Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-02-2006, 06:04 PM   #1
Diogen
Junior Member

Default Premier RESONATOR

Nedavno sam kupio set bubnjeva Premier Resonator (12, 13, 18, 24), ali na zalost bez dobosa. Kupicu i njega, samo dok se finansijski oporavim. E sad pitanje: ssta je to tako posebno na tom bubnju??? (Bubnjari, nemojte se ljutiti, ali ja sam ipak potpuna neznalica na tom polju )

Btw, iznajmljujem binsku opremu i upravo zavrsavam prostor za probe (pocinje sa radom u petak 24.02.06)
Diogen is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2006, 12:03 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Premier RESONATOR

Pa zasto si ga kupio? po nekoj preporuci?
Nisam imao prilike da ga cujem/snimam, ali mislim da se radi o nekoj posebnoj konstrukciji unutar bass bubnja/komponenti, kao sto mu ime kaze, valjda ima neke komore, nesto... sto mu daje valjda posebnu (dobru) boju i utisak... ovo mi je jednom ispricao jedan poznatiji bubnjar, pa mu kao verujem... Ne znam koje je drvo u kolko slojeva, to dosta ume da nabudzi cenu...

cek cek 24'' bass drum????? mislim da se veci ne prave..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2006, 12:15 AM   #3
drums
Member

drums's Avatar

Pazi taj bubanj je specifican zbog debljine drveta itd....ja ne znam zasto si njega uzeo(osim ako nije bio jeftin)jer ti on u studiju u sustini ne znaci puno pogotovo ti promjeri.To za probe je ok ali to je masu glasan bubanj zbog velicine,ja mislim da bi bilo bolje da si uzeo manje promjere.Bio bi ti korisniji i za snimanje i za probe i sve ostalo.Ja sam svirao taj model i on je dosta bio nekada skup bubanj.Sad je njegov ton dosta star gledajuci na modele koji se sada rade
drums is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2006, 12:22 AM   #4
drums
Member

drums's Avatar

Taj bubanj ima dosta slojeva ali su radjeni u vrhu timpana,a sredisnji dio je normalan,tako da dodje nesto kao komora.Ne znam oces li me dobro skapirati,ali on kad bude skinuo plastike vidjece.Ima veci bas bubanj od 24,ima i 26 i 28 koji se fabricki mogu naci ima i ljudi koji rade vece po nekoj custom varijanti,kao bubnjar marilyn mansona,on ima neki bash ogroman bas.Inace tako veliki basovi nisu bas popularni,jedan od vecih setova svirao je Cozy Powell (Whitesnake,Rainbow,Deep Purple)on je imao tomove od po 14" 2 komada,2 flor toma od po 18" i 2 basa od po 26".Bas veliki bubanj!!!!!

Last edited by drums; 23-02-2006 at 12:24 AM.
Old 23-02-2006, 12:29 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pih ... ja sam imao Sonor Hilite sa 22''kom i mislio sam da sam car
Old 24-02-2006, 08:04 PM   #6
drums
Member

drums's Avatar

Moj otac je imao GRETSCH maple,dupli set 2 bassa od 24",12,13,14,tomovi i 16" flor.Kako je to raznosilo,nevjerovatan bubanj.
Old 27-02-2006, 06:55 PM   #7
Diogen
Junior Member

Pa, da se nelazemo, kupio sam ga za male pare... u odnosu na to koliko je nekada kostao.
A inace mi treba za svirke (iznajmljivanje) jer ovi novi hevimetal bendovi bas vole velike bubnjeve. Sto se tice studija i prostorije za vezbanje imam ja Yamahu stage custom (10, 12, 16, 22) sa ludvig dobosom.

Last edited by Diogen; 27-02-2006 at 06:59 PM.
Diogen is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2006, 02:47 PM   #8
nestor
Junior Member

nestor's Avatar

Ma kad vole onda je ok,vecina danasnjih mladih bubnjara se tripuje da ce jak ton dobiti ako kupe veliki bubanj,tako da im je za sada vrh to sto im nudis.Stage je ok za neke snimacke varijante,ali se tek vidi kad uzmes neki skup bubanj sta je ton.Ja imam Yamaha Beech Custom 8,10,12,14,22 i dobos yamaha birch custom absolute 14x4,i imam Premier artisit maple seriju.
Old 28-02-2006, 11:59 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

medjutim, problem je upravo u tome. Oni nece dobiti jak ton ako kupe veliki bubanj. Dobice GLUP ton. Ja sam poslednjem bubnjaru koga sam snimao, mesec dana pre snimanja rekao da ide da trci, radi sklekove, jede jer jadnicak, kanio se snimati NU metal, a lik ima 50kg sa sve krevetom. . .
U mom dosadasnjem snimackom iskustvu imao sam srece snimati nekoliko skupih modela - signiu, Yamaha mapple custom, dzenistu, i to se itekako cuje. Od jeftinijih modela najbolje mi je zvucao Sonor Force 3001, ako se lepo nastimuje moze se svasta iz njega izvuci...
Old 02-03-2006, 01:54 AM   #10
splatch
Member

splatch's Avatar

Sviram ja Premier RESONATOR 8,10,flor14,bas 18,ali je on hand made model sa nestandardim promerima dubine.Sve u svemu jako dobro radi za manje klubske svirke,a posebno za snimanje u studiju.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules