uzeli od Popa njegov artist maple,ima 2 bass bubnja jedan 18 i jedan 22,i to radi isto mnogo dobro
Old 06-03-2006, 10:34 AM   #19
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Problem sa Stage Custom-om generalno je (po mom bubnjaru) ?to se dobro pona?a kada je ti?a svirka u pitanju, ali čim malo počne da ga vo?ti on se nekako zagluvi/zaglupi (sa PinStripe) - zbog čega je i pre?ao na Sonor kod koga se to ne de?ava, tj. dinamički se mnogo bolje pona?a!
E sad, o ukusima ne vrijedi...
(mada se sla?em sa Zvinčićem da Yamaha naplaćuje i promjenu boje slova na bubnju)

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2006, 03:02 PM   #20
drums
Member

drums's Avatar

Jako je tesko ocjeniti bubanj za pinstripe.Ja licno ne podnosim tu plastiku,jeste izdrzljiva i sve to ali je gluva skroz,ali opet ima tu svasta sto moze da se desi.Na primjer moj drug ima isto yamahu,i sa pinstripe mu je bubanj vristao totalno,zvonio je skroz.Nismo mogli osim da ga denfujemo stalno.Nevjerovatno,ali tako je bilo.I ja mu dam moj neki emperor,i bubanj je sad ludilo kako radi.Nesto se tu desava sa cudno,sa njihovim i sa svim serijama u toj klasi.Isto ko kad ubodes stagg cinjelu da zvuci bolje od neke zildjian.To mi se isto desavalo.I to ne meni nego i mnogim bubnjarima.Ne znam nije ni bitno,ukusi su razliciti pa ne vrijedi da se ubjedjujemo.Ako je njima taj bubanj dobar,onda je sve u redu.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules