|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Uradio sam dosta reklama , veliki i najveci klijenti , vrte se 100000000 puta dnevno .
Jako je tesko uci u taj svet , mada je slican svetu u kome se vrte " tragovci " , pri tome mislim na ljude koji se vise bave parama nego muzikom ..... U tom smislu , nikoga ne zanima kakva ce biti muzika , dok god je " servisna " i cak +- 100 e cini razliku . Pri tom mislim da ako neko uzme loop i pri tome je montazer i kaze " evo ovo super ide ....za 200 e " a njima se svidi .... to ce i uraditi. Novac zavisi od toga da li ste " ime " ili niste , ali ima dosta poznatih ljudi koji su usli i rade reklame . Cak i dosta pevacica " pratecih vokala " pa cak i one koje su izgradile karijere jos uvek pozajmljuju vokale reklamama .... i to dodje kao tezga . Novac zavisi od mnogo toga ... da li treba samo podvuci neki loop ili treba napraviti celu pesmu sa live izvodjenjem i izmedju 100 - 2000 e se krece placanje . Pozdrav Last edited by Max; 03-03-2006 at 02:17 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
... Ovaj, hvala vezano za reklame... nisam se bas snasao u tvom postu, iskreno. Dobro, cifre od 100-2000e su realan raspon i na diskografskom trzistu ( ko kol'ko moze da uzme ), mislim na usluge aranziranja... Ali znam da je novac za COCA COLU dok su ljudi iz mog okruzenja pregovarali sa Agencijom koja je radila tada kampanje za njih, bio oko 5000 evra za full autorski proizvod... naravno autori su stajali ispred registrovane firme!!! Sto svakako utice na cenu ( uglavnom pozitivno )... Zeleo sam da cujem vasa iskustva, prvenstveno sa agencijama itd... ...A, reci mi, ovo za " TRAGOVCE" i cene, nisam najbolje skapirao... sta je 500 evra? Na sta si mislio? Na cenu chega??? Pojasni, cifre me prilicno zanimaju!!! Kao i sva ostala iskustva. Pozdrav... ![]() Last edited by zagor; 04-03-2006 at 06:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reklame | Danny Lou | Promocija radova | 21 | 04-08-2009 04:12 PM |
Da li ovo ima da se kupi u Bg ili Srbiji? | Klarinetista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 11-01-2008 07:14 PM |
Audix u Srbiji | OFF | Razno | 5 | 05-11-2006 06:50 PM |