Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2006, 10:54 PM   #11
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Re: Za?to Rumski ?teka???

Definitivno je ovo počelo biti problem i to u zadnje vrijeme sve veći, ima li ikakve ?anse da se Rumski prebaci na neki pouzdaniji i sigurniji hosting ?
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2006, 11:26 PM   #12
Nedim76
Guest

Isto je i kod mene a imam T3 konekciju.
Al nije samo na ovu stranicu, nego na puno YU stranica je isto, kao YUMIDI , STUDIO PLAY i jos neke, skroz isti problem, nekad se odma otvori, nekad nece uopste, nekad trebas satima cekat.
  Reply With Quote
Old 07-02-2006, 11:55 PM   #13
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

Default Re: Zašto Rumski šteka???

i kod mene lose radi,i ako imam konekciju od 1 mbps,sve stranice se otvaraju skoro trenutno,a rumski nekada ne mogu da otvorim po pola sata.
verate,verate
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 09:12 AM   #14
Jelena
Member

Jelena's Avatar

DR. RU? ajde da resimo problem.
Jelena is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 09:40 AM   #15
puRe
Administrator

puRe's Avatar

ja sam za

rumskom sam predlozio strani hosting koji prilicno solidno radi posao (i svoj sajt sam prebacio kod njih)....
Old 08-02-2006, 12:45 PM   #16
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

evo, moj drug ima konkretnu ponudu...

300mb prostora, 20 gigabajta transfera mesecno, php, ssi, mysql, neograniceno mail naloga, neograniceno poddomena.. kompletna administracija, mail server, antivirus... trt mrt... 30e dogisnje

da ne napominjem da radi bez problema

Dragan
bassystem is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 11:30 PM   #17
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Mislim da stvari treba sagledati iz svih uglova...Ovdje nije problem sa veratovim linkom, vec sa veratovim serverima (konkretno servisima vezanim za MySQL, Php). To mozete sebi lako pokazati: U trenutku kada je rumski nedostupan, odete na veratov sajt, ili neki drugi koji hostuje verat, i voalaaa...sve radi ekstra brzo (dok u istom momentu rumski stoji). Problem je sto im ne sljaka MySQL server, tj generalno ima problema sa velikim bazama (sto znaci da je spor ili da im je infrastruktura, mreza losa). Problem rjesava housing namjenskog rumski servera, koji ne bi trebalo da je skup. Problem je skupiti novac za sam server (masinu, pc racunar koji ce da radi 24/7). Da sam se ja pitao, i da me se slusalo, do sada bi , samo od reklama imali dovoljno para da platimo i odlican server, a kamoli hosting, housing.

Mozemo probati sa powweb koji predlaze pure, pa ako ne budemo zadovoljni, a posto se mjesecno placa, lako mozemo preci na varijantu housinga. Generalno, strahujem da ti jeftini strani hostinzi ne pruzaju dobru uslugu forumima koji imaju ogromne sql baze, jer nije isto imati sajt koji je posjecen 5 puta u mjesecu i forum koji broji na hiljade clanova. Takodje, primjetio sam da je ping (odziv) recimo pomenutog powweb oko 200ms , dok je odziv npr kudjenog verata svega 10-20ms (sto daje jos jednu prednost lokalu, pri tom mislim i na zemlje u okruzenju).

Svu ovu pricu vam pricam na osnovu iskustva ljudi koji se bave tim poslom (pinsoft-ov sajt, benchmark) , sa kojima sam ovih dana razgovarao.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 11:42 PM   #18
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
ja sam za

rumskom sam predlozio strani hosting koji prilicno solidno radi posao (i svoj sajt sam prebacio kod njih)....
Podrzavam tvoju ideju...treba probati prvo to...trebalo bi da da zadovoljavajuce rezultate, makar kao prelazno rjesenje (ko zna, mozda se pokaze kao najbolje).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2006, 09:17 AM   #19
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Jos jedna stvar - dobio sam informaciju da Verat sledece nedelje ubacuje nove servere koji ce srediti probleme sa sajtovima koji dosta pristupaju bazi...
Old 09-02-2006, 03:16 PM   #20
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

E aj' da vidimo i to...
Glupkasto je kad uputim ljude na Rumski, a oni se zavrnu i ka?u: Stari onaj sajt ti ne radi!

Al' ba?...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules