|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]()
I da najvaznije pitanje .....
Ko je na kraju mixao ??? Ti kao " ruka " na mikseti a Pop i Milat kao producenti ili neka zajednicak drugarska prica ??? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Member
|
![]() Quote:
Cemu odmah napadanje, kao da se bukvalno pakosno ponasas samo zbog toga sto je to sto jeste i sto ima tu opremu. Ne kapiram stvarno ljude kod nas. Druga stvar pisao je topi najbolja produkcija 2005 nisam shvatio da je kod nas. Ako je kod nas cinjenica je da produkcija kod nas se salje za london ili Sony New York kao Zeljkov najnoviji CD. Koja produkcija postoji kod nas???? Na cemu?? i da li postoji neka skola koja prati svetske trendove i koja ima uslove (predavaci da su neki iz americke industrije ili iz inostranstva). A to producenti ala Nuendo, Cubase i ostalo to nisu post producenti i producenti. Producent je neko ko je zavrsio degree(diplomu) na nekom uvazenom fakultetu ili koji je ucio zanat kod nekog poznatog priznatog producenta. Sad ce ovde masa da me pljuje i ko zna sta da kaze u vezi ovog odgovora ali cinjenica je da produkcija ne postoji kod nas i ne radi se kao sto se radi u svetu. Mozda ima ljudi poput Sase Habica i tog iz Abi Roda itd. ali cinjenica je da ne postoje predavaci i sistem skolovanja u nasoj zemlji da proizvodi kvalitete zasto bih ?? Ko uostalom ima neke pare da radi nesto sto nije Grand, Funky G itd.?? i odakle nam publika da se i radi nesto ako nije od gore navedenih kada smo mala jadna zemlja?? Vlado Georgijev cuda pokupovao/krali drugi za njega za studijsku opremu itd. Pa da li vi ljudi mislite da je on to sve legalno prvo kupio da pocnemo samo od toga ?? I koji on ima svetski kredibilitet da sebe uopste moze da nazove producentom i da naprimer uzima pare koje uzima za svoje radove?? Kakvu on post-produkciju uopste i radi u odnosu na naprimer Americku?? Uostalom taj Vlada, na kojim on projektima je radio da je mogao da vrati pare za tu opremu. Odakle mu te pare ako nije digao kredit ?? Nije on GRAND ili neki pevac koji gostuje stalno po Nmeackoj i Svajcarskoj pa da moze da vrati te pare. Dajte ljudi ovo je tako smesno a i tuzno da pocnemo da pricamo o tome da prosto necu da pricam. Ne znam lepo je sto se ovako druzimo i delimo stvari ovde na forumu ali uvek mesamo babe i zabe kada vodimo diskusije. Ja se izvinjavam sto sam ovoliko pisao i sto sam postavio reply u mozda pogresnom topiku ali me je prosto iznerviralo kako mi je odgovoreno na moj topik sa onim tipicnim NASKIM cinisizmom i zavidnoscu. Opusteno. Last edited by Steka; 10-02-2006 at 07:04 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
To jest, ako ima? trenutak vremena, obrati pa?nju na svoj odgovor na Ton Majstorov post, pa razmisli koliko u stvari nekom drugom tvoj post mo?e da izgleda kao tipična balkanska zavidljivost pljuvanje i nabijanje na nos neke lične superiornosti jer se nalazi? u situaciji da ima? bolje uslove? Znači nadam se da kapira? da ti ne dr?im nikakvu bukvicu, i ja mislim da je Ton majstorov post onako malo o?tar, ali ti si mu ga brate ba? dao, lak?e malo. Postoji i to balkansko udaranje u grudi, ali sa druge strane, postoji i ta tradicija da neko ode napolje i onda se pona?a kao da je vrhunski producent, samo zato ?to ima bolje uslove za rad i slično. Znači ajd da izgladimo stvari pa da pričamo dalje. Pozdrav!
![]() |
![]() |
#65 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
1 Ipak Solid tube... 2 Nisu radili preprodukciju, svi prostori dinamika i eq su "moji" 3 Popa znam oko 15 godina...moze se rec da smo zajedno miksali, ali on nije pipao dugmice ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Pro Member
|
![]()
@ dvuckovic
Hvala na odgovorima , sad mi je dosta jasnije , a i svaka cast onda ( s' obzirom da ste imali 5 -6 sati za pesmu ..... ) @ Steka Osim ako nemas dokaze da je Vlado krao ili da su krali za njega , zamolio bih te da se izvines coveku za lazne optuzbe ili cu pokrenuti pitanje tvog bana . To sto radis je nisko i bespotrebno . Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
ton magistar
|
![]()
a ko je snima onaj duet sergeja i danijela? he, he... i ko im je spot radi?
nego, ne mogu virovat da je tako losa produkcija od negative!?! znam da tv nije mjerilo, ali meni na tv sve zvuci jako dobro i odlicni su mi... ona pjevacica mi je jako draga. zgodna je, ima mota i stvarno lipo piva. jedina stvar koja mi i na tv lose zvuci (od onih 5-6 koje se vrte) je 'kraj'.
![]() |
#68 |
Member
|
![]()
Ja sam offensive koliko treba za ovaj offtopic. Ovo je Rumski, ovde smo da komentari?emo jedni druge u ex-YU! Kanada je 15000 km off...
U tom smislu, izvinite. U ostalim, na Rumskom se JAKO često toleri?e ?e?ći offtopic, pa ni Steka ni ja nismo izuzetak! Hvala, Du?ane. ![]() Steka, da nisi odakle si, sve bi bilo u redu. Da su ono tvoje slike, ok!! Da si ti radio one ploče, projekte... ok!!!! ?ta će ti tuđe perje!!???? Koji snimci, wtf... Pljujte me, ali tako se ne radi posao. Ja imam na du?i (i na spisku) svakakve komentare i iskustva za MNOGO na?ih kolega i mu?terija, pa svejedno nisam Radio-Mileva da ovde postujem gluposti. Mada... A za prostakluke... reagujte!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Mason
|
![]()
Steka... svi znamo da se na zapadu radi bolje nego ovde... Nikava mudrost... Oprema, skole, motivisanost jer je i trziste muzike bolje... itd., itd...
Ipak, treba covek da ume da ceni kada se iz minimuma tehnickih sredstava izvuce maximum... Tebi drugarski savetujem da prvo nesto uradis... barem nesto sto nece da ti sluzi za licno slusanje, pa da onda picas i solis pamet drugima... Samo, da li mislis da je ovo topic za to i da ces nam otvoriti oci? Ne kapiram poentu... Sto se tice onoga o kradji... nemam komentar... jedino se nadam da ces sam editovati svoj post i da ti se takvi ispadi nece vise ponavljati... Da si to napisao u mojoj rubrici, post bi ti bio obrisan.... Incace, tema je "Najbolja produkcija u 2005. na prostorima EX-Yu"... Ja i dalje tipujem na onaj Bajagin album... Svidja mi se i Massimo - vjestina, ma da je to previse pop sound za moj ukus... Lepo je odradjen i Gibonijev CD, ali on mi je vec ljigavi pop, pa nikako da ga preslusam kako treba... Pesme mi se ne svidjaju, stil mi se ne svidja, pa ne mogu da budem nepristrasan sto se tice produkcije... Jebi ga... ospice me izbiju kad cujem onog pekmeza, pa kako da pohvalim produkciju i lepe linije Vlatka Stefanovskog?! Album koji se u ovom periodu izdvaja je i pomenuti Joksimovicev CD, ali, tu mi glas zvuci kao Heineken pivo... mnogo nafrizirano, a ja vise volim Budweiser ![]() Nisam Ljubomoran - V.Georgiev... O.K.... kompromis kvaliteta i komercijale... lep kompromis i to je to. Produkcija? Za pesmu tog tipa po meni odlicna, mnogo odmerenija i sa vise ukusa nego u slucaju Joksimovica... Ali... Bajagin CD mi se stvarno izdvaja... Tu mi se upravo produkcija svidja... od pesama mi se jedino svidja onaj Funky Taxi i Bademi i so... ostale popunjavaju CD... sa strane textova i kompozicija moze to Bajaga mnogo bolje... kao sto je uradio sa albumom "Muzika na struju"... Hmmm... eto, izneo sam otprilike svoje misljenje o produkciji u ex-yu... Voleo bih da ne budem pogresno shvacen... rekao sam ono kako ja to cujem, bez namere da nekoga omalovazim, ili uvredim... Po pitanju ovakvih stvari mnogo igra ukus, a moj ukus je takakv kakav je... ne volim divljanje sa reverbima, prenapumpavanja, pretezno slusam Britanske rock bandove, jazz, malo Sietl forica, tu i tamo Ghotic metal, takozvani Love metal ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 12-02-2006 at 04:50 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Moderator
|
![]()
@ Steka
Kao sto ti rekose Max i Deki.... Vec se jednom (barem) vodila ovakva rasprava, pa posle tvoje izjave o necijoj umesanosti u kriminalne ili kakve vec protivzakonite aktivnosti, ocekujem kao i vecina da ili izneses cinjenice koje ce to argumentovati ili da se u suprotnom JAVNO IZVINES COVEKU (ovo ne vicem, vec podvlacim i naglasavam). Ne bih dalje da budem ostar i prenagljujem da se ne bih ogresio bez potrebe o nekoga, ali cemo videti za dan- dva epilog ove izjave, pa cemo onda pricati. SA novog Bajage mi se svidja pored navedenih "Kap po kap" iako je to ocigledan Vojin "Stones" trip, ali nema veze, lepo mi dok slusam ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
Najbolja zamena za pravi klavir ? | Max | Audio Software | 44 | 06-04-2007 06:58 PM |