Quote:
Originally Posted by Max
ah da ...... i sta se fazno desava sa snimkom kad dodas chorus ?
Je l' pravi neke probleme ?
Da li ga nekim hi pass om izolujes da ne kaci bas frekvencije ili .... ?
Pozdrav
|
Doduse tu si u pravu....postoji velika verovatnoca da dodje do faznih problema, ali uz veoma mali feedback cini cuda i nema opasnosti od faza! Naravno ide u side chain!
Sto se limitera tice...moje objektivno misljenje je da se odvojio od comp-a zbog cene...mislim da je jedini razlog cena...jevtinije je kupiti limiter i comp. nego imati dva skupa kompresora....mozda gresim...
Za REV..... imao sam prilike za vreme svojih studija na SAE-u da posecujem dosta mastering seminara, cak mi je jedan od Audio Ing-a Peter Gabriela-a predeavao stereo mikrofoniju....dosta sam vremena provodio sa njime i sada radim sa vremena na vreme kod njega u firmi! Diskutovali smo odsta na temu masteringa....jedino sto sam uspeo da zakljucim u svemu tome je da je jako skrivana tajna koja zahteva mnogo iskustva i trazi razvijanje svoje tehnike. Covek poznaje medju ostalima i Bob Katz-a i slusao sam dosta anegdota o svemu tome kako je uopste dosao REV u mastering lanac....
Ja sam licno probao na par mastera REV,pogotovu na HIP HOP-u i uz korektno podesavanje predeley-a i decay-a cini cuda....
Master programi?: Pitanje je ok! Ako izuzmemo "PRESKUPI" protools...jedina varijanta je LE verzija...koja je ako se ogranicis na premaster sasvim dovoljna.....za PC...nema mnogo varijanti, mozda: ensoniq paris ili Logic 5.5(ali je to opet slicno cubase-u)
Pozdrav