|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Mogu jedno jednostavno pitanje da postavim?
Zar je problem imati razlicito misljenje od par ucesnika na forumu? Koliko sam primetio, ovo nije razmena misljenja vec bojno polje na kom se "novi" moraju dokazati dok "stariji" postavljaju pitanja do besvsti....meni licno ne smeta jer znam ne kom je stepenu moje znanje...ali treba biti oprezan jer ima ljudi koji zele da nauce i da cuju nesto novo, ali se plase da ne pogrese pri postavljanju pitanja i budu rigorozno "napadani" od strane sveznajucih. Ja licno ovaj forum shvatam tako; sto se trudim da naucim druge i budem naucen....ipak smo svi mi ljudi, a kao takvi nismo savrseni! Izvinjavam se unapred ako se neko nasao u ovom mom textu, ali sve je u cilju poboljsanja razmene misljenja! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Mason
|
![]() Quote:
Ja to ne vidim tim ocima, a mozda i ja gresim, ko zna... Znam za jednu prostu stvar... sta god sam ovde pitao, uvek sam dobio odgovor... Nikada nije to bilo problem... Takve situacije o kojima ti pricas obicno nastaju kada uleti neko "nov" (sto ne igra nikakvu ulogu), a ne pita, vec drzi predavanje ostatku foruma i to o stvarima koje jednostavno ne stoje... Bilo je ovde zaista neprijatnih iskustava sa takvom vrstom clanova, pa se mozda i malo neodmereno reaguje kada se pojavi neko sa "naucno zasnovanim" tezama koje i nisu bas realne... Daleko od toga da se neko postavlja u "magarecu klupu", ili da mu se "lupaju packe"... Na inostranim forumima (to je neko ovde vec rekao), umeju da budu i znatno grublji... Ali, to je forumski zivot ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam licno forumu pristupio lagano, da ne "preplasim" ljude bas iz tog razloga....ne znam kako ce ko da shvati moj postupak da sam krenuo u iznosenja svojih misljenja. Ima brdo gluposti da se procita ovde, ali i masa ispravnih i korektnih stvari! Jednostavno ima vremena, rado cu podeliti sa vama svoje znanje i iskustvo i jos radje nauciti nove stvari koje ce mi pomoci da se dalje razvijem! Pozdrav Last edited by Manley; 30-01-2006 at 05:49 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Nevezano za konkretan slucaj, mislim da je Manley poprilicno u pravu. Pojavilo se u poslednje vreme dosta novih clanova 'iz posla',(a da ne pricam o onima sa sbLive, behringer mixeticama), na koje se imam utisak, samo zato sto su novi na forumu, odmah startuje sa dve noge. Kao neko ko je dosao na forum kad se ekipa iha-ha poznavala, shvatam nove ljude i da njima nista ne znaci da li je neciji nick PERA ili Djura ili OFF ili ON, oni jednostavno ulaze u raspravu sa starim clanovima onim sto znaju i sto misle (u cemu ne vidim ama bas nista lose). Potpuno drugi slucaj je 'Digitalex' (pa i Perun) na koga sam prvi ja popizdeo, ali to nema veze sa njegovim brojem postova, vec sa krajnje prostackim ophodjenjem njega ili onoga ko je koristio njegov pass. Bojim se da cemo takvim pristupom (Stari vs Novi) izgubiti, tacnije necemo dobiti nove clanove, cija znanja i iskustva nam mogu biti jako dragocena
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Manley, nemam utisak da je situacija ba? tako o?tra. Nije da pratim svaku temu, i ?ta ko pi?e, ali ako neko preuzima na sebe da obja?njava ne?to nekom trećem, onda preuzima i odgovornost za to, kao i u svakodnevnom ?ivotu. AKo neko pita kako se ne?to radi, a ja počnem da obja?njavam, i pri tome ka?em neke stvari koje su netačne (ili bar zvuče kao netačne), onda ?ta, ispada da niko ne sme da me ispravi od regularnih članova jer , ne daj bo?e to je teror nad novim članovima. I ako ćemo realno, setimo se kako je počelo sve ovo na ovoj temi, prvi čovek pita, onda mu Nedim obja?njava, i onda Max ispravlja ono sa čime se ne sla?e kod Nedima. Sad je znači Max kriv i ubuduće mora da razmi?lja ?ta da napi?e da neko ne pomisli kako se on i?ivljava i misli za sebe da je pametnjaković? ?to se tiče ostatka zajebancije, ajmo realno, da nije postojala osnova za zezanje na račun post-a, ne bi ni do?lo do zezanja, nije specijalni hobi ljudi na forumu da idu unaokolo i čim neki novajlija ne?to napi?e a svi udri po njemu. Jednostavno, da ponovim jo? jednom, ako čovek ne?to tvrdi treba da bude i spreman da to argumentovano odbrani pred drugima koji se ne sla?u, i da ne shvata to kao lični napad.
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A od bar 5 pitanja koje sam ti postavio u vezi masteringa ( procitaj unazad par stranica ) za sad mi nisi odgovorio ni na jedno ..... sto bi bilo u duhu onoga cemu ovaj forum sluzi ..... A opet se vrecamo na temu oko koje se nisam ni od pocetka zezao , a mislim da smo i zavrsili , covek se izvinio i sto se mene tice to je gotovo ...... Hajde da pricamo o MASTERINGU !!! Manley , od svega najvise me interesuje ono o reverbima ( kako da prezerviras punch ....) i chorusima .... na said chainu .... ? A ima jos toga sto sam te pitao ( sad sam zaboravio ... od ove silne price ) Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ja san vec napisa da ne mislin da je netko napravi smrtni grih, niti dramatiziran, samo san upozori, jer kad lavina krene... nedim nije zasluzi da mu se kaze da nema pojma, a ima jos membera koje se svaki put neargumentirano poklapa jer se prima njima ima predrasude. nije ok ni kad pojedinac terorizira vecinu, ali u ovemu slucaju sigurno nije o tome ric.
![]() |
![]() |
#10 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Obrada vokala | lirikzg | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-06-2010 03:52 PM |
Obrada PZM mikrofona (BFD) | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 27-07-2007 12:46 AM |
obrada fx kanala | nenad | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 06-01-2007 07:30 PM |
Obrada semplova | Zid | Audio Software | 20 | 26-07-2006 10:12 AM |