Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2006, 03:43 PM   #1
artintact
Junior Member

artintact's Avatar

Default Moji prvi radovi

Pozdrav svima.

Ovo mi je prvo javljanje u ovom odeljku, ujedno i prvi 'nazovimo' radovi. U pitanju je muzika koju sam ja radio, bolje reci nabadao na obicnoj tastaturi. Nije koriscen nijedan eksterni instrument ili midi klavijatura. Svirano je u Unity Ds1, kropovano i malo peglano u Sound Forge-u, a montirano u Acid-u. Nisam bas neki svirac i imam elementarno znanje sviranja nekoliko instrumenata... Uskoro planiram kupovinu kvalitetnije zvucne karte (sada imam neku integrisanu), midi klavijature i intezivnije posvecivanje nekom ozbiljnijem softwaru poput recimo Reason ili Cubase.

(Classic) 1,8mb (Shpizza) 2,2mb

Posto sam totalni pocetnik u ovome, poterbni su mi saveti oko tehnickih stvari, rekordinga, renderinga, sta sve utice na zvuk... te vas molim da prokomentaristete ove prve radove i date mi savete savete za dalji rad.

ps. vezano za zvucnu kartu cu postaviti zasebno pitanje
artintact is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2006, 03:06 PM   #2
Vedran
Junior Member

Default Re: Moji prvi radovi

Pozdrav...

Mmoram reci da nije lose...

Samo tako nastavi
Vedran is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2006, 09:36 PM   #3
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Gotovo da mogu reci isto kao sto sam i Xproducer-u..... sto se sounda (a i potencijala) tice

CLASSIC - Za ovakvu glazbu (klasicnu) je nezahvalno raditi i sa vrhunskim samplovima, a kamoli bez takvih. Ako se "bacas" u to podrucje, moras se dobro informirati koje ces si samplove nabaviti. Takoder, raditi sa klasicnom glazbom iziskuje nesto vise knjiga na nocnom ormaricu.

SPIZZA - Ideja je cist ok! Vrijedi sve gore receno i za ovo. Takoder, mozda bi oni neki disonantni tonovi (0:51 pocinju) na klaviru trebali zvucati "jazzerski", ali onda ih treba malo drugacije izvesti. Ovoj stvari je definitivno potencijalna marketabilnost na visem nivou od prve, ali naravno nakon sto sredis sound i produkciju.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2006, 03:48 PM   #4
artintact
Junior Member

artintact's Avatar

Hvala na savetima.

Svestan sam svega napisanog. Jedina dobra stvar u celoj prici je sto sam prilicno naslusan svakojake muzike. I otprilike znam sta hocu, ali na problem nailazim kada to treba da izbacim iz sebe , nesto zbog slabih svirackih sposobnosti, nesto zbog trenutne skucenosti opreme i nepoznavanja softvera sa kojom sam ovo radio. Bice puno komotnije kada se te stvari poprave.

Inace nemam neku veliku ambiciju, vec to radim vise iz zadovoljstva i nekih mojih sitnih potreba. Neki primenjeni nepretenciozni minimalizam mi je dovoljan, posto se inace bavim staticnom i pokretnom slikom, dizajnom i animacijom, festivalski filmici, tv reklame... tako da mi poznavanje ovakve aktivnosti skroz dobro dodje...

Bice dosta pitanja sa moje strane, kada nabavim dodatnu opremu i bacim se na izucavanje novih softvera...

Pozdrav
artintact is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules